Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce.
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle...
více o Stařenčina lepenica s uzeným masem
Houby očistit, omýt v osolené vodě a nechat okapat.
Nakrájet na plátky, dát do hrnce, zalít vývarem aby byly zakryté, přivést k varu, snížit teplotu a...
více o Salát z hlívy ústřičné
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do...
více o Skvělá letní grilovačka
Droždí rozpustíme s cukrem v polovině vody, necháme při pokojové teplotě stát cca 10-20 minut, než na povrchu budou výrazně viditelné bubliny. Mouku...
více o Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Na oleji osmahneme po obou stranách maso a na chvilku odstavíme, nebo ztlumíme. Na vedlejší pánvi a na trošce oleje orestujeme zeleninu a cibuli. Vše...
více o Hovězí guláš se zeleninou II.
Sójové nudličky dáme do 0,5 litru vroucí vody společně s nakrájeným česnekem a přidáme pár kapek sójové omáčky. Vaříme asi 10 minut. Pak vše přelijeme...
více o Vegetariánská pánvička
Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole, uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso...
více o Fazolačka po Uhersku
Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším "slzičkovém" struhadle (nedrtit v robotu sekacími noži, výsledek není chutný), přidáme majolku, sýr,...
více o Pikantní mrkvová pomazánka II.
Mrkev nastrouháme na silnější nudličky a cuketu nakrájíme na kostky. Špagety dáme do horké vody vařit a před dovařením k nim vsypeme zeleninu a...
více o Špagetová hnízda II.
Těstoviny klasicky uvaříme.
Omáčka: na trošce olivového oleje osmažíme česnek, přidáme kečup - nejlépe domácí, přidáme sýr (když přidávám nivu, dávám...
více o Těstoviny - co nám lednička dala
Krůtí prsa nakrájet na nudličky, osolit a chvíli nechat odpočinout.
Cuketu nastrouhat na hrubém struhadle, brokolici a česnek nasekat.
Rozpálit woka ...
více o Krůtí mňamózus
Maso a cibuli pokrájíme jako na guláš, osmahneme, osolíme okmínujeme, poparikujeme a dusíme, když je skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájené...
více o Kapustový eintopf
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek...
více o Zapékaná krkovice
Surový květák nastrouháme na struhadle na jablka, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, mouku, mléko, strouhanku a žloutky, najemno nastrouháme i...
více o Květákové placky II.
Na rozpáleném oleji (nejlépe olivovém) lehce osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, přidáme 2 na kostky nakrájená rajčata, která jsme nechali chvíli...
více o Rajské filé
Na rozehřátý olej přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, poté přidáme maso ve vlastní šťávě též nakrájené na kostičky a chviličku restujeme.
Přidáme...
více o Omáčka na špagety IV.
Maso naložíme do koření a necháme přes noc v chladu. Houby, česnek a cibuli jemně nasekáme. Maso osmahneme a do zbylého oleje přidáme máslo, nasekané...
více o Kotlety z Anjou
Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové...
více o Výborný losos
Kvásek necháme vykvasit na teple, smícháme s ostatním. Necháme na teple vykynout. Utvoříme 8 bochánků, které tvarujeme do koláčku o tloušťce tak 8 mm....
více o Špaldový pizza koláč
Rozpustíme máslo - nemusí se šetřit, přidáme krevety, necháme asi 3 min. podusit, přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nasekaná petrželová nať -...
více o Krevety na másle
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2-3 drobounce...
více o Mexické tortillas
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na...
více o Bochánky s nádivkou
Smícháme všechny ingredience na marinádu a do ní nejlépe na dva dny naložíme kuře, krůtu nebo králíka. Maso potom naskládáme buď do ohnivzdorné mísy s...
více o Kuře, krůta nebo králík v marinádě
Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka. Cibuli nastrouháme nahrubo, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, orestujeme,...
více o Pstruh na rajčatech
Salsa: rajčata a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s citrónovou šťávou, koriandrem a olivovým olejem a necháme odležet.
Na...
více o Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Prsíčka nakrájíme na malilinkaté nudličky, zprudka osmahneme na trošce oleje, opepříme a osolíme. Přidáme lečo a necháme podusit. Vyrobíme bramboráčky...
více o Kuřecí lečo s bramboráčky
Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme rozdrceným česnekem, posypeme mletou paprikou a oregánem a opečeme (nejlépe na sucho na grilovací nebo nepřilnavé...
více o Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem
Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus...
více o Dietní rychlá jakočína
Maso nakrájíme na plátky lehce naklepeme osolíme a osmahneme na oleji, vyjmeme a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli vrátíme maso (a nebo jsme líní a...
více o Vepřová kýta na majoránce
Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk...
více o Bramborový bác zjednodušený
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně...
více o Vejce na květáku
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku též nadrobno, později přidáme nadrobno nasekaný česnek. Přidáme veškerou zeleninu ...
více o Arruba
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji...
více o Čevabčiči v těstíčku
Nejdříve si dám vařit pšenici v osolené vodě (asi 50 minut), a v druhém hrnci quinou v poměru 1:2 vody (asi 12 min.). Na pánvi osmahnu cibuli s...
více o Quinoa
Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v...
více o Vepřové plátky v pomerančové marinádě
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Uvaříme vejce natvrdo, na jemno nastrouháme. Utřeme česnek, stroužků podle chuti, (není vždy stejně ostrý) přidáme sůl, pepř a nakonec majolku podle...
více o Vaječná česneková pomazánka
Opláchnutou čočku dáme vařit bez přebytku vody, pokrájíme cibuli a přidáme k čočce. Vaříme zvolna a podle potřeby přiléváme vodu. (Tímto způsobem se i...
více o Jednoduchá čočková polévka
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,...
více o Kolenová chrochtačka
Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa....
více o Vepřové kotlety v marinádě
Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme - např....
více o České lasagne :)
Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula...
více o Králičí závitky se zelím a sušenými houbami
Koupím v prodejně Krůtí svět 3 krůtí kůže a poprosím, aby byly z krku a nepotrhané a naplním třemi druhy nádivek.
Ze šesti rohlíků, vajec, mléka,...
více o Nádivka ovoněná krůtou
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixerem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky), nivu ...
více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a...
více o Citronové kuře Márty
Brambory uvařme ve slupce do měkka, po vychladnutí nakrájíme na kostky spolu s čínským zelím.
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a...
více o Bramborový salát pikant
Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které...
více o Kuřecí fašírka s houbami
Kuře naporcujeme a mírně osolíme, namočíme do láku a šupneme na 24 hodin do lednice odležet. Druhý den naskládáme kuře do pekáčku a zalijeme 1 dcl...
více o Kuře antikuchařky
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube