Omyté patizony oloupeme a vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme patizony,...
více o Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme smetanou a posypeme grilovacím kořením. Necháme asi 30 minut proležet. Švestky a meruňky nakrájíme na poloviny,...
více o Kuře pečené na sušeném ovoci
Naporcovanou kachnu opepříme, osolíme a posypeme paprikou (sladkou, pálivou - dle chuti) a poklademe do pekáče na nadrobno nakrájenou cibuli (1 velká...
více o Kachna po ukrajinsku
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji...
více o Krkovička z trouby na zelenině
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do...
více o Dršťková polévka grand
Kurře omyjeme, nasolíme, okořeníme, naplníme nádivkou (může být i bez nádivky), položíme na plech, pod kuře dáme plátek celeru a mrkev rozkrojenou na...
více o Maminčino kuře na zeleninové posteli
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme...
více o Kuře na pivu III.
Syrové mleté maso nejprve udusíme na cibulce.
Nízký pekáč vymažeme máslem, dáme vrstvu bramborové kaše od včerejška, na ní zbylé mleté /sekané/ vařené...
více o Kaše Parmentier
Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý host dostane talířek a ubrousek a odebírá si...
více o Selské raclette
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme...
více o Řeznický guláš
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na oleji a zakapeme kečupem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, podlijeme a necháme 10...
více o Pivovarská bašta
Ve větším kastrolu osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na...
více o Enchiladas
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, dáme na zpěněnou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme smetanou. Nakonec ochutíme...
více o Játřinec
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou...
více o Hovězí na houbách II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme...
více o Hovězí ptáčky trochu jinak
V mírně osolené vodě s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na...
více o Těstoviny Vita
Všechny špekáčky zbavíme kůže a rozpůlíme.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, střídavě klademe na pekáček špekáček, cibuli. V misce smícháme zbývající...
více o Špekáčky na medu
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme na kostky nakrájené okurky a šunku, scezené fazole, zalejeme 1/8 l okurkového nálevu a...
více o Ostrý bramborový salát
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rozdrcený stroužek česneku a po chvilce na čtverečky nakrájené plátky šunky a...
více o Dobroučké špagety
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na drobné kostičky. Po zesklovatění cibulky přihodíme pokrájený salám taktéž na kostičky. Krátce orestujeme, dále...
více o Těstovinový salát s jogurtem
Cuketu rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli a rajčata na kolečka. Vše smícháme v míse, osolíme...
více o Cuketové lečo v alobalu
Těstoviny uvaříme a scedíme. Přidáme hrášek, na nudličky nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hořčici rozšleháme s octem, olejem...
více o Těstovinový salát se salámem
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně doměkka. Ještě teplý posekáme na drobné...
více o Květákový nákyp s nivou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru. Okurku nastrouháme na jemňoučké ...
více o Bramborový salát s okurkou
V slupce uvařené brambory nakrájíme na kostky. Přidáme na kostky nakrájenou Nivu, posekanou cibuli a promícháme.
V jogurtu rozšleháme sůl, cukr, olej,...
více o Bramborový salát s Nivou
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené sledě, odkapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme. Řepu nakrájíme na kostky a...
více o Bramborový salát s červenou řepou
Fazole smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, tlačenkou nakrájenou na nudličky, nakrájenými vejci, solí a pepřem.
Polijeme octem, olejem, promícháme...
více o Salát z fazole a tlačenky
Sóju namočíme na 12 hodin a uvaříme (v papiňáku 40 min., déle sóju nevaříme, protože začne opět tvrdnout). Do vychlazené sóji přidáme nakrájenou...
více o Sójový salát II.
Fazole smícháme se scezeným lečem, na nudličky nakrájeným salámem, hráškem, na kostky nakrájenou kapií, sekanou cibulí, feferonkou a na hrubě...
více o Fazolový salát s lečem
Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, na proužy nakrájenou paprikou, nakrájenou cibulí a česnekem. Hořčici rozšleháme s octem a olejem, osolíme,...
více o Tětovinový salát se salámem
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do...
více o Zapečené fenykly
Kýtu nakrájíme na medailonky, cibuli nakrájíme na plátky, přidáme sojovou omáčku, vejce, solamyl, bílé víno, cukr a vypracujeme polořídké těstíčko. Do...
více o Štubnácká pochoutka
V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme, po 2-3 minutách přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a zase 2-3...
více o Musaka II.
Připravíme si těsto na palačinky s přidáním libovolného množství pažitky.
Já do těsta přidám ještě trošku vegety. Usmažíme palačinky.
Houby (lze...
více o Palačinky s houbami
Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a...
více o Boršč od Tefalu
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a...
více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme do pekáče tak, aby zaplnily dno. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a maso na kostky, cibuli na kroužky. Osolíme,...
více o Patatos furno
Cibuli nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a rozdělíme na jednotlivé kroužky. Obalíme je nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance....
více o Cibulové kroužky
V hrnci na polévku rozpálíme olej, přidáme 2-3 lžíce dětské krupičky nebo hrubé mouky a když nám vznikne něco jako jíška, rozklepneme do ní vejce a...
více o Farská polévka
Příprava: přední část králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a ze všech stran opražíme na lžíci oleje. V pekáčku zpěníme na 3 lžících olivového oleje...
více o Pyrenejský králík
Maso osolit, pokapat citrónovou šťávou a nechat chvilku odpočinout. Pak maso obalíme tenkými plátky anglické slaniny.
V pekáčku na lžíci másla a lžíci...
více o Králik pečený s paprikou
Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na ...
více o KRÁLÍK CIBULÁŘ
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny...
více o LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ
Králíka nakrájíme na čtvrtky a pak ho vykostíme a maso překrájíme na větší kousky, které osolíme a necháme přibližně 15 minut odležet. Připravíme si...
více o Pikantní králík se zázvorem
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a...
více o Roláda z pečeného kolena
Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření...
více o Originální protlak
Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,...
více o Salát z červené řepy s klobásou