Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky....
více o Uzenofleky
Cibule nakrájíme na proužky, a dáme spolu s česnekem do silně rozehřátého oleje na 30 vteřin. Pak posypeme hnědým cukrem a hned zamícháme rajčata....
více o Pikantní játra tety Milice
Paprikám odkrojíme stopku, vykrojíme jadérka a podélně rozpůlíme.¨
Na pekáčku rozpustíme trochu na kostičky nakrájené slaniny, opečeme cibuli, na...
více o Paprikové lodičky plněné luštěninami
Kotlety naklepeme, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme a dáme stranou. Do pekáče dáme kolečka cibule, na to dáme opečené kotlety a zalijeme...
více o Labužnické kotlety s tvarůžky
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou 1/4 cibulky. Vedle v hrnci s vodou a lžičkou soli vaříme těstoviny. K cibulce nalejeme mléko a zamícháme. Mimo...
více o Zdravé těstoviny
Játra na cibulce podusíme obvyklým způsobem, zahustíme a přidáme koření "Divočina" (na 1/2kg jater minimálně 1 lžíci).
Jako přílohu - rýže, brambory,...
více o Játra na divoko
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
Na sádle opečeme...
více o Kološvárské zelí
Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova....
více o Makarony po alpském způsobu
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Žemle namočíme, vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejci strouhankou a cibulí. Vmícháme posekaný česnek....
více o Koláč z mletého masa s rajčaty
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨...
více o Výborné pečené plněné papriky
Z mouky, mléka, vajíček a špetky soli upečeme tenké palačinky, které odkládáme na vyhřátý talíř. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a hodíme na...
více o Palačinky plněné kuřecím masem
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme...
více o Chalupářský guláš
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme...
více o Smetanové fazole
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme...
více o Drůbeží játra s bazalkou
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme kuskus a vaříme pár minut. Zeleninový bujón rozmixujeme v 250 ml vody a...
více o Citrusový kuskus salát
Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme utřený česnek a nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené papriky a necháme tak 5 minut na ohni. Slijeme fazole a...
více o Zeleninový rendlík
Bramboru s jablkem oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na malé kousky. Dáme na pánev spolu s kari kořením a kostkou vývaru a vaříme, dokud maso...
více o Kari pirohy
Maso naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na pánvi.
Vyjmeme a na výpeku opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky...
více o Zapékané debrecínské masíčko
Kuře nakrájíme na menší kostky a naložíme do sojové omáčky, pepře, vegety a soli (nejméně na 2 hodiny). Žampiony rozčtvrtíme a na másle osmahneme....
více o Kuřecí rychlík
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke...
více o Pikantní králík
Nenaklepané kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme s kořením, sójovou omáčkou, lžící oleje a prolisovaným česnekem. Necháme hodinu odstát....
více o Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme...
více o Hildiny rakouské knedlíky
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do...
více o Americké okurky
Z mrkviček odložíme 4 pěkné, malé. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a přidáme mrkvičku, zakryjeme a na středním plameni...
více o Slavnostní mrkvičková polévka s medem
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8...
více o Super karbanátky
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete...
více o Pohanková pomazánka
Nálev: vše povařit, až se to spojí dohromady. Potom přidat 1/2 lžíce chilli, podle odhadu sůl, pepř a sladkou papriku, trošku cukru dle chuti.
Do 1/2...
více o Utopenci v kečupu
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr...
více o Nálev na "Znojemské okurky"
Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně...
více o Labužnický bramborák
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na...
více o Kýta v sýrovém oblečku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na...
více o Zapečená brokolice s těstovinami
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní...
více o Schované grilované klobásy
Stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, posypeme chilli paprikou nebo červenou paprikou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji...
více o Pikantní stehýnka
Nejdříve upečeme bramboráky. Nejlepší je upéct celopánvičkové. Cibuli nakrájíme na nudličky a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme kuřecí prsa...
více o Příbramská řezanka na bramboráku
Na proužky si nakrájíme cibulku, na kostičky krabí prsty a papriku. Na rozpáleném oleji, nejlépe olivovém orestujeme do zlatova cibulku, přidáme...
více o Krabí těstoviny
Králíka naporcujeme, osolíme, dáme do pekáče. Cibuli nasekáme nahrubo a posypeme králíka, přidáme lžíci másla. Podlejeme vodou a pečeme přikryté za...
více o Králík na másle a cibuli
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,...
více o Srbské "selské maso"
Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme...
více o Rybí filé Budapešť
Zelí najemno nakrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Oloupaná jablka nastrouháme. Zálivku dobře rozmícháme, aby se cukr rozpustil (tomu pomůže horká voda...
více o Zelný salát s worchestrem
Krůtí prsa osolíme, naklepeme a opepříme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a 1 lžící oleje a za občasného přelévání pečeme v předem vyhřáté...
více o Krůtí prsa se smetanovými žampiony
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme...
více o Houbový guláš na smetaně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přes noc naložíme do sojové omáčky. Pánev vylijeme olivovým olejem a orestujeme kuřecí nudličky, po zbělání...
více o Kuřecí nudličky s medem a jablky
Kečup, ocet a hořčici krátce svaříme. Po odstavení přidáme majolku, pořádně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky v polovině nařízneme a...
více o Noční můra dietáře
Vejce uvaříme na tvrdo. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata i s nálevem (čerstvé oloupeme a v troše vody krátce...
více o Vejce v červené omáčce
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat...
více o Květákové Bhaaji
Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Všechny ingredience smícháme dohromady. Před podáváním dáme vychladit do lednice....
více o Východoindický salát