Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Drůbeží maso nakrájíme na kostičky, cibuli také a smícháme se všemi ingrediencemi. Necháme odležet nejméně 2 hodiny.
Smažíme jako placičky. Jsou...
více o Drůbeží placičky
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Cibuli a okurku nakrájíme na malé kostičky, papriky na nudličky, rajčata na plátky a vše promícháme v míse. Přidáme rybičky i se šťávou, pokrájené na...
více o Paprikový salát s rybičkami
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu....
více o Cuketové bramboráky
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kapii a česnek (pozor ať ten se nepřipálí - potom zhořkne)....
více o Zapečená brokolice - výborná
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit do měkka. Pokud chcete...
více o Kuřecí ňamka s nivou
Připravíme si cibulovou omáčku - na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka nebo proužky, přidáme papriky a zalijeme vínem a vývarem a vaříme do...
více o Kuře v cibulovém kabátku
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle až zesklovatí. Zalijeme vařící vodou a přidáme bujónovou kostku, vaříme, až je cibule hodně...
více o Smetanová cibulačka
Na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli. Na přichystaný pekáč, cibuli rozdělíme na 4 hromádky na každou hromádku dáme lžíci kečupu.
Osolíme a opepříme...
více o Kuřecí prsa na cibulce
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Na nudličky nakrájíme měkký salám, větší cibuli, pár okurek, papriku či kozí rohy. Přidáme sůl, pepř, chilli a pár lžic majolky. Povaříme olej,...
více o Domácí Rumcajs
Jeden plát listového těsta vyválíme na co největší placku (ale pozor, aby těsto nebylo až příliš tenké!), abychom ji mohli rozkrojit na tři obdélníky....
více o Listové překvapení
Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a...
více o Kuřecí na divoko se smetanou
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a...
více o Vepřové na adžice
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš
Očištěné hlávkové zelí opláchneme vodou, zbavíme košťálové části a nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme. K sádlu ze...
více o Zelný salát s cibulí a slaninou
Hermelín nahrubo nastrouháme, vidličkou všleháme pomazánkové máslo a majolku.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme i s nahrubo posekanými vlašskými...
více o Hermelínová pomazánka s vlašskými ořechy
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k...
více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak...
více o Kuře po Srbsku
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme...
více o Kolínko mnicha Přibíka
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Svaříme vodu se solí, cukrem a pepřem. Ke konci varu přidáme ocet, olej a odstavíme. Necháme vychladnout.
Vuřty (musí být opravdu dobré) po délce...
více o Opičkové vuřtíky
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupané nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do servírovací mísy. Dále přidáme...
více o Švédský bramborový salát
Nejprve si naložíme maso asi na 2 hodiny do lednice, nakrájíme prsíčka na nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a posolíme, opepříme. Můžeme dát i...
více o Kuřecí řízky ve smetanovosýrové omáčce
Připravíme si těstíčko z vajíček, mouky a trošky piva a dochutíme kořením, které máme zrovna po ruce. Do těstíčka zamícháme na kostičky nakrájenou...
více o Cibulové placičky
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve...
více o Zeleninové rizoto II.
Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka.
Potom sladkou...
více o Zelňačka Jihočeská
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, okurky, cibuli a jemně nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Švédský salát II.
Uvařené brambory nakrájíme na plátky, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a jablko. Promícháme a přidáme slanečky nakrájené na nudličky, olej a ocet...
více o Bramborový salát se slanečkem II.
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme...
více o Pálihuba - podkrkonošská polévka
Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření...
více o Maso přes noc
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu...
více o Pečené rizoto
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je...
více o Dušená mrkev II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje...
více o Bramborový salát podle mámy
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený...
více o Pikantní bramborový salát
Hovězí plátky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a stočíme do ruliček. Ty klademe na pekáč jednu vedle druhé, až je dno pokryté. Nakrájíme cibuli na...
více o Hovězí na majolce
Omyté brambory uvaříme s celerem ve slupce a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Slanečky nakrájíme na menší...
více o Bramborový salát se slanečkem
Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu) zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do...
více o Bramborový salát ze Srbska
Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou...
více o Husí prsa na víně
Očištěnou, omytou husu zvenčí i zevnitř osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom ji dáme do pekáče, ve kterém je centimetrová vrstva vody, pekáč...
více o Vánoční husa s pečenými jablky
Do zlatova upečené rybí řízky (v trojobalu) necháme naložené nejméně přes noc v tomto nálevu: 1díl octa, 6dílů vody, bobkový list svařit a horké nalít...
více o Kapr naložený v nálevu
Pekáč vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, nebo špekem.
Jako další vrstvu poklademe naklepanými vepřovými plátky. Mírně osolíme a...
více o Maso zapečené s bramborami
Cuketa dle Kavky
V pánvi na oleji necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky jemně nakrájenou papriku a necháme zesklovatět (cca...
více o Cuketa dle Kavky
Brambory a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Spolu s rozkrájenou uzeninou vložíme na rozpuštěný tuk a krátce osmahneme. Potom podlijeme šálkem...
více o Bramborové ragú