Králíka vložíte do pekáče, osolíte, trošku opepříte, posypete sladkou paprikou, může být větší množství aby chytl barvu. Vložíte celou cibuli...
více o Nejlepší králík a velice jednoduchý
Cibuli oloupat a nakrájet na kolečka. Cukety mladé neloupat, nakrájet na půlkolečka. Cibuli osmahneme, poprášíme paprikou, chilli a dvěmi stroužky...
více o Cuketová čína 3
Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na...
více o Bramborák s cuketou
Maso nakrájíme na malé proužky, jemně osolíme a opepříme a opečeme na oleji do zlatova. Po opečení vložíme do salátové mísy.
Přidáme na kostky...
více o Kuřecí salát mix
Okurku omyjeme, můžeme oloupat a pokrájíme na kolečka či kostky. Poté ji zalijeme kysanou smetanou a přidáme utřený česnek. Vše promícháme a dosolíme...
více o Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem
Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme do misky. Osolíme, potřeme olejem a polijeme našlehaným jogurtem se špetkou soli, prolisovaným česnekem a...
více o Jogurtový salát z paprik
Krkovičku mírně nasolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. V míse si smícháme utřený česnek, nakolečka pokrájenou cibulí , kečup a ostrou...
více o Krkovice v ohnivé marinádě
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé...
více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem
Nudle uvaříme podle návodu. Smícháme sojovku, arašídové máslo, džus, pikantní omáčku a cukr. Na woku opečeme cca 2-4 minuty nakrájené tofu, cibuli a...
více o Vegetariánské čínske nudle
Mleté maso v míse okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, solí, pepřem, přidáme cibulku pokrájenou na kostičky a utřený česnek. Na pánvi si...
více o Brambory zapečené s mletým masem
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory...
více o Kuře s bramborami pečené v troubě
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
Potom maso...
více o Pivní vrabci
Očištěné houby nejprve pokrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme houby, kmín a podusíme. Počkáme až se...
více o Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky. Až bude maso orestované osolíme, opepříme a přidáme česnek...
více o Čínský pokrm podle mě
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm...
více o Vejce s kari omáčkou
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Osmažíme na oleji, zalijeme vodou, přidáme namočenou čočku, namočené a okapané houby, bujón a uvaříme. Z...
více o Čočkovo-houbová polévka
Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,...
více o Italské kotlety se salámem a sýrem
Flíčky uvaříme dle návodu. Na pánev dáme rozehřát velkou lžíci másla a trochu slunečnicového oleje. Na to dáme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme do...
více o Flíčky s cuketou
Do nádoby dáme máslo, olivový olej, sýr a trochu rozmačkáme. Přidáme ostatní ingredience a vše rozšleháme tyčovým šlehačem, dokud není máslo jemné....
více o Bylinkové máslo na ciabattu
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst...
více o Zasněžené kotlety
Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na...
více o Pečená vepřová panenka se zeleninou
Cizrnu přes noc namočíme do vody, ráno vodu ještě vyměníme. Cizrnu minimálně hodinu vaříme. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme,...
více o Cizrna se slaninou a vejci
Hlívu nakrájíme nadrobno a na másle usmažíme. Rohlíky nakrájíme, polijeme mlékem a rozmačkáme. Přidáme smažené houby, vejce, krupičku dle potřeby,...
více o Pečená houbová nádivka
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,...
více o Krůtí řízky se špenátem
Brokolici uvaříme v páře, rozsekáme na kousky, česnek nakrájíme na slabé plátky, cibuli na slabé půlměsíčky, šunku a sýr na malé čtverečky, přidáme...
více o Brokolicový salát IV.
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na...
více o Kuřecí oběd
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj...
více o Ďábelský Pangasius
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a...
více o Uzené maso na pivě
Každý blok tofu rozdelíme asi na 5 řezů. V míse smícháme sojovku, vodu, zázvor, česnek a sezamový olej. Marinádou přelejeme tofu na plytkém talíři a...
více o Pečené tofu se sezamem a zázvorem
Kuře omyjeme a osolíme zevnitř i zvenku. Položíme do pekáče prsy dolů. Nožem probodáme stehýnka a místa, kde má kuře nejvíce tuku (během pečení tak...
více o Kuře na cibuli III
Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí....
více o Vařenopečené koleno Evženka
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme pokrájený česnek a necháme zavonět. K cibuli a česneku přidáme protlak,...
více o Pikantní zelí s bulgurem na červeno
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme česnek a trochu vegety. Rozpálíme olej (lepší je olivový olej, bramborák je pak jemnější) na pánvi. Na to dáme...
více o Bramborák s nivou a šunkou
Cuketu a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, olej, vejce, šunku na kostičky, sůl a koření a nakonec mouku s...
více o Cuketová nádivka II
Na oleji a másle usmažíme máslovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou, dochutíme solí, česnekem a provaříme. Do zapékací mísy dáme všechnu kukuřici a...
více o Brokolice se sýrovou čepicí a kukuřicí
Kuřecí maso např. prsní řízky okořeníme podle chuti. Natrháme si alobal velký tak, aby jsme do něj mohli maso bez problémů zabalit. Na každý kus...
více o Překvapení v alobalu
Okurku omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle, neloupeme. Pak vymačkáme šťávu, kterou vylijeme. Okurky musi byt sušší. Přidáme olivový olej, sůl,...
více o Kretské tzatziky
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a...
více o Mořská panna
Lilek nasucho opečeme, pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, potřeme česnekem. Zálivku připravíme z octa, oleje, soli a pepře. Lilek zalijeme,...
více o Lilkovo - žampiónový salát
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár...
více o Cizrna po bretaňsku
Do varné konvice nalijeme asi půl litru vody a necháme vařit. Do polévkového talíře nebo misky(ta je lepší) dáme polévkovou lžíci sádla, rozmačkaný...
více o Česnečka půlhodinovopřestávková
Na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu opražíme na trošce oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a na nudličky nakrájenou kapustu. Podusíme do...
více o Kapusta zapečená s těstovinami
Na oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cuketu a pórek, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti česnek, rajčatový protlak, bobkový list, vývar a...
více o Cizrnová polévka s rajčaty
Všechny suroviny vyšleháme dohromady, mažeme silněji na celozrnné nebo bílé pečivo, jako jednohubky zdobíme hroznovým vínem....
více o Česneková pomazánka V
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti.
Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme...
více o Marináda
Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme špenát, ochutíme podle chuti česnekem, solí. Listové těsto vyválíme na tenký plát, přeneseme...
více o Špenátová pizza
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety do ní naložíme a necháme přes...
více o Božské vepřové kotletky
Z paprik odstraňte zrníčka a stopku tak, aby zůstala pouze dírka od stopky.
Nastrouhejte všechny sýry (popř. nakrájejte žampiony), zamíchejte a...
více o Plněné papriky s tzatziki