Na olej dáme orestovat cibulku na drobno. Poté přidáme kmín a necháme orestovat. Na cibulku dáme vepřovou konzervu na kostky - chvíli orestujeme,...
více o Levná omáčka na špagety
Strouhanku jemně opražíme. Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a...
více o Labužnická játrová sekaná
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant), přidám předem asi 20 minut...
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Nakrájím na kostičky uzený bok, lehce vyškvařím na sádle, přidám cca 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, potom cibuli, nakrájenou na půkolečka,...
více o Česneková cibulačka
Vše, kromě horčice, vařit 30 minut. Před dovařením přidat horčici a pak rozmixovat. Zavařujeme 30 minut při 80 °C.
Vynikající příloha k grilovanému...
více o Zeleninová hořčice
Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji do sklovata, zaprášíme sladkou a pálivou...
více o Cuketový guláš na pivu
Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit.
Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový...
více o Patizony jako okurky
Kedlubnu a mrkev naloupeme škrabkou na brambory na tenké plátky (nebo nastrouháme na struhadle na plátky, ale škrabkou dostaneme velmi jemné plátky a...
více o Zeleninový salát III.
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
Opatrně...
více o Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do kastrolu asi na 2 hodiny vařit na mírném ohni, aby směs zhoustla. Potom dáme směs do sklenek (nejlépe...
více o Topinková čalamáda
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo tvarůžky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou...
více o Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem....
více o Drůbeží játra Monte Negro
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na...
více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Jednoduchá příloha k letnímu grilování! Předvařené brambory nakrájíme na kousky nebo kolečka, smícháme s na kousky nakrájenými sušenými rajčaty,...
více o Brambůrky se sušenými rajčaty na gril
Papriky, oloupanou cuketu, cibuli, česnek, feferonku, rajčata pomeleme nebo nakrájíme, krátce povaříme, Deko povaříme v trošce vody, vývar přecedíme a...
více o Zeleninový rosol
Do vody dáme propláchnuté fazole, mrkev (pokud použijete mraženou , bude to rychlejší) a bujon a dáme vařit. Pak zahustíme jíškou, přidáme majoránku,...
více o Rychlá fazolovka
Nastrouhat a zalít nálevem. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, míchat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut....
více o Cuketová čalamáda s koprem
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit, asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme, dokud se voda částečně...
více o Zeleninová směs
Chleba a angl. slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Z vody, octa, cukru, soli, pepře,oleje a česneku uděláme zálivku. Sladkokyselou dle chuti. Do...
více o Kanadský salát
Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem....
více o Králík na hořčici
Nakrájej maso na kousky, přidej sůl, pepř, zázvor, pokrájenou cibulku a česnek. Restuj nejdříve maso na másle nebo oleji, teprve až bude skoro hotové,...
více o Babi Pangang - pravá čína
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme,...
více o Zapékaná špenátová miska
Oloupeme brambory, osolíme a dáme vařit. Až budou brambory měkké, přídáme masox, 2 lžíce sádla a 4 lžíce pepře. Po chvilce vaření přidáme rozmačkaný...
více o Poalkoholická masakr česnečka
Na polovině oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou brokolici a papriku, rajský protlak a...
více o Brokolicová pomazánka II.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme je...
více o Ořechová pomazánka na topinky
Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,...
více o Fazole s mletým masem
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme...
více o Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kolečka cukety nasolíme, necháme odležet, osušíme, namáčíme v těstíčku a osmažíme. Těstíčko připravíme tak, že našleháme osolená vejce, přidáme mouku...
více o Smažené cukety v těstíčku
Cuketu a sýr nastrouháme, cibuli a salám nakrájíme na pidi kousky (nebo také nastrouháme), přidáme utřený česnek, vejce, olej a mouku smíchanou s...
více o Cukeťák
Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše...
více o Císařova pochoutka
Připravíme si náplň: na oleji necháme zesklovatět cibuli a pórek. Pak přidáme rozmrazenou drůbeží sekanou a společně dusíme. Ke konci dušení přidáme...
více o Cuketa zapečená s drůbeží sekanou
Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml...
více o Nakládané fazolky na kyselo
Sóju namočíme na 1 hod. do horké vody. Potom sóju scedíme, a společně s 1 cibulí umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme,...
více o Sójové koule
Uzené pokrájíme na kostičky, nastrouháme cibuli a sýr, prolisujeme česnek. Vše dáváme do větší misky, přidáme mleté maso, nasypeme celý sáček koření,...
více o Štěrboholský sekaný řízek
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po...
více o Zingara
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a vytékající šťávu necháme kapat...
více o Papriky pečené s rajčaty
Mleté maso osmahneme na pánvi, osolíme , opepříme. Po osmahnutí přidáme nakrájenou cibuli, zeleninové lečo( bez nálevu), rajčata. Směs podlejeme...
více o Pikantní maso na "pivu"
Cibule na drobno nakrájíme a ve větším hrnci osmahneme do zlatova, přídáme asi 3 lžíce mouky a uděláme jíšku. Hotovou jíšku necháme si 5 minu...
více o Špenát II.
Na oleji osmažíme cibulku pěkně do hněda - chvíli to trvá, ale guláš bude mít pěknou barvu. Přidáme papriku a necháme ji krátince rozpustit v tuku....
více o Krůtí guláš 3x jinak
Dáme vařit rýži (já použil trojbarevnou - chutná i hezká napohled). Rajčata nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky....
více o Mexické rizoto s ananasem
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou...
více o Vepřová játra ve vinné omáčce
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a dužninu s jadérky vydlabeme, takže nám vzniknou takové lodičky. Osolíme, necháme vypotit a osušíme. Vnitřek...
více o Smažené plněné okurky
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme...
více o Králík ála vepřová pečínka
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,...
více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Na sádle nebo oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájené maso a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme a...
více o Králík na slanině a česneku
Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také...
více o Kuře na víně II.
Eidam nastrouhat na jemno, přimíchat vejce, utřený česnek a šunku nebo uzené na malinké kousíčky. Toustový chleba dát na rozpálenou pánev a opéct do...
více o Nejlepší tousty