Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek. Před...
více o Česnečka z Vysočiny
Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství jednoduše...
více o Bramborové karbanátky III.
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra...
více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Měkký salám nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti Vegetu či Podravku a strouhanku (aby hmota držela pohromadě a...
více o Tvarohové karbanátky III.
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření...
více o Falešná dršťková 1957
Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky, mírně naklepeme a dáme marinovat s česnekem a grilovacím kořením a olejem tak na hodinu, může být i přes noc....
více o Kuřecí plátky v lupínkách
Hranolky dáme péct do trouby na 180 °C cca 20 minut.
Mezitím ,než se upečou hranolky, připravíme kuřecí maso, které okořeníme solí, pepřem , paprikou ...
více o Kuřecí prsa v rokfórové omáčce
Čočku předem namočíme ve vodě.
Všechny suroviny dáme do 1 hrnce (zeleninu nekrájíme) a vaříme cca 20 minut. Poté vyjmeme mrkev, papriku, rajče, cibuli...
více o Španělská čočka
Maso s česnekem a cibulí rozsekáme v mixéru. Přidáme na hrubo nastrouhanou nivu, vejce, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny...
více o Srnčí karbanátky
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba.
Tohle máslo je na 99% podobné tomu máslu, co vám při příchodu do...
více o Máslo ala pizzerka
Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Tvoříme koule o průměru 6-7 cm.
Vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem. Podlijeme bílým vínem na...
více o Masové koule II.
Cukety oloupejte a spolu s parmezánem nahrubo nastrouhejte. Chilli papričky zbavte semínek.
Protlak: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a...
více o Cuketové smaženky s parmezánem
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle....
více o Bramboráky s nivou
Těstoviny uvaříme na skus. Na pánvi orestujeme lososa a plátky česneku. Přidáme špenát a restujeme. Poté zalijeme smetanou, posypeme sýrem, necháme...
více o Těstoviny s lososem a špenátem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,...
více o Roštěnky na zázvoru II.
Na kostky nakrájená prsíčka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a másle, když maso zbělá, přidáme grilovací koření, nakrájenou cibuli a česnek,...
více o Kuřecí v papiňáku
Čočku uvaříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme tofu, které pak odložíme stranou. Na pánev dáme na plátky nakrájený česnek a cuketu, chvíli...
více o Červená čočka s cuketou a tofu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrajíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme...
více o Plněné obří mušle
Náplň: cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje osmažíme. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, pokud se voda nevypaří. Necháme...
více o Plněné těstovinové mušle
Čočku necháme namočit, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Jestli budete dělat z obyčejné rýže, tak se nemusí močit, ale jen...
více o Čočka s kroupami nebo s rýží po řecku
Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na...
více o Pangasius s brokolicí na pánvi
Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem a sýrem. Slijeme tomatovou šťávu z rybiček a zašleháme do tvarohu, pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek...
více o Rybičkovo-tvarohová pomazánka
Filety opláchneme, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a necháme krátce odležet. na másle osmažíme cibuli a česnek do sklovita, vložíme filety a...
více o Pangasius zapečený se sýrem
Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na...
více o Pizza trochu jinak od Šimajdy
Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle - brambora,...
více o Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory...
více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na...
více o Havířská česnečka
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na...
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si nechat hermelín ohřát na...
více o Nakládaný celý hermelín
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, osolíme a smažíme po všech stranách, přidáme...
více o Nejlepší těstoviny s krevetami
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Cuketu nastrouháme na hrubo, sádlo s cibulí zpěníme a přidáme vše mimo protlaku. Vaříme 20 minut, mícháme a pak přidáme protlak. Vaříme ještě 5 minut....
více o Pasta na topinky
Máslo vyšlehat, česnek utřít, smíchat. Přidat bazalku, popř. i oregano ale bazalku určitě.
Množství neuvádím, každý ať si zkusí. Někdo má rád víc...
více o Česnekové máslíčko z pizzerie
Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes noc do...
více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky, přidáme nakrájené krabí tyčinky a spolu rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a pórek, pak...
více o Tuňákový sendvič
Oloupanou cuketu zbavenou od jader nahrubo nastrouháme, k tomu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, salám, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek,...
více o Cuketová placka do trouby
Scezené uvařené špagety smícháme se všemi ingrediencemi a zapékáme, občas promícháme - to je důležité. Vařečkou přesekáme na malé kousky asi 5-7 cm....
více o Špagety na kari (Štěpinda)
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a...
více o Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou...
více o Žraločí steak s majonézovým přelivem
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k...
více o Těstoviny s brokolicí po provensálsku
Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,...
více o Těstoviny s tuňákem IV.
Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený)...
více o Aglio Olio špagety
Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem.
Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub.
Na sádle...
více o Karbanátky z hub a ovesných vloček
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se...
více o Pastašuta
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut.
Mezitím nachystáme...
více o Špeclová bašta
Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné nudličky. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Poté vodu scedíme a do zeleniny vmícháme máslo, které se...
více o Odlehčené zeleninové placičky s hraškou
Maso nakrájíme na větší kostky.
V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky...
více o Lagman