V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a důkladně orestujeme. Poté přidáme... více o Srbské rizoto
V pánvi, která je vhodná do trouby, rozehřejte trochu olivového oleje. Česnek nasekejte a přidejte do oleje. Nechte ho jen krátce rozvonět. Poté do... více o Zapečená vejce po italsku
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím orestujte na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařené brambory... více o Batátové pyré s orestovanou cibulkou
V pánvi rozehřejte malé množství oleje a přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Lehce opečte. Poté do pánve přidejte suché těstoviny. Zalijte vývarem,... více o Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Batáty omyjte a překrojte (neloupejte je), mrkve oloupejte, cibuli sloupněte a z česneku seřízněte vršek. Veškerou zeleninu dejte do pekáče, osolte,... více o Mrkvovo-batátový krém
Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky. Osolte ho, opepřete a dejte do mísy. Přidejte kukuřičný škrob, sójovou omáčku a sezamový olej, promíchejte a... více o Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Cottage sýr přendejte do mixéru, přidejte vejce, česnek, sůl a pepř. Vše důkladně rozmixujte dohladka. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem.... více o Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme olej, osolíme, opepříme a zamícháme. Rozehřejeme pánev a kuřecí maso orestujeme. Hotové maso dáme bokem.... více o Krémová kari polévka s kuřecím masem
Mrkev očistěte škrabkou na zeleninu a nastrouhejte na jemné straně struhadla do misky. Přidejte měkký tvaroh a oloupaná vařená vejce protlačená přes... více o Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem
Fazolky 2 minuty povařte v osolené vodě, vyndejte je děrovaným sítkem a ihned přendejte do ledové vody - je to kvůli tomu, aby zůstaly hezky zelené.... více o Bramborový salát se zelenými fazolkami
Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a dužninu z obou půlek vydlabejte lžící. Dejte ji do větší misky a rozmačkejte vidličkou. Rozmačkané avokádo... více o Nejjednodušší avokádová pomazánka
Hnědou čočku den předem propláchněte a namočte do studené vody. V hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli... více o Čočkové minestrone
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, a zpěníme jíšku. Poté do hrnce přilijeme smetanu a mléko a rozmícháme dohladka. Přivedeme k varu a přidáme... více o Blesková sýrová omáčka
Do hrnce nalijte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Pozvolna restujte, aby cibule zesklovatěla a byla lehce opečená.... více o Chilli sin carne polévka
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. K nastrouhané zelenině přidáme mouku, utřený česnek, vejce, nastrouhaný sýr a dochutíme... více o Placičky z kořenové zeleniny
Okurky omyjte, případně i oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Můžete také jednu okurku nastrouhat a druhou nakrájet na menší... více o Svěží okurkový salát s acidofilním mlékem
Čerstvé bylinky natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Přidejte česnek nakrájený na plátky, sůl, chilli vločky, pár kapek citronové šťávy a... více o Naložené mozzarella kuličky
Mango oloupejte, dužninu pokrájejte na kostičky a dejte do mísy. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu nakrájejte na kostičky, vydloubněte lžící a... více o Salát s krevetami a exotickým ovocem
Máslo nechte chvíli změknout při pokojové teplotě. Bylinky nasekejte najemno. Česnek oloupejte a také ho nasekejte na co nejdrobnější kousky. Změklé... více o Bylinkové máslo
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Mrkev a celer nakrájíme na malé kousky a přidáme... více o Středomořská čočková polévka
V hrnci rozehřejeme ghí nebo máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme také většinu česneku nakrájeného na plátky (bokem... více o Poctivá česnečka
Uvařené nebo konzervované fazole nasypte do zapékací mísy. Pokud použijete konzervované, nezapomeňte je důkladně propláchnout pod tekoucí vodou,... více o Pečené fazole
Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce... více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Maso si očistíme a naložíme do oblíbeného koření. Dáme odpočinout na cca 30 minut do lednice. Do vysoké nádoby dáme všechny ingredience na dresink a... více o César salát s kuřecím a krutony
Z bedel odstraňte nožičky a klobouky nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte,... více o Dršťková z bedel
Mrkve a cuketu očistíme a nastrouháme. Pokud cuketa pustí vodu, vymačkáme ji. Dále přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem,... více o Mrkvovo-cuketové placičky
Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po... více o Houbové ragú s nudlemi
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou... více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v... více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a... více o Zapečená plněná rajčata
V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,... více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme. Mezitím... více o Krém z bílé ředkve na víně
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,... více o Čočkový dhál
Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney
Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou... více o Vietnamský bůček Bún chả
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky
Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut. Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a... více o New York Style Pizza
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,... více o Cuketové lasagne
Rýži uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky se solí. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a... více o Náplň do tortill 2
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso z vykostěného kuřecího stehna. Posypeme mletou paprikou a lehce... více o Uzená kuřecí polévka