Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně posolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do lednice. Sůl...
více o Tzatziki po česku - vlastní recept
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého...
více o Obalené řízky bez obalování
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou...
více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,...
více o Zbojnické kolínko
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na oleji zpěníme prolisovaný...
více o Pohanka s brynzou
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky nakrájené papriky,...
více o Kuře na jablečném džusu
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku...
více o Kuličky pro návštěvu
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a...
více o Čatní z červené řepy
Eidam nastrouháme najemno a zalijeme troškou mléka, aby se sýr nasákl. Přidáme utřený česnek a tatarku a dobře promícháme. Dochutíme.
Výborná na...
více o Česnekovo-eidamová pomazánka
Brambory oloupeme a nastruháme, ale jen tolik kolik se nám vejde na pánev.
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl podle libosti.
Lžící klademe na...
více o Bramborový bramborák
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...).
V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,...
více o Jarní tvaroh s lupením
Kučecí plátky opepříme a osolíme. Gratinovací misku vymažeme máslem, položíme kolečka ananasu. Smícháme majonézu s hořčicí a ve směsi obalíme plátky....
více o My mít tučná kuře. Ó, my se mít!
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením. Upečema na pánvi na oleji a odložíme. Na pánvi osmažíme dozlatova na nudličky...
více o Špenátová kuřecí prsíčka
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme cibuli,...
více o Plněné kotlety na smetaně
Zeleninu - jakou máme, nebo mix lehce podusíme na páře do křupava. Brokolici a květák na růžičky, celer na plátky, mrkev na půlky, cuketu na kolečka....
více o Zelenina v sýrovo-pivním těstíčku
Naklíčíme mungo fazole na délku klíčků cca 0,8 cm. Brokolici rozloupneme na malé růžičky a opereme. Kapustové listy opereme a nakrájíme na kousky....
více o Zelený salát z kapusty, brokolice a munga
Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí...
více o Zeleninový talíř II.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, smícháme s kořením, zalijeme trochou olivového oleje a necháme chvilku odpočinout. Cibuli nakrájíme na větší...
více o Valentýnská bašta
Očištěné koleno vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečeni, potřeme utřeným česnekem (dva stroužky na jedno koleno)...
více o Irské koleno
Cibuli, česnek, okurky a anglickou slaninu umelu na masovém strojky, přidám kečup, papriku, olej, hořčici a kečup. Vše důkladně zamíchám. V uzavřené...
více o Pomazánka ala Gazpacho
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a přidáme omáčku Pesto Rosso.
Plátky anglické slaniny dáme na plech vyložený pečícím papírema pečeme v troubě...
více o Těstovinový salát s anglickou slaninou
Kapra očistíme a rozpůlíme, případně nakrájíme na porce. Do pekáče nalijeme olivový olej a rozpálíme. Kapra okořeníme, vložíme do pekáče a z obou...
více o Pečený kapr
Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Nivu utřeme, salám nakrájíme na kostičky a přidáme k těstovinám. Přidáme lžíci majolky, lžíci olivového oleje...
více o Těstovinový salát s nivou II.
Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a...
více o Volská oka speciál
Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na...
více o Italské placky
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme.
Podáváme samotné s...
více o Bramborová kaše s hrachem
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme...
více o Špenátový nákyp III.
Umícháme řídké těsto na palačinky, které usmažíme. Při smažení vytíráme pánev kůží ze slaniny či ji pokapeme olejem. V mikrovlnce či na pánvy necháme...
více o Palačinky se špenátem II.
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými...
více o Zapékané kuřecí závitky
Bagety několikrát napříč nařízneme. Smícháme Ramu s provensálskými bylinkami a utřeným česnekem se solí a směsí potřeme naříznuté plochy baget....
více o Bylinkové bagety
Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky...
více o Tatarský biftek speciál
Kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Na oleji necháme zpěnit cibuli, kapustu necháme odkapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu na...
více o Kapusta s párky
Na oleji zpěníme cibulku a papriku, přidáme okořeněná stehna naporcovaná na 6 dílů a dusíme v troubě.
Když je maso téměř měkké, přidáme syrové...
více o Manestra
Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze...
více o Bůčková roláda IV.
Všechno smícháme dohromady.
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky.
Potom už jen smažíme na...
více o Skvělá marináda na maso
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Výborná na...
více o Česneková pomazánka - výborná II.
Podusí se čerstvé houby, nakrájí na kousky. Naloží se přes noc do marinády (sojovka, masox, Worchester). Udělají se slané palačinky (polohrubá mouka,...
více o Zapečené palačinky s houbami
Osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, chvíli opékáme, přidáme předvařený hrách, zalejeme vývarem a vaříme do měkka. Okořeníme...
více o Skotská hrachová polévka
Ohřát máslo a olivový olej, vložit do něj cibuli a česnek nakrájené na plátky, míchat, až se všechno promísí, chvilku dusit, posypat cukrem, pepřem,...
více o Cibulová marmeláda II.
Uvaříme fazole (můžeme použít i konzervované, ale není to ono). Do vody můžeme přidat masox. Zpěníme cibuli a stroužek česneku a přidáme klobásu...
více o Jižanské fazole s klobásou
Uvaříme špagety. Na oleji zpěníme cibulku přidáme rajčata, okořeníme a osolíme. Můžeme přidat i houby. Směs smícháme se špagetami a utřeným česnekem,...
více o Zapékané špagety
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event. osolíme....
více o Vyprošťovací česnečka
Nastrouháme syrové brambory, přidáme trochu hladké mouky, 1 vejce, utřený česnek, pepř, kmín a majoránku. Umícháme těsto, vlijeme do pekáče na papír...
více o Pečený bramborák
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátek chleba jako topinku. Osušíme ubrouskem, osolíme a potřeme česnekem podle chuti. Čím víc, tím líp. Potom na...
více o Šumavská topinka
Lžící rozetřeme hermelín, přidáme nasekanou cibulku a petrželku, utřený česnek, koření a majolku. Smícháme a necháme rozležet v lednici.
Mažeme na...
více o Hermelínová pomazánka s česnekem II.
Uvaříme gnocchi. Na oleji opečeme špenát či losos, zalejeme smetanou a 1 lžící bílého vína, okořeníme, opepříme, osolíme, špenát ochutíme česnekem....
více o Gnocchi se špenátem či lososem
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku,...
více o Římský květák
Papriku umyjeme a vykrojíme semena se stopkou.
Nakrájíme si na jemno cibuli (jen jednu), smícháme s mletým masem, rýží, prolisovaným česnekem....
více o Plněné papriky v rajčatové omáčce
Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji. Kuře či králíka naporcujeme, ze všech stran opečeme, přidáme houby, koření, podlijeme vodou a pečeme...
více o Provensálské kuře