Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky,...
více o Celozrnné lívance s kefírem
Na margarínu osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mléko, zeleninový vývar a zelený hrášek. Povaříme do zhoustnutí hrášku, potom dohladka...
více o Hrášková krémová polévka se sýrem
Kokos rozmixujeme v 1 1/2 l vody na kokosové mléko. Hmotu podobnou máslu, která se vytvoří při přípravě mléka, přeložíme na talířek, mléko odložíme....
více o Thajský salát s dýňovou zálivkou
Na oleji dozlatova opražíme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Přidáme nastrouhanou mrkev a také opražíme. Do pánve s mrkví vložíme Robi maso,...
více o Robi maso na mrkvi
Brambory nakrájíme do pekáčku, ochutíme grilovacím kořením, na ně naskládáme kuřecí prsíčka - mírně osolená a posypaná nakrájeným česnekem. Zalejeme...
více o Maskovaná kuřecí prsa
Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na...
více o Dobroučké, lehké
Cizrnu den předem namočíme. Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit. Uvaříme do měkka. Vychlazenou cizrnu umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici...
více o Hummous
Cuketu oloupeme a vydlabeme jádra. Nastrouháme jí na hrubém struhadle, osolíme a necháme ji půl hodiny proležet. Pak vymačkáme vodu, přidáme vejce,...
více o Cuketové karbanátky III.
Baklažán oloupeme a příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme. Žampiony posekáme nadrobno, podusíme na másle nebo...
více o Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Cibuli nakrájíme na drobno, papriky, rajčata a feferony nakrájíme na menší kousky, prolisujeme česnek a přidáme konzervy nakrájené na kostky. Vaříme,...
více o Ďábelská směs na topinky
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je...
více o Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Mrkev nastrouháme nahrubo, podlijeme trochu vodou a podusíme, necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a podle chuti kmín, majoránku, česnek,...
více o Mrkvové karbanátky II.
Kapustu vaříme v osolené vodě, asi 15 minut. Okapeme a rozebereme na listy. Silná žebra listů rozklepeme.
Nádivku připravíme tak, že nadrobno...
více o Kapustové závitky s rýží
Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený).
Mísu vytřeme rozdrceným česnekem,...
více o Studená polévka Tarator
V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibulku, salát, mrkev a rozdrcený česnek. Směs necháme vychladnout a připravíme základ pro vegetariánský...
více o Vegetariánský hamburger
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Závitky se zelím II.
Předem namočený hrách uvaříme. Mezitím nakrájíme na kousky rajče, na plátky jarní cibulku i s natí, oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi...
více o Veselá hrachová pánev
Ve velké míse smícháme naklíčené mungo fazole s nadrobno nakrájenou paprikou, lahůdkovou kukuřicí, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou natí....
více o Naklíčené mungo fazole
Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného do měkka.
Vyjmeme na talíř a...
více o Horehronské koleno
Maso pikantně osolíme, opepříme, nakrájíme česnek, ciibuli na kolečka. Vložíme do mísy, vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 4 hodiny....
více o Hovězí guláš se zelím
Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme, opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinou nasekejte. Vydlabaná rajčata osolte a...
více o Zahradníkova mňamka
Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo.
Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou...
více o Vynikající marináda - nejen na gril
Uvaříme těstoviny a polovinu jich vložíme do připravené (trochu vymazané) zapékací mísy, do které jsme si mezitím navrstvili nakolečka nakrájenou...
více o zapečené těstoviny ala Lucie
V misce smícháme na kostičky nakrájený sýr, na kousky nakrájené olivy, utřený česnek a bylinky. Takto upravenou směs naplníme do sklenice od majloky a...
více o Nakládaný balkánský sýr III.
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a...
více o Gruzínský lilek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené...
více o Sedlácká pohanka
Uvaříme celozrnné těstoviny. Uvaříme namočenou cizrnu. Brokolici rozebranou na růžičky spaříme horkou vodou. Uvařené těstoviny a spařenou brokolici...
více o Celozrnné těstoviny s cizrnou
Brambory uvaříme ve slupce - množství záleží podle toho, kolik vás bude, ale min. 1 kg. Necháme vychladnout, vychladlé oloupeme. Vymažeme plech olejem...
více o Pečené brambory s rozmarýnem
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před osmažením posypeme solamylem....
více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Zeleninu nakrájíme, polejeme zálivkou z bílého jogurtu, prolisovaného česneku a provensálského koření. Osolíme. Promícháme....
více o Provensálský salát
Krajíčky chleba rozkrojíme napůl a z jedné strany pomažeme játrovou zavářkou (polotovar na játrové knedlíčky), do které jsme rozmíchali jedno vejce,...
více o Rychlomňamka
V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud...
více o Rančerský fazolový hrnec
Omytá prsíčka nakrájíme napříč na větší kousky, mírně osolíme (neklepat!). Na hlubší pánvi zahřejeme asi lžíci olivového oleje a na něm maso rychle...
více o Indické Tandoori
Pokrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek osmahneme na oleji. Na menší kostky nakrájené tofu opečeme ze všech stran, až do mírného zhnědnutí....
více o Kari tofu s arašídy
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. V míse smícháme citrónovou šťávu, škrobovou moučku, 1...
více o Čínský pašík na citronu
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole...
více o Veselé fazole
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninku, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád...
více o Fazolová dělovka
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která opečeme krátce na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Brambory s česnekem
Směs: kuřecí prsa nakrájet na kostičky, osolit a dát péci na rozpálený tuk. Když jsou téměř hotová, přidat na jemno pokrájený česnek, tři lžičky Sweet...
více o Sypaný bramborák plněný čínskou směsí
Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1...
více o Grilované kotlety s ostrou omáčkou
Kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran (nesnažte se je propéct, dlouho se smažící...
více o Kuře de La Vera
Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a...
více o Kuřecí žížalky v těstíčku
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso...
více o Americké hovězí
Řízky naklepeme, osolíme, na pánev dáme rozehřát olej, med, ocet, obě omáčky, vložíme maso, během smažení přidáme kari a na drobno pokrájený česnek ...
více o Krůtí řízky neřízky na medu
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, pórek nakrájíme na silnější...
více o Brokolicový krém s jogurtem
Brokolici rozebereme na růžičky, oloupeme košťál a nakrájíme na hrubší kousky. Vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a necháme krátce povařit ...
více o Brokolice s tvarůžky
Kuře zevnitř potřeme prolisovaným česnekem, naplníme směsí nakrájených tvarůžek, na proužky nakrájené slaniny a papriky. Uzavřeme a na povrchu...
více o Kuře mnoha vůní III.
Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší...
více o Hovězí roštěnky v Guinnessu
Recept je vyzkoušen v pekárně MOULINEX OW 300001 INOX. Velikost bochníku - menší 750 g Program č. 5 - Superrychlý chléb Kůrka 1, doba pečení cca 1,5...
více o Bílý superrychlý česnekový chléb