Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek.
Poté, co...
více o Čínské rizoto s krevetami
Kuře naporcujeme, vložíme do vymaštěného pekáčku, osolit, opepřit, posypat tymiánem. Nalít všechny tekutiny a přidat česnek.
Dáme péct asi na hodinku....
více o Kuře po francouzsku
Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme na drobno. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek a smažíme asi 5 minut po každé...
více o Krevety na česneku
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme...
více o Vynikající kapr
Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15...
více o Pečené bylinkové brambory
Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí...
více o Velikonoční nádivka s kváskem
Pohanku uvaříme podle návodu spolu se slepičím bujonem. Kostičky anglické slaniny opečeme, přidáme kostičky cibule, opečeme. Přidáme plátky česneku a...
více o Zapečená pohanka se žampiony
Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme ho podusit. Pak ohřejeme mléko a v teplém necháme...
více o Těstoviny se špenátem a krabími tyčinkami
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme protlak a...
více o Kuře po myslivecku II.
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme v rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a opečeme....
více o Kuře na kari dušené spolu s brambory
Brokolici naporcujeme na růčičky, uvaříme (krátce v osolené vodě jen do křupava), necháme ji vychladnout, nakrájíme všechny ostatní ingredience,...
více o Brokolicový salát se sýrem a jogurtem
Cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na kostky. Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. Kuře rozporcujeme a na oleji ze všech stran opečeme. Přidáme...
více o Kuře s cuketou
Všechno dohromady povaříme a zaléváme sklenice s okurkami, do kterých jsme dali předem mrkev, cibuli, česnek a podle chuti feferony....
více o Znojemské okurky
Z másla, sýru a ostatních surovin nadrobno nakrájených utřeme pomazánku. Krabí prsty opatrně rozbalíme, potřeme pomazánkou a zavineme.
Podáváme jako...
více o Krabí roládky
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky ...
více o Masové knedlíčky v kysaném zelí
Den předem nakrájíme kuřecí prsíčka na malé kousky, ochutíme vegetou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme přes noc odležet. Alobal ve tvaru...
více o Tajemství v alobalu
Ze všech surovon vytvoříme marinádu, křidélka narovnáme do pekáčku, zalijeme marinádou a pečeme asi 45 minut.
Také můžeme nechat zalité marinádou do...
více o Neodolatelná křidélka
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,...
více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní
Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti)....
více o Mleté, zelí, brambor
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto těstíčku necháme maso marinovat asi...
více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsy a...
více o Řízek z bůčku pro správné chlapy
Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme...
více o Staročeský guláš
Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba,...
více o Losos s krustou
Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme jemně kari kořením. Cibulku nakrájíme najemno a v pekáčku rozpustíme máslo, na něm orestijeme cibulku. Játra...
více o Kuře pro přítele
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme...
více o Auflauf
Semínka v misce zalijeme vodou a namočíme přes noc. Druhý den rozmixujeme spolu s ostatními přísadami. Použil jsem mražený česnek i petrželovou nať,...
více o Fajnový mix na topinky a do salátů
Trochu osmažíme cibuli a česnek na oleji, přidáme dýni a vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme a vaříme do změknutí dýně (asi 20 minut).
Dýni rozmačkáme...
více o Dýňová omáčka
Na pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nakrájený gothaj na kostičky, můžeme nahradit slaninou, dále dáme zeleninu, rajčata, 2 bylinkové...
více o Pikantní špagety
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout ...
více o Pizza pro vegany a nejen pro ně
Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme.
Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi...
více o Biftečky
Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu ...
více o Krůtí roláda IV.
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno...
více o Uherské kuře
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta...
více o Krevety středozemí
Rajče spříme, oloupeme a posekáme, okurku nastrouháme, česnek prolisujeme. Vmícháme do jogurtu, přidáme nasekaný kopr. Dle chuti osolíme a opepříme....
více o Jogurt k večeři - rychlý a dietní
K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy...
více o Kuličky z mletého masa zapečené se zelím
V hlubší pánvi rozpálíme olej, kousky masa opečeme, vytáhneme, do oleje dáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájená rajčata,...
více o Z jedné pánve
Maso osolíme a opepříme a lehce opečeme na rozpáleném oleji se slaninou. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, víno,...
více o Pečeně na rajčatech
Žebírka rozřežeme na části, osolíme, opepříme. Do mísy z víkem nalijeme olej, med, přidáme nastrouhaný česnek a cibuli pokrájenou na čtvrtky a...
více o Velikonoční žebírka na medu
Vepřové koleno omyjeme. Připravíme si nálev: v 1 litru vody rozmícháme lžíci octa, lžíci soli a přidáme koření. Koleno nařízneme, dáme do hrnce a...
více o Lahůdkové vepřové koleno
Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti)....
více o Dědečkova tufťata
Do vymazaného a vysypaného kastrolu dám na kousky pokrájený lilek, rajčata, papriku a šunku, navrch dám trochu ajvaru, posypu usekaným česnekem a...
více o Lilek s rajčaty a paprikou
Kuřecí křidélka rozprostřete do velkého pekáče. V misce smícháme zbývající suroviny kromě sezamu a nalijeme na křidýlka. Pečeme 30 min. na 180 °C,...
více o Kuřecí křidélka se zázvorem
Bůček osolíme, podlejeme vodou a dáme upéct. Jiné koření nepřidáváme! Po vychlazení pomeleme najemno spolu s játry, cibulí, česnekem. Přidáme trochu...
více o Voňavá paštika
Maso s cibulí a česnekem vlníme asi 7 minut. Občas zamícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme zbytek přísad a vlníme přikryté dalších asi 12-15 minut...
více o Chilli con carne v mikrovlnce
Kuřecí řízky lehce naklepeme, potřepeme hořčicí a posypeme kořením na steak. Osmažíme z obou stran jako přírodní řízek. Ještě než bude steak zcela...
více o Kuřecí prsa s česnekem
Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a...
více o Vepřová pečeně po balkánsku
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici...
více o Křupavé bramboráky
Kůži bůčku nakrájíme na čtverce, bůček osolíme, posypeme ze všech stran kmínem, dáme do pekáče, podlejeme vodou a upečeme. Předem namočené fazole...
více o Fazole s pečeným bůčkem
Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s prolisovaným česnekem a olejem. Osolíme, opepříme. Směsí potřeme kotlety a dáme na 3 hodiny do chladu odležet....
více o Jehněčí kotlety s feferonkami