Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20... více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Nové brambory vydrbeme kartáčkem nebo nožem oškrábeme (což není nutné). Uvaříme v osolené vodě nebo upečeme v troubě na sádle doměkka. Je možné je... více o Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu... více o Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou... více o Ratatouille
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.... více o Králík pečený v zelenině
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte... více o Gratinované brambory a batáty
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory dobře omyjte a několikrát propíchejte vidličkou. Naskládejte je do pekáčku a přidejte česnek překrojený napříč... více o Bramborová kaše z pečených brambor
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá... více o Pečené brambory Hasellback
Zelí nakrájejte na větší kusy a dejte do velké mísy. Do kastrolu nasypejte sůl s cukrem, přilijte 0,5 l vody a přiveďte k varu. Míchejte do rozpuštění... více o Čerstvé kimchi
Oregano, jehličky rozmarýnu, fenykl a oloupaný česnek rozsekejte v mixéru. Přidejte hořčici, špetku soli a rozmíchejte. Váleček masa rozřízněte příčně... více o Rolovaná krkovice à la porchetta
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej. Hrušky... více o Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn.... více o Nedělní kuře
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo... více o Gulášová polévka z patizonu
Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně... více o Patizonová směs na topinky, tousty...
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené... více o Šunko - flíčková omeleta
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím
Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme na nudličky pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a... více o Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek... více o Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou... více o Zelné karbanátky s uzeným masem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Kuřecí prsa potřete olejem a zasypejte paprikou a oreganem, dejte je na rozpálenou pánev a opečte z každé strany tak minutu či dvě dozlatova, poté je... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na... více o Indické zeleninové karí
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,... více o Toskánská polévka
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu.... více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut... více o Máslová paštika s česnekem
Maso nakrájíme na větší kostky a smícháme v míse spolu s kmínem, cibulí a česnekem nakrájeným na kostičky, osolíme a opepříme. Rozpálíme sádlo na... více o Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Na pánvi zlehka orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme krevety a opékáme přibližně 2 minuty. Opatrně vmícháme špenát a podle chuti opepříme.... více o Omeleta s krevetami a špenátem na česneku
Nachystáme si všechny suroviny - citron, rajčata a česnek nakrájíme na plátky, brambory nakrájíme na menší kostičky. Do zapékací mísy dáme brambory a... více o Pražma na citronu a rajčatech
Skvělá chuťovka k vínu i k pivu na léto. Sýr nakrájíme na větší kostky (o hraně cca 1,5 až 2 cm). Pak si nakrájíme i další ingredience – olivy, cibuli... více o Nakládaný sýr (balkánský / feta)
Mléko se špenátem rozmixujte. Zašlehejte vejce a vmíchejte mouku s trochou soli a pepře. Vymíchejte hladké těsto. Pánev zastříkněte olejem a... více o Špenátové palačinky s houbovou náplní
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, pancettu na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vše orestujte. Přidejte povolený hrášek, ochuťte... více o Těstoviny s pancettou a hráškem
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po... více o Cizrnové karí se špenátem
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml... více o Kaplická cmunda
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, v míse promícháme se škrobem, tak, aby se každý kousek obalil (nesolíme, budeme totiž přidávat... více o Kuřecí na chilli a zázvoru
Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte... více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky... více o Pravá boloňská omáčka
Očištěnou zeleninu pokrájíme na nudličky nebo plátky, žampiony na klínky, česnek nasekáme na drobno, slaninu na nudličky nebo kostičky. V pánvi si... více o Rychlá zeleninová směs se slaninou
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti... více o Plněná krkovice na jehle
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek, mouku, promícháme, necháme rozvonět a zpěnit. Přilijeme vývar a... více o Špenátovo-smetanová polévka s Nivou
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně... více o Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou