Brambory oloupeme od tenké slupky, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme,...
více o Nové brambory s kysaným mlékem
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme podle chuti. Potřeme taveným sýrem, poklademe plátky šunky (slaniny) a sýra. Na to ještě pokrájené žampiony...
více o Smetanové závitky
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak. Za stálého...
více o Rajčatová omáčka na pizzu
Listové těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme. V míse si smícháme brambory, cibuli, salám a sýr, vše nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme,...
více o Slaný závin II.
Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež....
více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně
Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme vločky a za stálého míchání dusíme do měkka. Je...
více o Ovesné vločky s vejci
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme filé a rozdrobený maces. K vychladlé směsi přidáme vejce, osolíme, opepříme. Dáme do vymazané formy a...
více o Rybí paštika - židovská kuchyně
Uvařené fazole rozmixujeme nebo umeleme spolu s vejci.
Do kaše přidáme nasekanou cibuli, olej, osolíme, opepříme.
Podáváme s chlebem nebo jako přílohu...
více o Fazolová pasta -židovská kuchyně
Brambory nastrouháme a mírně vymačkáme, osolíme, opepříme.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opaprikujeme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a na...
více o Bramborový šoulet - židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a na nakrájené cibuli na oleji opražíme.
Přidáme předem namočené fazole, zalejeme vodou a 2 hodinu pomalu vaříme....
více o Pohankový šoulet - židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a moukou. Na oleji spolu s nakrájenou cibulí opražíme.
Přidáme předem namočené fazole a...
více o Masový šoulet - židovská kuchyně
Filé asi 5 minut povaříme v trošce osolené vody.
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme okapané filé, strouhanku, mléko, pepř,...
více o Rybí filé v paprice
Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle.
Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká...
více o Prima salát
Cuketu, špekáčky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky 2x2 cm. Vše střídavě napichujeme na špejle nebo jehly a uložíme do pekáče....
více o Ražniči z cukety
Na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom přidáme na kostky nakrájené brambory, okořeníme, přidáme lžičku kmínu a vaříme,...
více o Květáková polévka II.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme a kousky obalíme ve škrobové moučce, nakrájíme menší cibuli (já osobně ji do tohohle receptu krájím...
více o Kuře s mandlemi - čína
Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a...
více o Kuřecí stehna po Řecku
Na dozlatova rozpálenou slaninu přidáme na půl kolečka nakrájenou klobásu, na proužky cibuli a kapie. Vše z prudka orestujeme, přidáme česnek a na...
více o Fazolové chilli
Do hrnce dáme vařit fazole, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, česnek, oloupanou celou cibuli, nakrájený brambor. Po změknutí fazolí polévku...
více o Fazolová polévka (Morava)
Králičí maso umeleme a přilijeme tolik mléka, kolik se vsákne (čím více, tím budou hrudky šťavňatější). Necháme uležet do druhého dne.
Druhý den...
více o Králičí hrudky
Maso nakrájíme na nudličky, lépe se krájí polozmrzlé, protože drží tvar, Do misky přiměřeně velké množství masa, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce...
více o Směs z vepřového masa na čínský způsob
Brambory nakrájené na střední kousky dáme na mírný oheň vařit se solí, kmínem. Několika kousky nového koření a bobkovým listem tak, aby byly zcela...
více o Horskej blaf
Kuřecí nakrájíme na kousky a smícháme s pokrájenou cibulkou a žampiony, osolíme a přidáme trochu worchestru. Do misky připravíme jogurt, 2 lžíce medu,...
více o Evičky kuřecí v jogurtu
Maso jemně naklepeme, osolíme jemně, opepříme. Cibuli nakrájíme na 0,5-1 cm hrubá kolečka. Do menšího, ale vysokého pekáčku dáme na dno třetinu cibule...
více o Vepřové na sýru a smetaně
Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 1/2. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem...
více o Jednoduchá domácí paštika
Nejdřív si ze zeleniny připravíme něco jako základ na lečo. Tzn. osmahneme cibulku, česnek, papriky a hodíme na to rajčata. Chvíli podusíme a necháme...
více o Rybí filé strejdy Charváta
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilejeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme, aby se...
více o Česnekovo-sýrová krémová polévka
Kuřecí maso se nakrájí na nudličky, cibulka nadrobno. Scedíme lečo a všechno smícháme dohromady. Okořeníme podle své chuti. Necháme odležet asi půl...
více o Řízečky jinak
Do 2 litrů vody dáme vařit namočené fazole a přidáme 2 bujony. Přivedeme k varu.
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme. Poté přidáme...
více o Fazolačka
Slaninu nakrájíme na kostky, částečně ji roztavíme, přidáme žampiony, krátce podusíme a spojíme s vejci a osolíme. Plátky plníme touto směsí zabalíme...
více o Vepřový závitek Hukvaldský
Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí rozkrájíme na menší kousky, ostatní ingredience nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme olej,...
více o Zelný salát II.
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme. Scedíme a přidáme ostatní ingredience, nakrájené na kousky. Ochutíme nálevem z ryb, solí a pepřem....
více o Silvestrovský fazolový salát
Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata....
více o Masové ragů na starořecký způsob
Plátky chleba potřeme ramou nebo máslem (polovina množství) a mírně kečupem. Na druhé polovině tuku osmahneme do růžova najemno nakrájenou cibuli. Na...
více o Toasty s hlívou a ananasem
Do osolené vody dáme vařit špagety. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji, přidáme vepřové maso z konzervy (může být samozřejmě i mleté)...
více o Zapečené špagety
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Papriky nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje. Cibuli, česnek,...
více o Mozarellové balíčky ve slanině
Cibule oloupeme a necháme ve vařící vodě asi 40 minut táhnout. Necháme okapat a vychladnout.
Šalotku oloupeme, nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 1...
více o Cibulové závitky s masovou náplní
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dobře promícháme a napěchujeme do sklenic.
Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme při 85 °C 30 min...
více o Zelenina pro přípravu vlašského salátu
Řízky nasolíme, naklepeme a poté je ještě jednou naklepeme ve strouhance. Takto připravené řízečky obalíme v rozšlehaném vejci a dáme zprudka opéct na...
více o Řízečky naruby
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru...
více o Rostbíf od kamarádky z Anglie
Kuře rozebereme na části, stehna v kloubu rozdělíme na půl a podél kosti nařízneme, aby kost byla vidět. Křidýlka necháme, osolíme, opepříme,...
více o Kuřecí na rychlo
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka: smícháme mléko,...
více o Cuketová musaka
Kysané zelí smíchám s mrkví a s okurkou nastrouhanou najemno, přidám na tenké proužky nakrájenou šunku (kdo má rád, může dodat cibulku nasekanou...
více o Salát z kysaného zelí II.
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,...
více o Kuřecí tažín
Do hlubšího pekáče narovnáme králíka a poklademe ho špekem, rozkrájenou cibulí a česnekem. Posypeme paprikou, pepřem, solí, rozkrájíme plátky másla a...
více o Králík po Šumavsku
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut.
Osolíme,...
více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou