Na pánvi rozpustíme sádlo. Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme na pánev společně s cibulí nakrájenou na kolečka....
více o Stroganov
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli...
více o Rýže v tlakovém hrnci
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
Nejlépe se...
více o Lilek plněný žampiony
Na oleji osmažíme cibulku, párky, houby a zasypeme červenou paprikou. Přilijeme vodu a přidáme na kousky nalámaný chléb (může být i starší nebo...
více o Rychlá chlebová polévka
Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí.
Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme,...
více o Pepřované zelíčko od babičky
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory,...
více o Brambory na paprice jako příloha
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a...
více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Červené řepy omyjeme a se slupkou uvaříme v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do mísy dáme nastrouhanou řepu a nakrájenou...
více o Salát z červené řepy IV.
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření....
více o Těstovinový salát s masem
Uvaříme halušky dle návodu a dáme stranou. Na oleji (pokud máme sádlíčko, šup tam s ním - tak 1 lžíci), zpěníme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka,...
více o Rychlé olomoucké halušky
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na...
více o Záhorácké závitky
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější...
více o Hubník pro Rakousko
Povaříme hlavu a ořezy ve vodě- velice krátce (probublat) - a vodu slijeme. Maso bez sádla a kůže obereme a dáme zvlášť.
Na sádle orestujeme cibulku a...
více o Jinak rybí polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze...
více o Dušené slezinky - omáčka
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme...
více o Budějická obi zelnice
Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem...
více o Trepifajkslovy vrtule
Do scezeného tuňáka přidáme nakrájené sterilované okurky, vajíčka, cibuli, majolku nebo tatarku - množství dle chuti. Osolíme a pepřem nešetříme....
více o Tuňákový salát s vejci
Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari....
více o Játra s kapií
Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme...
více o Hnědé zelí
Do připravené misky vložíme na malé kousky nakrájená rajčata a šunku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, jogurt a majonézu. Důkladně promícháme,...
více o Rajčatový salát s jogurtem
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku,...
více o Zapečený lilek s fetou
Rozkrojený lilek na podél vydlabeme a pokrájíme na malé kostičky, dáme do misky a posolíme, aby se vypotil. Do rozmražené směsi dáme na jemno cibuli,...
více o Prvně plněný lilek
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na...
více o Hovězí s máslovými bochánky
Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso...
více o Boršč II.
Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s...
více o Gnocchi s listovým špenátem
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba) nakrájíme na plátky. V mléce...
více o Sýrová žemlovka
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
Brambory oloupeme,...
více o Bramborový závin s kysaným zelím
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme.
Na oleji opražíme...
více o Řízky jinak
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme...
více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného...
více o Krušnohorská šlichta
V hrnci rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme na malinké kousky pokrájené kuřecí řízky. Když jsou dozlatova, přidáme pokrájenou cibuli a celer a asi...
více o Kuřecí polévka se šalvějí
V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky.
Pak zasypeme moukou a když...
více o Holštýnská slaninová polévka
Fleky uvaříme a prolijeme studenou vodou. Zelí propláchneme vodou aby nebylo tak kyselé a nasekáme. Škvarky smažíme na sádle a přidáme nadrobno...
více o Flíčky se zelím a škvarky
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na...
více o Kuřecí s kukuřicí
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli rozčtvrtíme a česnek prolisujeme.
Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody a vložíme zeleninu....
více o Zeleninový hrnec s hovězím masem
Orestujeme česnek s cibulí. K tomu přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku.
Když je maso matné na povrchu, přisolíme, přidáme špenát a trochu...
více o Těstoviny s kuřecím masem a špenátem
Špenát uvaříme dle vlastní chuti (na konci přimícháme šlehačku).
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, bokem si připravíme náplň: cibulku...
více o Špenát s plněnými taštičkami
Na lžíci oleje zpěníme cibuli a česnek, přidáme koření a špenát, trochu vody a chvilku podusíme.
Listové těsto rozválíme na pláty velikosti plechu,...
více o Špenátová pita
Na olivovém oleji trochu orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a žampiony a dusíme do změknutí.
Poté přidáme loupaná rajčata, která trochu...
více o Pikantní kuskus
Smícháme sýr Cottage s light majonézou, najemno nakrájíme krabí tyčinky (množství jak kdo má rád) a cibuli a vše smícháme.
Dochutíme solí, pepřem,...
více o Lehká krabí pomazánka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme...
více o Dobré maso
Nivu nastrouháme na větší slzičky na struhadle, rozmixujeme s pomazánkovým máslem, trochu rozředíme mlékem. Přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli...
více o Nivová pochoutka
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou...
více o Balkánské řezy
Uvaříme těstoviny, mezitím opečeme na pánvi na drobno nakrájenou cibuli se salámem a proužky papriky. Přidáme hrst sušených hub, osolíme, opepříme,...
více o Zapékané těstoviny IV.
Krabí tyčinky propláchnu v teplé vodě a nechám okapat.
Nakrájím si cibuli a vhodím ji s krabími tyčinkami do mixéru a mixuji. Potom přidám do mixéru...
více o Krabí pomazánka VI.
Na pánvičku vylijeme olej z plechovky, osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme tuňáka, rozmačkáme, prohřejeme, přidáme kmín, pepř a nakonec...
více o Tuňáková míchanice
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem,...
více o Cizrnový guláš se zeleninou
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
Jídlo by nemělo být...
více o Řecký špenát s rýží
Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené...
více o Dušanova kachna
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období...
více o Cmundopizza