Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím...
více o Lilkové závitky - zapečené
Mrkev, celer a petržel si očistíme, pokrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle s olejem si zeleninu orestujeme dorůžova, ke konci restování přidáme i...
více o Zeleninová česnečka s kroupami
Avokádo vyděláme ze slupky a rozmačkáme, přidáme jemně nastrouhanou Nivu a ostatní suroviny. Mažeme na bagety nebo tousty rozpůlené, osmažené na...
více o Avokádový krém
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky...
více o Jednoduché artyčoky
Plech na pečení vymažeme máslem (případně použijeme pečící papír). Syrové neloupané brambory krájíme na plátky silné asi 7 mm a klademe na plech....
více o Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty
Dáme vařit testoviny a na pánvi mezitím osmahneme cibuli. Poté můžeme přidat česnek, cuketu a pokrájenou slaninu. Na závěr jsem přidal ještě brynzu a...
více o Těstoviny s cuketou a slaninkou
Recept je vhodný pro nekuchaře, kteří si umí uvařit maximálně čaj a ještě ho připálí.
Přítel odjel na pár dní pryč, takže jsem se rozhodla navařit to,...
více o Polévka pro nezadané
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky propláchnutých červených fazolí. ...
více o Fazolová polévka - rychlá
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji....
více o Italská "bramboračka" s artyčoky
Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se...
více o Slavnostní zapečené tortellini
Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, jemně...
více o Kuřecí stehna s mletým masem
Mrkev ostrouháme a dáme vařit do osolené vody asi na 5 minut. Slijeme, nakrájíme na tyčinky a osmahneme na olivovém oleji spolu s drobně nakrájeným...
více o Mrkvová pochoutka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka,scedíme....
více o Uzená polévka s kroupami
Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené...
více o Nastavovaná kaše
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli,...
více o Italská čočková polévka
Papriky, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mixéru.
Přidáme česnek, sůl, pepř, cukr, lístky bazalky, kousky broskve,...
více o Gaspacho s pestem koriandr
Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem.
V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou...
více o Fazolová gulášovka s uzeným masem
Kuřecí křídla si očistíme, konce křídel odsekneme a mezi klouby kůži nařízneme, aby se nám při pečení křídla nezvedala a byla stejnoměrně opečená....
více o Obalovaná česneková křidélka
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut....
více o Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Tofu nastrouháme. V pánvi orestujeme na oleji česnek a cibulku. Po změknutí přidáme krájená rajčata a lehce osolíme a opepříme. Nastrouhané tofu...
více o Tofu pomodoro
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit...
více o Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry
Osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a česnek dle libosti, papriku, pokrájené kysané zelí, zalijeme uvařenou vodou cca 1L,...
více o Zelňačka pro milou
Oloupanou cibuli a česnek nakrájím na půlměsíčky a vložím na dno pekáče. Zaleju pár lžicemi oleje. Poté pečlivě očištěné kuře nakrájím na čtyři části,...
více o Kuře ala vepř
Všechny saláty dobře vypereme, necháme okapat a pak natrháme do mísy na menší kousky. Ředkvičky, mrkev a rajčata pokrájíme na plátky. Vše smícháme...
více o Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou
Recept je velmi jednoduchý - klasicky uvařit květák rozdělený na růžičky ve slané vodě do poloměka a mezitím si nakrájet rajčata a utřít česnek se...
více o Květákový salát "znouzecnost" bez majonézy
Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i...
více o Houbové těstoviny s volským okem
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndáme ho a udržíme v teple. Do výpeku dáme orestovat...
více o Floridské nudličky se zeleninou
Na trošce rozpáleného oleje orestujeme cibuli, přidáme maso pokrájené na slabé nudličky, osolíme, též orestujeme a ke konci restování přidáme zpěnit i...
více o Vepřové na kari s cuketou
Dýni nakrájíme na kostky, šalotku na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme osmahnout šalotku a celý česnek. Po chvíli přidáme dýni, zalijeme...
více o Dýňová pochoutka
Na trošce rozpáleného oleje osmahneme pokrájené maso na kostky společně s cibulí do hněda.Ke konci smažení přidáme i česnek. Pak zaprášíme moukou,...
více o Kentucký guláš
Nudličky z hovězího masa obalíme v Solamylu.V pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme zprudka ze všech stran, pak vyjmeme stranou a ve výpeku...
více o Bruselské hovězí - minutka
Na trošce oleje orestujeme cibuli,pak maso pokrájené na 2,5 cm kostky, osolíme, opepříme. Přidáme rajčata, víno a tolik vody, aby nám všechny přísady...
více o Telecí Marengo
8ks bramborových placek - recept na stránkách "Placičky z brambor"
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřeje máslo a česnek osmahneme....
více o Míchaná vejce na placičkách
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,...
více o Bramborky "dobrota"
Vepřové maso pokrájíme na plátky, nakrojíme strany plátků a naklepeme je. Drůbeží řízky, pokud jsou vysoké, prokrojíme - snížíme. Česnek utřeme se...
více o Šťavnaté česnekové řízky
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme...
více o Plněný lilek s ricottou a ořechy
Do hlubšího hrnce si položíme pařáček a přidáme vodu (pouze pod pařáček). Na pařáček naskládáme menší květák rozdělený na růžičky, cukety pokrájené na...
více o Nashvillská zelenina
Smícháme vodu, sherry, solamyl, sojovou omáčku, cukr, bujón a zázvor.
Velkou pánev vymažeme tukem (olejem) a rozpálíme ji. Přidáme mrkev a česnek, za...
více o Tofu se zeleninou
Hrách namočíme den předem do studené vody. Druhý den vícekrát propláchneme a vaříme v čisté vodě doměkka. Potom hrách rozmixujeme přidáme nadrobno...
více o Hrachová polévka s bramborami
Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme...
více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,...
více o Chlebové "lasagne"
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuřecí křídla (nemusí být, ale vývar je chutnější) a stroužek česneku,...
více o Vývar se šunkovými knedlíčky