Hladkou a špaldovou mouku smícháme a kypřícím práškem, přidáme mléko, měkké máslo, a vymícháme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do ledničky...
více o Bryndzovo-olivové slimáčky
Králíka osolíme, posypeme větším množstvím sladké papriky, přidáme celou neloupanou cibuli a česnek. Dáme péct dokud není maso měkké. Podáváme s...
více o Paprikový králík rodinný
Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,...
více o Grilovaná krkovice v medové marinádě
Na špeku si do sklovata orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní na kostky pokrájenou klobásu. Až se klobása opeče a cibule zezlátne,...
více o Fazole ala mexiko
Špekáčky po stranách nařízneme a naplníme je cibulí na kolečka. Vložíme je do vymazané zapékací mísy. Nakrájenou zeleninu na kostky dochutíme v míse...
více o Buřty v zelenině
Porce kapra jemně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Vložíme do vymazané zapékací mísy a poklademe na něj...
více o Kapr cibuláč
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika...
více o Zelná polévka s uzenými žebry
Do půlitru vody dáme 2 kávové lžičky vegety, necháme vařit a vypneme. Do vody nasypeme 500 g ovesných vloček a necháme to vychladnout. Vznikne hmota...
více o Fašírky z ovesných vloček
Nakrájíme cibulku nadrobno a na másle smažíme do růžova. Když je cibulka tak akorát, dáme vařit špagety dle návodu, abychom měli všechno na čas....
více o Špagety s chilli omáčkou
Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrajíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či...
více o Kastilská polévka
Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy...
více o Králík na víně II.
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme...
více o Hustá bramboračka
Chleba zbavíme kůrky ze všech stran a rozdělíme na 3 díly podélně aby nám vznikl korpus jako na dort.
Z lučiny, másla, tvarohu utvoříme základ na dvě...
více o Dortíček pro muže
Králíka vložíte do pekáče, osolíte, trošku opepříte, posypete sladkou paprikou, může být větší množství aby chytl barvu. Vložíte celou cibuli...
více o Nejlepší králík a velice jednoduchý
Cibuli oloupat a nakrájet na kolečka. Cukety mladé neloupat, nakrájet na půlkolečka. Cibuli osmahneme, poprášíme paprikou, chilli a dvěmi stroužky...
více o Cuketová čína 3
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na...
více o Bramborák s cuketou
Maso nakrájíme na malé proužky, jemně osolíme a opepříme a opečeme na oleji do zlatova. Po opečení vložíme do salátové mísy.
Přidáme na kostky...
více o Kuřecí salát mix
Okurku omyjeme, můžeme oloupat a pokrájíme na kolečka či kostky. Poté ji zalijeme kysanou smetanou a přidáme utřený česnek. Vše promícháme a dosolíme...
více o Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem
Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme do misky. Osolíme, potřeme olejem a polijeme našlehaným jogurtem se špetkou soli, prolisovaným česnekem a...
více o Jogurtový salát z paprik
Krkovičku mírně nasolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. V míse si smícháme utřený česnek, nakolečka pokrájenou cibulí , kečup a ostrou...
více o Krkovice v ohnivé marinádě
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé...
více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem
Nudle uvaříme podle návodu. Smícháme sojovku, arašídové máslo, džus, pikantní omáčku a cukr. Na woku opečeme cca 2-4 minuty nakrájené tofu, cibuli a...
více o Vegetariánské čínske nudle
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si...
více o Brambory zapečené s mletým masem
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory...
více o Kuře s bramborami pečené v troubě
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
Potom maso...
více o Pivní vrabci
Očištěné houby nejprve pokrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme houby, kmín a podusíme. Počkáme až se...
více o Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky. Až bude maso orestované osolíme, opepříme a přidáme česnek...
více o Čínský pokrm podle mě
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm...
více o Vejce s kari omáčkou
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Osmažíme na oleji, zalijeme vodou, přidáme namočenou čočku, namočené a okapané houby, bujón a uvaříme. Z...
více o Čočkovo-houbová polévka
Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,...
více o Italské kotlety se salámem a sýrem
Flíčky uvaříme dle návodu. Na pánev dáme rozehřát velkou lžíci másla a trochu slunečnicového oleje. Na to dáme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme do...
více o Flíčky s cuketou
Do nádoby dáme máslo, olivový olej, sýr a trochu rozmačkáme. Přidáme ostatní ingredience a vše rozšleháme tyčovým šlehačem, dokud není máslo jemné....
více o Bylinkové máslo na ciabattu
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst...
více o Zasněžené kotlety
Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na...
více o Pečená vepřová panenka se zeleninou
Cizrnu přes noc namočíme do vody, ráno vodu ještě vyměníme. Cizrnu minimálně hodinu vaříme. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme,...
více o Cizrna se slaninou a vejci
Hlívu nakrájíme nadrobno a na másle usmažíme. Rohlíky nakrájíme, polijeme mlékem a rozmačkáme. Přidáme smažené houby, vejce, krupičku dle potřeby,...
více o Pečená houbová nádivka
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,...
více o Krůtí řízky se špenátem
Brokolici uvaříme v páře, rozsekáme na kousky, česnek nakrájíme na slabé plátky, cibuli na slabé půlměsíčky, šunku a sýr na malé čtverečky, přidáme...
více o Brokolicový salát IV.
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na...
více o Kuřecí oběd
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj...
více o Ďábelský Pangasius
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a...
více o Uzené maso na pivě
Každý blok tofu rozdelíme asi na 5 řezů. V míse smícháme sojovku, vodu, zázvor, česnek a sezamový olej. Marinádou přelejeme tofu na plytkém talíři a...
více o Pečené tofu se sezamem a zázvorem
Kuře omyjeme a osolíme zevnitř i zvenku. Položíme do pekáče prsy dolů. Nožem probodáme stehýnka a místa, kde má kuře nejvíce tuku (během pečení tak...
více o Kuře na cibuli III
Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí....
více o Vařenopečené koleno Evženka
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme pokrájený česnek a necháme zavonět. K cibuli a česneku přidáme protlak,...
více o Pikantní zelí s bulgurem na červeno
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme česnek a trochu vegety. Rozpálíme olej (lepší je olivový olej, bramborák je pak jemnější) na pánvi. Na to dáme...
více o Bramborák s nivou a šunkou
Cuketu a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, olej, vejce, šunku na kostičky, sůl a koření a nakonec mouku s...
více o Cuketová nádivka II