Syrové brambory nakrájíme na tenčí kolečka, rozprostřeme je na dno pekáče vyloženého papírem na pečení, brambory osolíme, na brambory dáme vrstvu zelí...
více o Zapékané brambory se zelím
Houby podusíme na cibuli (uvedené množství hub je orientační, čím víc hub a čím víc různých druhů, tím lépe), opepříme, osolíme, vmícháme krupici,...
více o Houbovec
Krátce povaříme brokolici - vkládáme ji do vařící vody, méně se tím ničí vitamin C (růžičky vkládáme do vařící vody později), rozsekáme ji na kousky,...
více o Zapékaná brokolice II.
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme.
Směsí naplníme papriky a přiklopíme...
více o Plněné papriky na smetaně
Slepici vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Kostru můžeme použít na menší množství polévky. V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme...
více o Guláš ze slepice s uzeninou
Na oleji a másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme brambory nakrájené na kostičky a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme koření a...
více o Majoránková bramboračka
Ze sairy vybereme páteřní kosti a v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno pokrájenou menší cibuli, trochu pepře a asi třetinu tuby sardelové...
více o Rybí pomazánka
Vnitřek pečlivě očištěné kachny vytřeme lisovaným česnekem a naplníme směsí z králičího masa, čtvrtek cibule a jablíčka. Osolíme, okmínujeme a upečeme...
více o Kachnička Otíkovy babičky
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky.
Vše okořeníme bazalkou, oregánem, osolíme...
více o Italské kuře II.
Uvařit těstoviny, zvlášť lehce povařit brokolici s bujónem. Cibuli a česnek zpěnit na oleji, přidat na kostičky nakrájené maso a až se orestuje,...
více o Zapečená bašta
Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně...
více o Fazolový guláš IV.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme hlávku česneku, pokrájenou na jemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky...
více o Pochválená játra
Houby namočíme do hrnku s vodou.
Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme vařit (asi 4 hrnky vody) spolu s celou cibulí, solí a kmínem.
Jakmile začne...
více o Jednoduchá kulajda
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme 3 minuty.
Osolíme je, opepříme...
více o Kuřecí minutkový guláš
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je na malé kousky. Cibuli na drobno posekáme. Ostatní zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na tuku zpěníme...
více o Zeleninová polévka se sýrem a pohankou
Množství surovin dávám podle chuti, chcete-li více tuňáka, přidejte ještě jednu konzervu. Vše vyšlehám ručním šlehačem, díky sýru je pomazánka...
více o Tuňáková pomazánka II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.
Zavineme...
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Čočku vaříme v cca 1-1,5 l vody spolu s kořením, ale bez soli, asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme na 1 cm kousky kořenovou zeleninu a oloupeme...
více o Čočková polévka s rajčaty
Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou...
více o Alsaské zelí
Plátky vepřové pečeně naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší pánvi rozehřejte 3...
více o Vepřové plátky v pikantérii
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky...
více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Na pánvi rozpustíme sádlo. Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme na pánev společně s cibulí nakrájenou na kolečka....
více o Stroganov
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli...
více o Rýže v tlakovém hrnci
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
Nejlépe se...
více o Lilek plněný žampiony
Na oleji osmažíme cibulku, párky, houby a zasypeme červenou paprikou. Přilijeme vodu a přidáme na kousky nalámaný chléb (může být i starší nebo...
více o Rychlá chlebová polévka
Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dáme do vřelé vody a vaříme do změknutí.
Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme, uvaříme, scedíme,...
více o Pepřované zelíčko od babičky
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory,...
více o Brambory na paprice jako příloha
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a...
více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Červené řepy omyjeme a se slupkou uvaříme v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do mísy dáme nastrouhanou řepu a nakrájenou...
více o Salát z červené řepy IV.
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření....
více o Těstovinový salát s masem
Uvaříme halušky dle návodu a dáme stranou. Na oleji (pokud máme sádlíčko, šup tam s ním - tak 1 lžíci), zpěníme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka,...
více o Rychlé olomoucké halušky
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na...
více o Záhorácké závitky
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější...
více o Hubník pro Rakousko
Povaříme hlavu a ořezy ve vodě- velice krátce (probublat) - a vodu slijeme. Maso bez sádla a kůže obereme a dáme zvlášť.
Na sádle orestujeme cibulku a...
více o Jinak rybí polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze...
více o Dušené slezinky - omáčka
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme...
více o Budějická obi zelnice
Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem...
více o Trepifajkslovy vrtule
Do scezeného tuňáka přidáme nakrájené sterilované okurky, vajíčka, cibuli, majolku nebo tatarku - množství dle chuti. Osolíme a pepřem nešetříme....
více o Tuňákový salát s vejci
Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari....
více o Játra s kapií
Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme...
více o Hnědé zelí
Do připravené misky vložíme na malé kousky nakrájená rajčata a šunku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, jogurt a majonézu. Důkladně promícháme,...
více o Rajčatový salát s jogurtem
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku,...
více o Zapečený lilek s fetou
Rozkrojený lilek na podél vydlabeme a pokrájíme na malé kostičky, dáme do misky a posolíme, aby se vypotil. Do rozmražené směsi dáme na jemno cibuli,...
více o Prvně plněný lilek
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na...
více o Hovězí s máslovými bochánky
Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso...
více o Boršč II.
Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s...
více o Gnocchi s listovým špenátem
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba) nakrájíme na plátky. V mléce...
více o Sýrová žemlovka