Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou - vaříme...
více o Strouhaná bramboračka
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita....
více o Drožďové knedlíčky
Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory naklepané maso, které jsme...
více o Dobrota z alobalu
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky...
více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,...
více o Vepřové řízky od babičky
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a...
více o Pivovarské tajemství
Cibuli a okurku nakrájet nadrobno, vejce na kostičky, smíchat s ostatními ingrediencemi. Výborné s celozrnným pečivem.
Recept jsem vyzkoušela z...
více o Pomazánka z ryb v tomatě II.
Do vařené rýže se zamíchají uvařené černé fazole, které se napřed přes noc namočí a pak se vaří s cibulí, česnekem, celerem a petrželí.
Spolu s...
více o Congri
Fazole přes noc namočím, sliju a v nové vodě vařím v papiňáku asi půl hodiny se všemi přísadami, po uvaření část fazolí vyndám, zbytek i s rozvařenou...
více o Potaje - polévka z černých fazolí
Na teflonce nechám na kapce olivového oleje zezlátnout cibulku, podleju vodou, pak přidávám pokrájenou papriku, když napůl změkne, přidám nadrobno...
více o Zeleninová směs na špagety
Oloupané brambory, řepu, celer a 3/4 pastiňáku nakrájíme na cca 1 cm kousky a 3-4 minuty vaříme v páře; do hrnce dáme pouze 5-6 lžic vody! Zbylou...
více o Zimní zeleninový salát polovařený
Tvrdý sýr nastrouhám, zeleninu a jablíčko pokrájím velmi nadrobno, pevné suroviny promíchám, ochutím, nakonec vmíchám lučinu (nebo trochu bílého...
více o Rýžový salát III.
Zeleninu pokrájím, salát natrhám na kousky, ochutím citronem, olivovým olejem, osolím a případně opepřím, přidám usekanou nať, doleju trochu vody a do...
více o Přinastavený zeleninový salát
Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním vydlabané papriky a skrojené...
více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Kečup a plnotučnou hořčici nechám na pánvičce přejít varem, po vychladnutí přidám namlený nebo nastrouhaný salám, krabičku majolky a cibuli nakrájenou...
více o Ševcovský mls - trochu jinak
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak...
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé...
více o Nakládané pečené vepřové koleno
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce asi 1,5-2 minuty (asi při 650...
více o Lehký brokolicový salát
Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.
Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko...
více o Moje rajská
Čočku uvaříme do kašovité směsi. Na oleji osmahneme cibuli. Přimícháme čočkovou kaši a okořeníme. Zalijeme rozšlehanými vejci a propracujeme na...
více o Paštika paní Olgy
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu strávníků). Přidáme šlehačku,...
více o Špenátová krémová polévka
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory...
více o Loužnická kyselica
Papriky překrojíme na půl a vydlabeme dáme stranou. Na pánvi vyškvaříme špek přidáme na proužky pokrájenou cibuli, mrkev, hrášek dle chuti a...
více o Fazolové papriky
Podle návodu připravíme nudle.
V páře uvaříme brokolici, kterou nakrájíme najemno.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a 0,5-1 paličku...
více o Zapečené čínské nudle s brokolicí
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z...
více o Moje papriky
Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí.
Z těsta...
více o Luhačovický špaček
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem (nešetříme). Zpěníme cibulku, na ní orestujeme maso, přidáme kečup, oregano, podlijeme...
více o Hovězí na červeném víně II.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,...
více o Voňavá krkovička
Z vody a hladké mouky připravíme jíšku. Na tuku na smaženění do zlatova osmažíme na jemno nasekanou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené párky,...
více o Rychlá snadná omáčka "co dům dá"
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme...
více o Špekované srdce na víně
Uvaříme těstoviny a scedíme.
Mezitím nakrájené kuřecí dáme do větší mikrovlnkové nádoby, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a pár lžic vody....
více o Těstoviny s kuřecí omáčkou v mikrovlnce
Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě.
Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme...
více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
Houbová omáčka...
více o Bosáky s houbovou omáčkou
Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a...
více o Sladkokyselé kuře v karamelu
Syrečky nastrouháme, rozmícháme s Lipnem, pomazánkovým máslem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, dle chuti přisolíme a vmícháme mletou papriku,...
více o Šmytec
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,...
více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a...
více o Brambory s kysaným zelím
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5-10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a...
více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou.
Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,...
více o Vepřové kotlety na žampiónech
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí....
více o Čatní z rajčat
Nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájené papriky a cibuli smícháme a zalijeme zálivkou.
Zálivka: všechny suroviny smícháme (podle chuti...
více o Salát z hlávkového zelí II.
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou.
Vaříme, dokud se nám chléb...
více o Prababiččina polévka
Krabí tyčinky, cibuli, okurky a vejce postupně nahrubo nasekáme (používám robot) a promícháme s kysanou smetanou smíchanou s majolkou, citronovou...
více o Pomazánka z krabích tyčinek IV.
Vejce, okurky, mrkev nastrouhat na hrubším struhadle, cibuli najemno nakrájet, přidat ostatní suroviny a smíchat. Mažeme na veku a zdobíme rajčetem,...
více o Falešná treska - pomazánka
Plátky masa na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře. Pak je na oleji zprudka...
více o Chalupářské roštěnky
Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí...
více o Špízy v sezamové krustě
Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a...
více o Srnčí kostky na víně