Na másle opečeme z obou stran kotlety a vyjmeme je. Potřeme je prolisovaným česnekem. Ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka...
více o Zapečené jehněčí kotlety
Špagety uvaříme v osolené vodě s troškou oleje, nejlépe olivového extra virgine. V menším kastrůlku rozpustíme máslo, do kterého přidáme drcenou...
více o Rychlé špagety s česnekem a bazalkou
Mouku, změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu a sůl smícháme a zpracujeme v těsto. 1-2 hodiny necháme těsto v chladu odpočinout. Nakrájíme cibuli na...
více o Cibulový koláč IV.
Mleté maso smícháme s vejcem, hladkou moukou, strouhankou a utřeným česnekem se solí. Dochutíme majoránkou, pepřem a mletou paprikou a necháme asi 20...
více o Masové kuličky se sýrovou omáčkou
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, přidáme česnek nakrájený na plátky, sůl, mletou papriku a pepř....
více o Vepřový gulášek s paprikami
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme. Majolku rozředíme trochou mléka, přidáme nastrouhaný česnek a...
více o Majolkové brambory pod peřinkou
Na másle osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme houby a vegetu, podusíme a necháme vychladnout. Tvarůžky nakrájíme na kostičky, v misce smícháme s...
více o Tajemné tvarůžky
Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné...
více o Medvědí tlapa
Očištěného kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce a pokapejte citronovou šťávou. Přikryjte ho utěrkou a nechte na chladném místě odležet, asi na 2...
více o Kapr na česneku II.
Maso nakrájíme na malé kostky, opečeme na části sádla, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky (i sterilované), sůl,...
více o Pravé chilli con carne
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný...
více o Hermelín v bramboráku
Pórek nakrájíme na kolečka, do hrnce dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme pórek, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studenou vodou...
více o Hustá pórková polévka
Salát umyjeme a natrháme na kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou papriku a rajčata, na hrubo nastrouhanou mrkev, na...
více o Pestrý salát s tuňákem
Den předem zvlášť namočíme cizrnu i čočku. (Není to nutné, ale urychlí se tak čas vaření luštěnin). Do hrnce dáme 2 kostky zeleninového bujónu, 2...
více o Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Horní část paprik odřízneme a vyndáme jadérka. Zbylou část kolem šťopky nakrájíme společně se šunkou na kostičky. Olivy na polovinu (lepší jsou černé,...
více o Plněné veselé papriky
Rohlíky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Poté je přidáme k buřtíkům nakrájeným na kostičky, přidáme bylinky,...
více o Velikonoční bůčková kapsa
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, po zpěnění přidáme maso, zamícháme. Když je maso hnědé, přidáme sladkou papriku, protlak (kečup),...
více o Mleté maso k těstovinám
Rýži uvaříme a necháme okapat. Vmícháme kečup, sójovou omáčku a necháme asi 30 minut odležet. Přidáme nakrájenou cibulku, na jemno nasekaný česnek,...
více o Ohnivý rýžový salát
Filety osolíme, na jednu stranu dáme kari a na druhou stranu sumečka dáme česnek a bylinky.
Nastrouháme sýr a smícháme ho s domácí strouhankou, filety...
více o Sumeček
Uděláme bramborovou kaši v separátné míse. Rozehřejeme máslo ve větší pánvi. Osmažíme cibuli do sklovata a a přidáme maso, které smažíme až do doby,...
více o Pastevcovo tajemství
Krůtí prso osolíme, opepříme, prošpikujeme česnekem a zabalíme do anglické slaniny, spíchneme párátky.
Do pekáče dáme kousky másla, rozložíme zeleninu...
více o Krůtí prso jedna báseň
Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,...
více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
**Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky...
více o Mňamka rýže se zelím
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením...
více o Čumáčkův jarní budíček
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo na hranolky, jak je kdo zvyklý). Pekáč vymažeme olejem, naskládáme brambory, které prokořeníme, přidáme...
více o Pečené brambory III.
Rozporcovaného králíka okořeníme - česnek, sůl, kmín, podlijeme a dáme péct. Mezitím si připravíme peřinu: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme...
více o Králík v peřině
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájenou cuketu, dýni, barevné papriky, oloupaná rajčata zbavená zrníček, nakrájený...
více o Pečená zelenina s vejci
Rohlíky nakrájené na menší kousky zalejeme mlékem. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji společně s nakrájeným česnekem. Přidáme...
více o Špenátové koule se sýrem
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se...
více o Plněná sekaná
Oloupané brambory nastrouhejte na jemno a přebytečnou vodu slijte. Přidejte mléko, vejce, utřené stroužky česneku, pepř, sůl, hladkou mouku, majoránku...
více o Hermelín ve cmundě
Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to...
více o Nesmažené karbanátky
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek.
Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kúru a necháme podusit do sklovata.
Rajčata nakrájíme na...
více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a...
více o Gyros po řecku s českým masem
Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí...
více o Cibulačka a la čína
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou...
více o Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě
V hrnci na oleji opražit dočervena ovesné vločky (dát pozor a nespálit), zaprášit moukou, krátce zasmahnout, podlít vodou a míchat, dokud nezačne...
více o Kvasnicová rodinná polévka
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat),...
více o Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízečky, zlehka naklepeme a osolíme. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme mouku, rozmačkaný česnek a...
více o Kuřecí řízečky v česnekovém těstíčku
Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne....
více o Hovězí na černém pivu II.
Játra omyjeme a odblaníme nakrájíme na nudličky. Také cibuli a česnek nadrobno nakrájet. Játra na sádle opečeme, přidáme cibuli a česnek, restujeme....
více o Játra na česneku II.
Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným...
více o Neskutečně žravé kuře
Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do...
více o Fetuccini
Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme.
V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli...
více o Dušené kuřátko na česneku
Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu.
Bagetu nakrájíme...
více o Salát Caesar
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Plátky krkovičky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní papriku, kmín, gyros a prolisovaný česnek, posypeme špetkou bazalky, pokapeme...
více o Mišiččina fofrkrkovička
Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a...
více o Ryba na zeleno
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ...
více o Játrový flamendr "Kalimero"
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek, do zbylého mléka rozšleháme žloutky. Česnek utřeme se solí, cibuli na jemno nakrájet, obojí zapěnit na sádle....
více o Cibulové houstičky