Oloupané velké krevety opečeme na sucho na pánvi (cca 6 - 10 minut). Do hlubokého talíře mezitím vylijeme kokosové mléko a přidáme kari, chilli,...
více o Krevety s kari a kokosovým mlékem
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské zelí....
více o Dresing na hlávkový salát
Kuře si rozeberu na kuřecí prsa a stehna, ty použiji na jiný pokrm. Zbylý kuřecí skelet s křídly rozkrájím na malé kousky, přebytečnou a nehezkou kůži...
více o Kuřecí vývar pro Láďu
Směska: Do hrnku vyklepneme vejce, vložíme tavené sýry, špetku soli a trochu vody či mléka. Celou směs pořádně promícháme.
Samotný nákyp: Kroupy...
více o Kroupový nákyp s makrelou
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se maso osmaží,...
více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Kotlety omyjeme, osušíme a trochu nařízneme od kosti. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou.
Všechny ingredience kromě kokosového mléka...
více o Kotlety s kokosovým mlékem
Sojové maso je nejlépe přes noc namočit do studené vody. Pokud zapomeneme, můžeme maso 15 min. povařit nechat schládnout a hned použít k přípravě. V...
více o Sojové maso po čínsku
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Vše vložíme do...
více o Dýňové placičky
Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané...
více o Chlebové bramboráky
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na malém množství oleje. Až chytnou barvu, přidáme sůl (ne moc, budeme přidávat...
více o Kuřecí kari s rýží
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme...
více o Tetino maso
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy ...
více o Losos na špenátové peřince
Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené...
více o Vepřová kapsa s chřestem
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky,...
více o Houbovník z Pojizeří
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost...
více o Koleno v alobalu na grilu
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč....
více o Guláš připravený v troubě
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka....
více o Bůček na zelenině
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí...
více o Lasagne á la kamarádka Terka
V pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a 2 lžíce posekané petrželky. Vše mírně opepříme a osolíme. Chvilinku restujeme, pak...
více o Pivní rizoto s párkem
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,...
více o Fazolová polévka s uzeným masem
Na pánvi osmažíme naklepané, osolené a opepřené maso a vyjmeme. Osmažíme pokrájenou cibulku, česnek, šunku na kostičky, žampiony na plátky, zaprášíme...
více o Kotlety s kyselou omáčkou
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem...
více o Bramborový salát s hráškem a kari
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky, osušíme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Posypeme kořením a ve vyhřáté...
více o Lupínkový salát se zeleninou
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a...
více o Bramborová miska
Naklepané kotlety potřeme česnekem rozetřeným se solí a citronovou šťávou,opepříme a necháme uležet. Potom maso opečeme. V jiné pánvi rozehřejeme...
více o Kotlety s houbovou omáčkou
Z droždí, mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Vejce rozmícháme s krupičkou a studeným vývarem, přidáme utřený česnek se solí a pepřem....
více o Jednoporcová nádivka jako muffiny
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie...
více o Mletá roláda s kuřecím masem
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti (jako na sekanou), přidáme vejce a na zahuštění trošku strouhanky (asi 3lžíce),...
více o Mletá roláda s hermelínem
Bránici propláchneme v teplá vodě, rozprostřeme a naplníme jí šiškou mleté vepřové směsi, kterou připravíme smícháním ingrediencí, zabalíme a pečeme v...
více o Masová sekaná v tukové bláně
Panenku podélně rozřízneme, vetřeme do ní česnek se solí a necháme 24hodin proležet v chladu. Mleté maso ochutíme kořením na mletá masa, promícháme,...
více o Zabijačková panenka
Maso smícháme s rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí, vajíčkem, solí, pepřem(kořením) a rozmočenou žemlí v mléce, pořádně propracujeme a vytvoříme...
více o Sekaná v županu
V troubě na oleji (nebo nasucho) opečeme na kostičky pokrájenou bagetu. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, dáme česnek a necháme zesklovatět, pak...
více o Bagetový (chlebový) salát
Okurku nastrouháme nahrubo a smícháme ji s utřeným česnekem a najemno posekaným koprem. Přidáme tvaroh, jogurt, majonézu a promícháme. Připravíme si...
více o Stehýnka s tvarohovým tzatziki
Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme...
více o Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k...
více o Kuře ve vínové omáčce
Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé...
více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně...
více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou
Stehna očistíme, stáhneme kůži, maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme...
více o Krůtí gulášek
Těstoviny uvaříme do měkka. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme kuřecí nudličky (kostky), podlijeme vodou ...
více o Zapékané špagety s kuřecím masem (božské)
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,...
více o Kančí guláš II
Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ...
více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Čočku uvaříme ve vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme uvařenou čočku, zalijeme vínem, přidáme vegetu a necháme...
více o Čočkový salát s kukuřicí
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a...
více o Kuřecí polévka s jatýrky a špenátem
Uvařenou cizrnu doměkka dáme do mixeru s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme dohladka .Podle chuti přidáme chilli nebo další koření....
více o Hummus II.
Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova...
více o Kaviár z baklažánu podle mamky
Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku,...
více o Polévka postaru, zvaná černá