Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit....
více o Rybí karbenátky
Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti....
více o Rybí salát II.
Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková...
více o Jazyk s polskou omáčkou
Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme...
více o Falešná dršťková polévka ze slepice
Čtvrtky osolíme, opepříme, vložime do zapékací mísy, přidáme fazole, kečup (dle chuti), 4 lžíce worchestrové omáčky (může být i více, jak kdo má rád...
více o Kuře trochu jinak
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, okmínujeme osolíme a vaříme. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmažíme do zlatova na másle....
více o Bítovská polévka
Na drobně pokrájené anglické slanině zpěníme nasekané cibule, přidáme olej, nakrájený salám a houby. Chvíli opečeme a přidáme nakrájené brambory,...
více o Grenadýrský pochod
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme...
více o Zadělávané fazole s uzeným masem
Všechnu cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, dáme na rozpálené sádlo a osmažíme dozlatova.
Přidáme mouku, kmin, orestujeme a zalejeme...
více o Česká cibulačka
Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a...
více o Šumavská hovězí pečeně
Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do...
více o Hovězí maso na zázvoru
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek...
více o Štika na citronu
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme jemně sekaný česnek (podle chuti, zhruba 2-3 stroužky), nakrájenou petrželovou nať (cca 2...
více o Polévka ze zelí a rýže - Balkán
Fazole den předem namočíme, necháme nabobtnat a v téže vodě je přivedeme k varu. Vodu scedíme a fazole zalejeme čerstvou horkou vodou. Uvaříme do...
více o Zapečené fazole s cibulí - Balkán
Do misky nakrájíme salát a rajčata. Na pánvi si osmažíme cibulku, poté přidáme tak 300 g na kostičky nakrájeného kuřecího masa, lepší jsou větší...
více o Salát na kari
Množství určíme podle počtu strávníků.
Zeleninu očistíme nakrájíme na drobno, přidáme nakrájený balkán, Cremefine, asi tři lžíce oleje, chilli omáčku...
více o Zeleninový salát
Rostliným olejem vymažeme pekáč a poklademe na středně tenké plátky nakrájené brambory. Vrstva brambor musi pokrýt dno.
Dále poklademe na kolečka...
více o Kotlety na smetaně III.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Kančí guláš
Nejprve si připravíme náplň: na margarinu osmahnout lehce cibuli a přidat rozmraženou kukuřici. Lehce osolit a přidat nasekanou petrželovou nať. Potom...
více o Kuřecí kapsy s kukuřicí
Na oleji z prudka opečeme steaky (bez naklepání) poté vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Když zrůžoví, přidáme polévkovou lžíci hořčice,...
více o Kuřecí alá Španěl
Uvaříme rýži, z paprik vykrojíme stopky, které odložíme, vyčistíme vnitřky. Na troše tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, když zesklovatí,...
více o Vegetariánské plněné papriky
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Všechny suroviny pokrájet na drobno a smíchat. Nálev z Moravanky doplnit do 2 dl vodou a přidat bujón, povařit jen chvilku, až se rozpustí. Do 1/4 l...
více o Povelikonoční vaječný rosol
Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a...
více o Salát pro dobrou kondici
Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč.
Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce...
více o Kapr Thurn - Taxis
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme v placku, do které doprostřed...
více o Bramborová roláda s mletým masem
Toustový chléb opečeme nasucho, potřeme máslem. Nakrájíme cibuli, šunku nebo šunkový salám a podusíme na sádle nebo oleji. Přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Cibulový sýrový toust
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto...
více o Malínský špaček od sestry Ireny
Naporcované kuře nebo prsíčka dáme na pekáček, osolíme posypeme kmínem, poprášíme hladkou moukou. Poklademe nakrájeným máslem a na plátky nakrájenými...
více o Kuře pana Smotlachy
Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu...
více o Lužický skřivan z Boskovic
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky surimi masa, trochu citrónového pepře, sůl a propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme vodou...
více o Surimi rizoto
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli...
více o Omáčka na špagety Italiano
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,...
více o Králík na pepři
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik...
více o Pikantní kuře s pečenými bramborami
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca...
více o Žampiónový guláš
Uvaříme čočku a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kyselou okurku, cibuli, uzené maso nebo ostatní uzeniny. Olej, ocet, pepř a sůl podle chuti.
//...
více o Novoroční čočkový salát
Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na...
více o Houbové kuřátko
Najemno nastrouhanou a vymačkanou mrkev smícháme s mletým masem, strouhankou, najemno nakrájenou cibulí, vajíčkem, prolisovaným česnekem a kořením dle...
více o Mrkvové karbanátky
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod...
více o Vídeňské velikonoční kuře
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části...
více o Valašská velikonoční pečeně
Červené kysané zelí promícháme s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou nebo špekem a spěněnou cibulkou. Kuře omyjeme, nasolíme, naplníme touto směsí...
více o Kuře podle Oty
Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na...
více o Špenátová musaka - Balkán
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a vše restujeme a nakonec přidáme půl lžičky pálivé papriky, sůl a pepř. Dále...
více o Brambory se zelím
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům....
více o Tatarka ze zakysanky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu...
více o Prezidentské maso
Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut...
více o Kotlet s cibulovou omáčkou
Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -...
více o Drožďová pomazánka - úplně jinak
Uvařený květák nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku a strouhanku- okořeníme. Ze směsi lžící nabíráme...
více o Květákové placičky