Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky,...
více o Těstoviny "letem světem"
Tavený sýr vymícháme se žloutkem a kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, mírně osolíme, opepříme, promícháme a rozetřeme na těsto, které jsme...
více o Nivovo-česnekoví slimáci
Omyté a ostopkované feferonky dusíme s trochou vody asi 5 minut, aby změkly. Rozmixujeme, přidáme kečup, sůl, ocet, prolisovaný česnek a za stálého...
více o Feferonová pasta
Cuketu i feferonky nakrájíme na silnější kolečka. Do skleniček dáme vždy k cuketám pár koleček feferonek a stroužek česneku. Zalijeme vlažným nálevem....
více o Ostré cukety
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme...
více o Huboto
Rozmícháme přísady na těsto a upečeme z něj na pánvi 4 placky. Necháme vychladnout. Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Špenátovo-masové rolky
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm...
více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já nadrobno nakrájený česnek (lze i...
více o Tzatziki dle Alexe
Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme...
více o Rybí filé s rajčaty
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené,...
více o Česneková krkovička naložená v mléce
Maso nakrájíme na kostky (špíz) nebo plátky (steak). Do misky nalijeme 1/2 malé skleničky oleje, přidáme 1-2 lžíce magi, pepř, sůl,1 lžici oregána a...
více o Mňamka - špíz či steak
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za...
více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Nejprve připravíme marinádu. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Přidáme kečup, hořčici, vegetu, víno, olej a mraženou zeleninu. Porce...
více o Králík Co dům dal
Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky (tak 3x3 cm), obírači kuře nevykosťují, pouze rozsekají na kousky. Lze použít bezpracnou variantu: prsa a...
více o Kuřecí kousky k sežrání
Cibulky s natí a petržel pokrájíme dáme do ponorného mixéru, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt, rozmačkaný česnek, koření na...
více o Ryba se salsou
Do hrnce dáme na olivový olej dusit nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a umícháme jíšku, do které přidáme brambory a ty...
více o Hnědá polévka
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -...
více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Oprané a osušené kloboučky naspodu potřeme česnekem utřeným se solí, mírně popepříme, případně posolíme, obalíme v mouce. Na rozpáleném tuku pomalu...
více o Hlíva na česneku
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku (česnek jen krátce ke konci, aby nám nezhořkl). Přidáme kostky masa, přisypeme...
více o Bramborový guláš na pivu
Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Potom zpracujeme s ještě teplými nastrouhanými bramborami, moukou, vejci,...
více o Bramborový langoš s cibulí
Sójové kostky uvaříme dle návodu na obalu. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, žampiony,...
více o Fazolová směs se sójovým masem
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30...
více o Balkánský sýr v lilku
Na sádle dáme zrůžovět utřený česnek, přidáme květák rozebraný na drobnější růžičky. Zasypeme posekanou petrželkou (čím více, tím lépe). Pod pokličkou...
více o Špagety s květákem
Sušené houby přelijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát, vodu slejeme a zalijeme ještě jednou vařící vodou a opět scedíme.
Na pánvi rozehřejeme...
více o Kuře na houbách II.
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit do zeleninového bujonu. Vody dáme málo, jako když vaříme rýži. Vaříme 3 minuty a potom necháme pod...
více o Zelenina s pohankou
V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Zlehka opražíme. Přilijeme mléko, promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl,...
více o Bramborovo-kapustový koláč
Na celý pekáč položíme alobal a na jedne straně necháme tu samou velikost alobalu volnou, kterou se později pekáč zakryje. Alobal na pekáči potřeme...
více o Vepřové kotlety v alobalu
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou...
více o Zabijačkový guláš II.
Kotlety naklepeme a osolíme. Do pekáčku dáme máslo, na to kotlety, okolo oloupaná a na 1/4 nakrájená jablka a česnek. Nepřikryté dáme do trouby a...
více o Kotlety s jablky a česnekem
Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes...
více o Moje kuřecí čína
Naklepeme maso naložené den předem do marinády z oleje, medu, sladké papriky, sojové omáčky, soli, pepře a utřeného česneku.
Jablka omyjeme a...
více o Kotlety s jablky
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Sojové maso uvaříme klasickým způsobem v masovém bujónu. Vaříme min. 20 minut na velmi mírném ohni. Vedle si připravíme 2-3 uvařené střední brambory....
více o Sojové maso na vodce se zeleninou
Připravíme brambory na kaši. Oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, přidáme horké mléko, máslo,...
více o Masový koláč II.
Na oleji s máslem zpěníme mouku a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme pokrájenou bramboru a povaříme. Rozmixujeme smetanu s česnekem a špetkou...
více o Krémová česnečka
Játra nakrájíme na slabé plátky a vhodíme je do vroucí vody, ihned vyndáme a necháme okapat. Pak je obalíme v solamylu a opečeme do křupava v oleji....
více o Houbová játra
Propláchnutou čočku 2 hod. máčíme, pak ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem do měkka. Scedíme.
Cibuli a rajčata nakrájet na plátky, česnek...
více o Čočka s cibulí a rajčaty
Špenát spaříme, rozsekáme, přidáme tvaroh, vejce, osolit, opepřit a přidáme polohrubou mouku tak, aby se hmota nelepila (nebo jen minimálně).
Mokrýma...
více o Špenátové noky s parmazánem
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou...
více o Boloňské špagety podle Evy
Smícháme koření v poměru 1:1:0,5, přidáme sůl a naporcované kuře ve směsi obalíme. Vložíme do pekáče, pokud koření zbyde, nasypeme k masu. Na každou...
více o Pečené kuře á la čína
Zpracujeme těsto na tortilly. Rozdělíme asi na 10 kousků. Vyválíme co nejtenčí placky (na velikost pánve). Rozpálíme teflonovou pánev (bez oleje) a...
více o Plněné domácí tortilly s thajskou omáčkou
Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí...
více o Rybí filé v zálivce s pomerančovým džusem
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by měly být pevné, aby se při obalování...
více o Řízečky z kedluben
Kuře naporcujeme na menší kousky bez kostí, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na tuku společně s uzeným a slaninou. Přidáme drcený česnek,...
více o Římské kuře na pánvi
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme rozmáčknutý a drobně nakrájený česnek, sypkou papriku, po další chvíli drobně nakrájené...
více o Perkelt z kuřete s tvarohovými těstovinami
Maso nakrájíme na silnější nudle, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, bob.list, Vegetu,...
více o Vepřové maso na paprice
V pánvi Wok rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, česnek, hlívu ústřičnou. Smažíme, ne dusíme a hlavně nesolíme. Po osmažení vsypeme...
více o Thajské nudle - nejen pro vegetariány
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida