Z kuřete odstraníme kůži, naporcujeme na malé porce, osolíme ze všech stran a potřeme česnekem. Mísu z varného skla vymažeme olejem, na dno...
více o Císařské kuře
Rajče nastouhat na struhadle s velkými kapkami, zbylou slupku překrájet na kousky. Rajče se strouhá tak, že se překrojí na polovinu a strouhá se od...
více o Pomazánka s rajčetem
Syrovou mrkev nastrouhat najemno. Utřít se sýrem a rozmačkaným česnekem.
Pozor na poměr - v pomazánce má být skutečně hodně mrkve, sýr ji jen spojuje...
více o Barevná sýrová pomazánka s mrkví
Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej.
Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs.
Nalejeme víno, přidáme cukr a...
více o Bůček pro správné chlapy
Kapie upečeme na plotně, oloupeme a krátce rozmixujeme. Česnek utřeme v hmoždíři se solí, poté smícháme s kápií.
Konzervy scedíme a přidáme k...
více o Příloha k pečenému masu od tety Milice
Řepu uvařime v horké vodě doměkka (podle velikosti - ty velké se vaří i déle než hodinu), zkoušejte měkkost třeba špejlí, nebo vidličkou. Poté vodu...
více o Červená řepa po řecku
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme...
více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo...
více o Salát z olomouckých syrečků
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám nebo...
více o Skvělá omáčka na špagety
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku.
Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C....
více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do...
více o Brokolicová polévka s brambory
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a...
více o Jambalaya (džambalája)
Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,...
více o Lyonská roštěná
Těstoviny uvaříme ve větším množstvý osolené vody do měkka. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Pokapeme lžičkou oleje. Česnek rozetřeme s...
více o Těstoviny po provensálsku II.
Všechny plody moře uvaříme (asi 20 minut) ve slané vodě s papričkou.
Po vychladnutí smícháme s dalšími ingrediencemi a zakápneme olejem.
Pokud...
více o Salát z plodů moře
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly...
více o Těstoviny s česnekem a slaninou
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.
Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a...
více o Kapama
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku...
více o Křupavé brambory v římském hrnci
Cuketu nastrouháme na hrubo, posolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme rozsekaný česnek a...
více o Cukína na smetaně
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku.
Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,...
více o Koleno pečené s mletým masem
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme do vody s...
více o Cuketa na kari
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce...
více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Kuře rozkrojíme podél hřbetu a rukou naplocho roztlačíme. Ze všech stran okořeníme a osolíme. Hřbetem dolů položíme na vymazaný pekáček a zatížíme...
více o Předpečené kuře
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón, opepříme,...
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso...
více o Jehněčí plec pečená
Vše smícháme v těsto. Na rozpálené pánvi osmahneme placky - cca 5 placek, na které ještě za tepla rozetřeme kečup, posypeme cibulí a strouhaným sýrem....
více o Bramborová placka s masem
Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky. Bramborové...
více o Sekaná v bramborovém těstě
Uvaříme těstoviny. Mezitím připravíme omáčku: brokolici rozebereme na malé růžičky, necháme přejít v osolené vodě varem a scedíme. Kuřecí řízky...
více o Motýlci s kousky kuřete a brokolicí
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř,...
více o Zapečené houby s hermelínem
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky...
více o Rock 'n' Roll to panna
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme, posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Potom na maso položíme plátky šunky, na kolečka nakrájené...
více o Roláda s kiwi
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme houby, podliejeme troškou vody a necháme dusit, až jsou houby měkké. Těsto...
více o Houbové karbanátky bez masa
Středně velké brambory pokrájíme i se slupkou na asi 0,5 cm silná kolečka, dáme na suchý plech a pečeme dorůžova. Utřený česnek zpěníme na rozpáleném...
více o Bramborové topinky
Stejně velké brambory dáme vařit do vody, když jsou měkké necháme je vychladnout - rozkrojíme je napůl a vydlabeme tak, aby v nich vznikl dostatečně...
více o Slastná dobrůtka tajemné inspirace
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny....
více o Prezidentský guláš II.
Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso bylo...
více o Medová ňadra na houbách
Připravíme si nálev na rýži: rajčata, 1 cibuli a česnek, vše očistíme a omyjeme, nahrubo nakrájíme, zalijeme vodou a 10 minut povaříme.
Pak...
více o Rajčatová rýže s hráškem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev...
více o Vepřová pro zimní dny
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Fazole s klobásou
Nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky orestujeme na olivovém oleji, vložíme na kousky nakrájená kuřecí prsa a opečeme. Okořeníme pepřem a...
více o Kuřecí kousky v pikantní omáčce
Kuřecí řízky naklepeme a spolu s utřeným česnekem, olivovým olejem a kořením necháme min. 2 hodiny odstát v chladu.
Připravíme si omáčku: do vroucího...
více o Italské kuřecí řízky
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále kečup, chilli,...
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
**Těsto**: kvasnice mícháme se lžičkou cukru tak dlouho, dokud nevznikne kašička, přidáme cuketu, vejce, sůl, kmín a postupně mouku. Těsto je tuhé,...
více o Cuketové koblihy
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové....
více o Živánská po česku
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky ...
více o Adžika
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena...
více o Řeznické koleno
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky...
více o Španělská paella
Maso a špek nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu se steakovým kořením. Dáme na rozpálený olej, orestujeme, přidáme cibuli, kapie, žampiony,...
více o Kuřecí směs po staročesku