Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit.... více o Jednoduchá fazolková polévka
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá... více o Dušené pepřové karé v cibuli
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve... více o Lečo s uzeným masem
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Cuketu očistíme,... více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji... více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák. Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy.... více o Zbojnický salát
Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho... více o Uszka s houbami
Mléko s 480 ml vody přiveďte k varu, snižte teplotu a metlou pomalu zašlehejte polentu. Za promíchávání vařečkou vařte, dokud se nezačne odlepovat od... více o Polenta s klobásou
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Cukety mladé, neloupané, bez větších semínek nastrouháme nebo pokrájíme na plátky do velké mísy. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky či nudličky a... více o Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)
Nejprve si svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme... více o Pikant salát
Škvarky rozmixujeme (jestli nepůjde rozmixovat (dle mixéru), tak přidáme trochu rozpuštěného sádla a pak to jde lépe). Dáme do mísy a přidáme všechny... více o Škvarkovka
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem
Na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte nakrájené papriky a rajčata, uvařenou rýži a hrst nasekané petrželky. Vše promíchejte a navrch přidejte... více o Zapečené lečo
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nechte změknout. Vmíchejte maso s tymiánem, dochuťte solí, pepřem a... více o Lečo s mletým masem
Na sádle orestujte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájenou klobásku a orestujte. Přidejte na proužky nakrájenou papriku, na menší... více o Klasické lečo
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky. Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek... více o Králík v rajčatové omáčce
Vajíčka nakrájíme na kostečky, přidáme všechny ingredience. Dále přidáme sůl, pepř, cukr, lák z okurek vše dle chuti. Můžeme přidat i majonézu, nebo... více o Vajíčková pomazánka Rabat
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek a cibuli. Přidejte maso nakrájené na větší kostky a restujte, dokud nepustí veškerou šťávu. Osolte a... více o Rozlítaný ptáček
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a... více o Gulášová polévka
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou... více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízněte jemnou nať. Bulvy zbavte dvou listů, nakrájejte je na... více o Fenyklová polévka
Na oleji orestujte na větší kousky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku, papričku jalapeno a rajčata. Orestujte a ochuťte kreolským kořením,... více o Platýs se zeleninou
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivě
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže. V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v... více o Pečený bůček
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte. Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a... více o Cibulové kroužky
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet. Brambory oloupejte, ale nechte je v celku.... více o Kapr namodro s bramborami
Na másle orestujte dozlatova nadrobno nasekanou cibuli. Zalijte ji vínem, přidejte šafrán a nechte zredukovat. Poté vmíchejte nadrobno nakrájené houby... více o Houbová paštika
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme... více o Krkovička na hrášku
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř. Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –... více o Sardinkové escabeche
Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a... více o Rossejat
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě. Vyjměte a vnitřek... více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky. Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,... více o Řecký salát na toastu
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride
Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem a... více o Citronovo-kuřecí polévka
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari... více o Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly -... více o Kuře na bramborách z remosky
Rajčata pokrájíme a dáme do mísy, přisypeme okapané fazole, drobně pokrájenou cibuli a okurky. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a promícháme... více o Rajčatový salát s fazolemi
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a... více o Vepřový perkelt s nokedly
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte... více o Smetanový hrášek s fašírkou
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme jí k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka... více o Rizoto s hlívou
Na sádle osmahni cibulku dosklovita. Přidej mletou papriku a tlačenku nakrájenou na kostičky. Zhruba 5 minut nechej dusit. Přilij vodu a lžíci mouky... více o Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň. Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli... více o Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky