Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak...
více o Kuřecí řízky v listovém těstě
Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli...
více o Zámecké kuřecí řízky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na woku nebo hluboké pánvi na sezamovém oleji za stálého míchání opečeme do zlata. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a...
více o Thajské kuře II.
Do mléka nastrouháme česnek, rozšleháme vejce a namočíme rohlíky. Houby nakrájíme nadrobno a osmažíme do poloměkka. Přidáme k rohlíkům. Pečeme na...
více o Houbová nádivka
Oloupeme a nastrouháme nahrubo brambory, které osolíme a přidáme česnek. Na pánev dáme vrstvu brambor asi 1 cm. Po otočení přidáme nahrubo nastrouhaný...
více o Rychlopizza
Uvařenou kapustu umeleme na masovém strojku spolu s uzeninou, cibulí, česnekem a vymačkanou housku namočenou mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř, trochu...
více o Kapustový prejt
Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a...
více o Brambory jak příloha
Suchou cizrnu (ne tu z plechovky) namočíme na 3-4 dny. Každý den vyměníme vodu. V den D slijeme, propereme a rozmixujeme na kaši - nevaříme! Přidáme 2...
více o Cizrnové karbanátky
Na drobno nakrájíme čínské zelí, rajčata, okurek, papriky a jednu cibuli. Dáme do mísy a uložíme v chladu. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky...
více o Krabí salát Martin
Česnek a feferonky umeleme, smícháme se sekanou natí a solí. Směsí potřeme rybu zvenku i zevnitř. Každou rybu zabalíme zvlášť do alobalu a pečeme v...
více o Ohnivá makrela
Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu....
více o Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Kuře naporcujeme, okořeníme, osolíme a dáme na pekáč. Podlijeme horkou vodou, přidáme kousek másla a pečeme asi hodinku na 200 °C.
Když je kuře téměř...
více o Švestkové kuře
Umytého a očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovinou vína, přidáme...
více o Kapr na sardelkách se žampiony
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a...
více o Rýže na jiný způsob
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso,...
více o Pečené vepřové plátky delikates
Maso nakrájíme na malé kousíčky, osmahneme na pánvi s kořením a přidáme trochu sojové omáčky, česnek, cibuli, žampiony a předem uvařené fazole. Ještě...
více o Vepřové ve fazolích
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i...
více o Pstruh po Kanadsku
Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dej do hrnce, přikryj a uveď rychle do varu. Pak zmírni oheň a nech vařit 20 minut. Fazole odstav a tekutinu z...
více o Kovbojské fazole
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy...
více o Brambory s kysanou smetanou
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně...
více o Grandiózní
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina...
více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším...
více o Harula
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ...
více o Bůček po cikánsku
Řepu a mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme na másle, zalijeme vývarem, přidáme pokrouhané zelí, na kostičky nakrájenou klobásu, celou cibuli a...
více o Jednoduchý boršč
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a...
více o Zelňačka s klobásou
Příprava polévky: do 2 l hrnce (či kastrolku) dáme vařit cca 1,7 l vody společně s vodou dáme do hrnce 2 masoxy, a lžíci sádla. Jakmile nám voda...
více o Česnekačka po prababičce
Do misky dáme mouku, vajíčka, prášek do pečiva, olej, mléko a prolisovaný česnek a uděláme těsto. Potom vyklopíme a rozválíme po celém plechu....
více o Pizza po domácku II.
Uvaříme si dle návodu na obalu těstoviny. Mezitím dáme na rozehřátou pánev na kousky nakrájená kuřecí prsa. Ta okořeníme solí, pepřem a grilovacím...
více o Leniččiny těstoviny
Vykostěné maso nakrájím na kousky a osmahnu na nakrájené cibuli. Zapráším paprikou a dusím až skoro do měkka (když se vysmahnou, tak přileji trochu...
více o Králíčí kousky
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě...
více o Jablečné čatní II.
Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme...
více o Bavorský guláš
Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle...
více o Zelný prejt
Do pekáče dáme alobal, který potřeme olejem. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek...
více o Vepřové v alobalu
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,...
více o Čertovský mls
Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje...
více o Pohankovo-kapustová polévka
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,...
více o Omáčka na špagety III.
Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10...
více o Kuře za 35 minut
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod...
více o Dobrá omáčka
Brokolici nakrájíme, opražíme na olivovém oleji zhruba tak pět minut; zvlášť si uvaříme vodu s bujónem. Opraženou brokolici zalejeme vařícím bujónem a...
více o Brokolicová polévka s rýží
Nejdříve na oleji zpěníme cibule nakrájené na 1/4 a palici česneku překrojenou napůl, přidáme citron rozkrojený také na 1/4, bobkový list, sůl, pepř a...
více o Plněné citronové kuře
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo karbanátkům....
více o Provensálská omáčka
Cibuli a feferonky nakrájet na drobno, česnek prolisovat a promíchat s kořením a vše zpěnit na másle. Po vychladnutí smíchat s jogurty a hořčicí a...
více o Jogurtová omáčka
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na...
více o Slavnostní plněný chleba
Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,...
více o Slepice po indiánsku
Oloupané nakrájené brambory uvařit v osolené vodě, příp. s trochou kmínu. Když jsou brambory měkké, vsypat vařené kroupy a nechat přejít varem....
více o Česneková polévka - skleněnka
Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle, sýr na jemném, cibuli nakrájíme na jemno, všechno smícháme ve velké míse i se 3 vajíčky, 6-ti stroužky...
více o Cuketové placičky
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, popř. kari, olej a promícháme. Necháme uležet do druhého dne. Pak maso opečeme na...
více o Hovězí na kari s kokosem
Na oleji krátce osmažíme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a společně krátce opečeme. Potom přidáme všechny ingredience kromě majoránky a...
více o Rychlý fazolový guláš
Každé stehno plošně rozřežeme na co největší tenký plát v kuse (ale lze i z jiného masa), posypeme grilovacím kořením, pomažeme hořčicí, položíme...
více o Barevná stehna