Řízky naklepeme, posypeme kořením, osolíme, opepříme. Naložíme do oleje, nejlépe přes noc. Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme řízky i s...
více o Řízečky zapečené se třemi druhy sýra
Cibulku nakrájíme na kostičky, opražíme na oleji, přidáme špenát a prohřejeme. Rohlíky (starší) nakrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a přidáme ke...
více o Špenát mojí prababičky
Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli necháme zesklovatět....
více o Hovězí na jablkách II.
Plátky kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a posypeme vegetou. Prudce opečeme na pánvi z obou stran.
Vyjmeme a vložíme na...
více o Záhorácké maso
Máslo utřeme se sýrem do pěny, přidáme strouhané vejce (já dávám dvě) a strouhanou cibuli. Lehce promícháme a na závěr vmícháme do pomazánky kečup....
více o Dobrušská pomazánka
Kuřecí stehno upečeme nebo uvaříme v osolené vodě, obereme přidáme nakrájenou cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, majolku, nakrájené na kostičky...
více o Kuřecí salát V.
Játra pokrájíme na malé kousky a dáme na pánev se zpěněnou cibulí, přidáme zeleninu nebo lečo, koření a dusíme, až je šťáva hustá.
Nejchutnější jsou...
více o Přátelská játra
Šunku a cibuli nakrájím na drobno a orestuji společně se žampiony. Směs odstavím a nechám vychladnout. Mezitím si naklepu kotlety, osolím a opepřím....
více o Zapečené kotlety III.
Kapra naporcujeme, posolíme - vyskládáme do vymaštěného pekáče. Kousky feferonek naskládáme mezi kousky kapra. Poklademe anglickou slaninou, posypeme...
více o Kapr po cikánsku
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř,...
více o Guláš z krůtího masa
Maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř podle chuti, asi lžíci sojové omáčky, dvě lžice kečupu a dvě lžíce oleje. Žampiony...
více o Byzonský tymbál
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli...
více o Kapr na moravance
Plátky masa jemně naklepeme a osolíme.
Na pánev si dáme rozehřát olej a osmahneme maso, přidáme nakrájenou cibuli, žampiony bez nálevu, na plátky...
více o Biftek alá Kašpárek
Kapra zbavíme šupin, odřežeme hlavu, ocas, vykucháme. Rozřízneme ho tak, aby obě půlky při rozložení utvořily jeden plát. Kapra osolíme a celý plát...
více o Plněný kapr
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme....
více o Drůbeží jatýrka se smetanou
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky...
více o Vídeňské roštěnky
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme na...
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také...
více o Domácí bramborový švýcarský salát
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku...
více o Hovězí "hospodský" guláš
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky (1,5x1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme. Poté přidáme obsah ...
více o Špagety Ragutáty
Ryby zbavíme kostí (pokud je mají), rozetřeme do misky i s částí tomatového nálevu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Pomazánka z ryb v tomatě
Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a okořeníme (sůl, pepř, paprika, majoránka - dle chuti), přidáme lžíci hořčice a tři...
více o Zapečené brambory s mletým masem II.
Nastrouháme nahrubo nivu, najemno nasekáme cibuli a přidáme do pomazánkového másla. Vše vidličkou promícháme. Je to tím lepší, čím více je nivy....
více o Nivová pomazánka
Na pánvi WOK dáme olej a cibulku a necháme zpěnit, přidáme houby (množství dle chuti) a necháme dusit do měkka, pak přidáme plechovičku hrášku i s...
více o Houbové rizoto II.
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
**Náplň:** zpěníme cibuli,...
více o Špenátová roláda II.
Uvaříme zeleninu - ne moc do měkka a rozmačkáme, přidáme balíček sojové drtě - připravíme dle návodu, rohlík rozmočený v mléce, vajíčko a okořeníme...
více o Zelenino-sojové karbanátky
V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worchesterskou omáčku, pepř, kari a adamova žebra. Smažíme na...
více o Kuřecí kousky "mé oči"
Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a...
více o Domácí vepřová paštika
Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou...
více o Lasagne po Česku
Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s...
více o Vánoční rajská omáčka
Plátky ryby dáme na alobal , osolíme, pokapeme šťávou z citronu či limetek, dáme vždy čtvrtinu nasekané cibule a jeden rozmačkaný stroužek česneku....
více o Rychlá ryba v alobalu
Do pekáče rozložíme králíka, osolíme a posypeme směsí cibule a mrkve, pokmínujeme a poklademe plátky másla.
V rozehřáté troubě necháme zapéct a...
více o Podblanický králík
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule...
více o Řecké kuře v peřince
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou...
více o Kaldoun
Lučinu rozetřeme se lžičkou kysané smetany (podle konzistence lučiny můžeme přidat i víc), osolíme a opepříme podle chuti. Vmícháme najemno nakrájenou...
více o Pomazánka ze sýru Lučina
Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"...
více o Kozí brada - novoroční zelňačka
Zelenou cibulku nasekáme ručně nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme brynzu, pomazánkové máslo a koření a promixujeme na jemnou hmotu. Mažeme na tmavý...
více o Balatonská pomazánka
Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v...
více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem
Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme...
více o Jedničkové rybí filé
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet...
více o Sumec dle baštýře Jardy
Očištěného kapra nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné, nasolíme a obalíme v mouce. Potom je osmažíme a naskládáme do nádoby, kameninové nebo...
více o Kapr v rajské omáčce
Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které...
více o Ďáblovy kuličky
Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno...
více o Bramborové karbanátky se salámem
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme grilovacím kořením, na to dáme 1/2 papriky nakrájené podél na proužky, asi 1/4...
více o Zapečené bůčkové závitky
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme, oboje orestujeme na másle a 2-3 minuty podusíme. Zalijeme bujónem a cca 15 minut vaříme doměkka...
více o Mrkvovo-pomerančová polévka
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,...
více o Pivní guláš II.
Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu,...
více o Špenát trošku jinak