Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou...
více o Květákové řezy
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici....
více o Mňamózní houbový štrůdl
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme cibuli, vepřové maso pokrájíme na kostky. V kastrolu si rozpálíme olej, přidáme cibuli a orestujeme. Poté k ní...
více o Vepřový chilli guláš
Maso naskládáme na plech, posolíme, popeříme (nebo jen podravkujeme). Česnekem, nejlépe na plátky a cibulí, nakrájenou na plátky, úplně zakryjeme maso...
více o Švager
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není...
více o Zimní musaka
Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně...
více o Mexické chilli s čokoládou
Zelí nakrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlé zelí smícháme s...
více o Zelí na studeno
Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření. Na pánvi si rozehřejeme olej (slunečnicový), do kterého přidáme cibuli na...
více o Kuřecí prsa s nivovou omáčkou
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme...
více o Guláš na druhý den
Vejce uvaříme na tvrdo a zatím si do mísy nalejeme všechnu tatarku. Poté si na drobno nakrájíme cibulku a vše smícháme dohromady. Na konec dochutíme...
více o Vajíčková pomazánka
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami,...
více o Maďarské lečo
Slepici dáme vařit do přiměřeného množství osolené vody, přidáme zázvor a vaříme, dokud se maso nedá oddělit od kostí. Po dovaření odkostíme a maso...
více o Čínská slepičí polévka
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme všechno koření (nesolit!) a nakrájená rajčata. Směs podusíme do změknutí...
více o Kuře podle Floyda
Lasagne uvaříme podle návodu.
Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,...
více o Lasagne s rajčaty
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná....
více o Plněná veka II.
Těsto vyválíme na půl centimetrový plát. Na polovinu natřeme smetanu, rozložíme šunku nakrájenou na co nejdrobnější kostičky a jemně nakrájenou cibuli...
více o Spirály
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Kuřecí játra uvaříme ve vývaru nebo ve vodě doměka (asi 10 min.), scedíme a dáme do mixéru. Přidáme vejce a trochu vývaru a rozmixujeme najemno....
více o Kuřecí játrovka
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený šunkový salám. Po 5 minutách zaprášíme paprikou, osmahneme...
více o Gulášek jezdců z Georgie
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme oba druhy masa nakrájené na nudličky, mletou papriku, pepř masox a dusíme, než je maso měkké.
Potom přidáme salám,...
více o Ďábelský kotlík
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme mletou paprikou. Polovinu brambor...
více o Brambory zapečené se zelím II.
Vymažeme prostředek alobalu. Naklepaný plátek položíme na alobal, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe cibulí, na ni plátky uzeniny, potřeme trochou...
více o Obložený biftek
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme pést do trouby (předehřáté), asi na 15 minut...
více o Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony, osolíme (případně já tam přidávám i glutasol). Necháme odpařit...
více o Funghi těstoviny
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
Přidáme strouhaný sýr, vejce,...
více o Cuketové pečenáče
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme maso a chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme, rozdělíme na 4...
více o Plněné listové těsto
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Okrouhlou zapékací mísu (může být i dortová forma) vymažeme a...
více o Bramborový dort II.
Do vymazaného pekáče poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme.
Přidáme kolečka cibule, nahrubo nasekaný česnek, uzené na kostky nakrájené, vrstvu...
více o Zapečené brambory po švýcarsku
Fazole necháme přes noc změknout v hrnci s vodou. Vaříme samotné fazole, dokud nebudou poloměkké, posléze přidáme sůl, drcený česnek, plátky (mohou...
více o Kubánské potaje
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor dáme do pekáče na to dáme propláchnutou rýži a osolíme. Potom dáme rajčata nakrájená na...
více o Kuře v jednom hrnci
Cibuli na oleji zesklovatíme, přidáme maso na nudličky a orestujeme. Pak přidáme rozmrazený špenát osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci dušení...
více o Těstoviny s masem a špenátem
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,...
více o Rizoto ze sojového masa
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby. V jiném kastrůlku zesklovatíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a kukuřici....
více o Králík Neapol
V zapékací misce orestujeme na cibulce nakrájenou uzeninu, přidáme fazole, na kostky nakrájená vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Vše...
více o Fofr zapečené fazole
Maso nakrájet na kostičky, opepřit a osolit. Na oleji zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidat maso, opéct za stálého míchání. Posypat mletou paprikou,...
více o Minutkový kuřecí guláš II.
Rohlíky pokrájet na kostky, zvlhčit mlékem a nechat nasáknout. Přidat mleté maso, na kostičky nakrájený sýr, bílky, drobně nakrájenou cibuli, mouku,...
více o Pařížské řízky II.
Na másle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opečeme. Vejce rozšleháme s utřeným česnekem a vegetou, opepříme, osolíme...
více o Veselá bída
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak...
více o Zapékané karbanátky II.
Na tuku usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme paprikou a kmínem, přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme, trochu...
více o Brambory na paprice II.
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu ...
více o Zelné flíčky
Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,...
více o Krůtí ragú se žampiony
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience, necháme asi hodinku proležet (když nestíháte, dá se v klidu připravit i bez...
více o Kuřecí "čína" s kari
Starší chleba nakrájíme na krajíce a krajíce na obdélníčky. Na krájíme tenké plátky špeku, uzeniny, rozebereme cibuli a nakrájíme na kousky....
více o Špíz chudého rytíře
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na čtverce (2x2 cm)....
více o Čína v mikrovlnce
Na špejle napichujeme střídavě kolečko klobásy, cibule, plátek slaniny a kousek hlívy. Celé šašliky obalujeme ve vejcích, mouce a strouhance a smažíme...
více o Šašlik z hlívy
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí. V pánvi rozehřejeme olej, na který klademe plátky krkovičky a zprudka opečeme. V hrnečku s...
více o Krkovička za 50 minut
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený...
více o Játra na kyselo
Cibuli nakrájíme na malé kousky a necháme na trošce másla zesklovatět, pak přidáme na nudličky nakrájou šunku a necháme chvilku smažit (ne dohněda)....
více o Kuřecí kapsa s oregánem