Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou oleje a touto směsí potřeme listovou "placku"...
více o Tvarůžková pizza
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené řízky vyjmeme, na oleji zpěníme...
více o Kuřecí řízky s játrovou směsí
Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne...
více o Sýrová roláda II.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. Cibuli celou pokrájíme na malé kousky. Točený salám taktéž. Na rozehřátou pánev s trochou oleje přidáme cibuli...
více o VlCiho těstoviny
Sýr romadůr nakrájíme na jemne kostičky, tak i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Potom přidáme sýr, rozmícháme dohromady se sýrem a na konec přidáme...
více o Romadůrová pomazánka
Rozmícháme tvaroh, přidáme rozkrájené okurky, cibuli, salám a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme majolku a kdo chce může přidat jogurt. Podáváme s...
více o Falešný vlašský salát
Používám nejraději maso kuřecí, rychle se dělá a je chutnější. Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do...
více o Cikánské řízky
Uvaříme těstoviny. V hrnci na troše oleje zesklovatíme nakrájenou cibulku, poté přidáme špenát. Až se špenát dostatečně rozpustí a prohřeje, osolíme,...
více o Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou
Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla.
Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady. Okořeníme prolisovaným...
více o Štědrovečerní kuba z Domažlic
Kotlety okořeníme, osolíme, obalíme v mouce a dáme zprudka péct do vyhřáté troby, nejlépe na plech (na kterém se odehrává zbytek přípravy)
Přidáme na...
více o Kotlety na houbách IV.
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a naložíme do marinády ze sojové omáčky, trochy kečupu, bazalky, pepře, špetky soli a škrobové moučky. Necháme hodinu...
více o Arabský chléb plněný masovou směsí
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není...
více o Zapečený špenát s rajčaty
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l...
více o Guláš pašeráka Rudly
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,...
více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut....
více o Španělské brambory
Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos...
více o Zapečená čočka bleskovka
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou...
více o Banátské zelí
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče...
více o Bramboroví šneci
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,...
více o Masové kuličky v omáčce z Ikea
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a...
více o Pikantní guláš
Cibulku osmahout do zlatova na másle, rozmačkat brambory a smíchat mouku v trošce vody. Dobře promíchat všechny ingredience a tvořit větší kuličky....
více o Masové kuličky z Ikea
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku...
více o Pomazánka z makrely
Omyjeme fenykl - odstraníme tuhé povrchové zdužnatělé listové řapíky a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme pomeranč, přidáme nakrájenou cibuli, černé...
více o Italský salát
Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky...
více o Pečená kachna s kalvadosem
Syrové brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme - brambory a špekáčky na kolečka, cibuli na osminky (vnější plátky ještě přepůlíme), slaninu na čtverečky...
více o Bramborové ražniči II.
Rýži uvaříme podle návodu, na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby (jesliže máme sušené, nejprve je povaříme ve vodě nebo v mléce a...
více o Rýžový kuba
Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Doprostřed...
více o Masový měšec
V hluboké pánvi, osmahnout nasekanou cibuli, za občasného míchání vložit mleté maso a vydusit doměkka. Přidat kmín, lžíci kečupu, špetku pálivé...
více o Fazolový guláš s mletým masem
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme...
více o Babiččina plněná rajčátka na pátek
Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, naklepaná, osolená, opepřená a okořeněná prsa. Lučinu smícháme s mlékem, aby vznikla taková kašička. Nalijeme...
více o Kuře s lučinou a houbami
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, česnek na plátky.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, mírně orestujeme. Přidáme...
více o Chobotnice na cibulce
Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej,...
více o Dušená chobotnice
Na drobno nakrájené kuřecí maso osmahneme na oleji zprudka, osolíme a ochutíme drcenou papričkou. Maso stáhneme z ohně, přidáme drobně nakrájenou...
více o Pita s kuřecím masem
Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno...
více o Vánoční bramborový salát
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru. Chvíli podusíme a zalejeme cca 1/2 litrem vody, do kterého...
více o Lepší chlebová polévka
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Nakrájíme cibuli na kostičky a usmažíme do zlata. Přidáme játra, orestujeme, přidáme jakékoliv koření. Pak přidáme papriky a kečup připravujeme asi 45...
více o Hranolky s kuřecími játry a paprikou
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250...
více o Francouzské fazole
Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s...
více o Těstoviny s lilkem
Osmažíme cibuli, přidáme okru, koření, rajčata, česnek a dusíme do měkka. Je-li potřeba, podlijeme vývarem. Podáváme okru ve středu kruhu rýže (po...
více o Okra po kreolsku
Maso (už nejlépe ve skleněné zapékací míse) potřeme obyčejnou hořčicí, pak posolíme, popepříme, posypeme paprikou, kari kořením a tymiánem, zasypeme...
více o Skvělé maso na tymiánu
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany...
více o Vánoční ryba
Krabí tyčinky a cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme majonézu, smetanu, dochutíme solí, pořádně smícháme a mažeme na bagetu, rohlíky, jako jednohubky....
více o Krabí pomazánka IV.
Špekáčky oloupeme a podélně do 2/3 nařízneme, řez vymažeme hořčicí a vložíme plátek okurku, na druhé straně uděláme několik menších vpychů do kterých...
více o Babiččini utopenci
Všechno pomeleme, pokud chceme mít paštiku jemnou, vše meleme alespoň 3 krát! Osolíme, trochu opepříme a dobře promícháme a plníme do 3/4 sklenic....
více o Domácí játrovka