Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak,...
více o Nedietní bůčkové řízky
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme a dáme do lehce vymazaného a vysypaného plechu, potřeme vyšlehanou náplní, na kterou navrstvíme na...
více o Slaný koláč s brynzou
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou stran.
Oloupeme brambory a...
více o Vávrovo pečené kuře s bramborami
Maso uvaříme. Rozetřeme česnek se solí a majoránkou. Uděláme jíšku. Vyjmeme maso a do vývaru dáme povařit utřený česnek se solí a majoránkou. Vše...
více o Česneková omáčka s hovězím masem
Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v pánvi a přidáme mraženou zeleninu, kterou chvíli podusíme. Mezitím vaříme zvlášť těstoviny. Když jsou...
více o Mámin těstovinový "co dům dal"
Ve větším hrnci uvařím osolenou vodu na špagety, přileji trochu oleje, aby se nelepily.
Na pánvi osmahnu cibulku na trošce oleje a přidám prolisovaný...
více o Špagety s mletým masem
Kuře rozporcujeme (nebo máme stehna, křídla). Suroviny mimo strouhanky rozšleháme a kousky kuřete do těstíčka, namočíme a plácneme do strouhanky a...
více o Strouhankové kuře
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza...
více o Domácí tatarská omáčka
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, pokud je potřeba vydlabeme semena a nastrouháme na hrubém struhadle....
více o Vepřová roláda s cuketovou náplní
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu, brambory,...
více o Brambory s mandlemi a roketou
Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a pepř a mixuji, dokud se vše...
více o Tvarohová pomazánka II.
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku dle chuti, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit (cca půl hodiny)....
více o Chilli con carne V.
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme...
více o Chilli con carne IV.
Okurky nakrájíme na malé kostičky, a v osolené vodě 5 min. povaříme. Scedíme a krátce orestujeme na oleji. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho...
více o Polské okurky
Z okurek odkrojíme jeden konec a lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom je oloupeme. V osolené vodě krátce povaříme kapustové listy a nakladačky. Nakladačky...
více o Plněné okurky II.
Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, prolisovaný česnek, na plátky nakrájené brambory a okurky, osolíme,...
více o Okurky zapečené s brambory
Okurky (bez jader) a mrkev nastrouháme na nudličky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mrkev a 5 minut dusíme....
více o Okurky s mrkví a rýží
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto upravené okurky naskládáme do...
více o Česnekové okurky II.
Slaninu rozškvaříme na oleji. Vodu s kořením a octem povaříme, přecedíme, přilejeme smetanu, převaříme a přidáme rozškvařenou slaninu a prolisovaný...
více o Rychlá salátová polévka
Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do...
více o Fazolový salát univerzál
Očištěné stroužky česneku vcelku orestujeme na kousku rozpuštěného másla dohněda, přidáme na kousky nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme....
více o Česneková krémová polévka
Na velkou pánev dáme nejdříve máslo, na něm osmahneme cibuli a česnek na kousky, smažíme jen do zesklovatění cibule, nesmí mít hnědou barvu, chceme...
více o Luxusní citrusová rýže
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek a uzeninu, kterou krátce osmažíme. Poté přidáme protlak, masox, papriku a mléko. Vaříme do...
více o Dědkův odkaz
V topinkovači (nebo na pánvi) připravíme topinky, potřeme česnekem a pokryjeme plátkem šunkového salámu. Mezitím připravíme míchaná vejce (na...
více o Pepeho topinky
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte.
V hlubší pánvi na oleji...
více o Fazolové lusky s rajčaty
Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a zpěníme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, přisypeme Pasta carbonara s oreganem a povaříme cca 2 minuty. Poté...
více o Špagety s krevetami v sýrové omáčce
Očištěnou cuketu nastrouháme spolu s vysočinou na hrubém struhadle. Orestujeme na oleji cibulku, přidáme cuketu, vysočinu, na hranolky nakrájené...
více o Cuketový nákyp II.
Těstoviny uvaříme dle návodu, zakápneme olejem, do teplých těstovin prolisujeme česnek a necháme trochu vychladnout, přidáme šunku na kostičky,...
více o Těstovinový salát pro milovníky oliv
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany...
více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Na palačinky natřeme směs z kečupu, hořčice a česneku, poklademe plátky salámu, posypeme kořením na pizzu, dáme lečo, či orestovanou cibuli s...
více o Pizzovky
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné...
více o Kuřecí špízy na gril
Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí...
více o Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem
Na 2 lžících másla zpěníme prolisovaný česnek, přidáme očištěné drobně pokrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka, pečivo pokrájíme na kostičky,...
více o Houbové knedlíčky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a ještě horké je zakápneme olejem a ochutíme vegetou. Oloupané okurky nakrájíme na nudličky, přidáme k vychladlým...
více o Těstovinový salát s okurkou
Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pórek nakrájený na kolečka, 4 posekané nebo utřené stroužky česneku a fazole i se šťávou,...
více o Fazolový guláš vegetarián
Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky....
více o Polévka "z nouze ctnost"
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Rozehřejte troubu asi na 200 °C. Oloupejte česnek a nakrájejte ho ostrým nožem na malé kousíčky. Na mírném ohni nechte rozehřát v kastrůlku máslo a...
více o Italský česnekový chléb
Na rozpálenou pánev přidáme olej smíchaný s troškou másla a orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme asi tři stroužky česneku nakrájené...
více o Špenátovo-smetanové spaghetti
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit opatrně). Necháme v chladu hodinu...
více o Pikantní rybí filé se sýrem
Špagety uvařit al dente, odstranit z rajčat slupku a nakrájet je na kousky.
Bazalkové pesto: do mixéru vložit lístky bazalky, rozdrcený česnek, kešu,...
více o Špagety po Sicilsku
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách.
Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka obalíme....
více o Králík ala babča
Hermelíny podélně rozkrojíme, do připravené dózy (sklenice) vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ni dáme hermelíny rozkrojenou stranou na...
více o Hospodský nakládaný hermelín
Špagety uvaříme, mezitím nastroháme oba sýry a rozetřeme česnek, olej a promícháme. Uvařené špagety slijeme a vrátíme do hrnce. K tomu přidáme sýry a...
více o Rychlé sýrové špagety
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout, oddělíme...
více o Červená paprika jako Antipasta
Všechny přísady smícháme v misce a naložíme do ní maso (můžeme ji použít na jakékoliv maso - kuřecí, vepřové, hovězí, klokaní, krůtí...). Nejlepší je...
více o Marináda na maso IV.
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme...
více o Rybí filé podle Mayi
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já...
více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou