Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno...
více o Sekaná s brokolicí
Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak...
více o Roládky v houbové omáčce
**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a...
více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku...
více o Prokládané maso masem
Na oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli a ke konci smažení přidáme zpěnit i nasekaný česnek. Přidáme lehce orestovat pokrájené maso na kostičky,...
více o Noky s uzeným masem a mrkví
Porci sýra rozdělíme na čtvrtinky a každý kus zabalíme do plátku šunky. Čtyři minuty zapečeme na 190 °C a podáváme na nasekaném ledovém salátu v misce...
více o Mozzarelové kuličky
Plec očistíme, nakrajíme na kostky, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kostky osmažíme na...
více o Medajlonky s omáčkou
Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu....
více o Vepřové kotlety se špekáčkem
Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky...
více o Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Vezmeme pekáček pro Vás nejvhodnější. Vymažeme ho po dně máslem nebo olejem a potřeme rozmačkaným stroužkem česneku. Nadrobno nakrájíme menší cibuli...
více o Pangasius na rajčatech a másle
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme trochu zchladnout, oloupeme je a pokrájíme na kostičky, které osolíme a pokapeme olivovým olejem. Česnek...
více o Hubnoucí brambory - salát nebo příloha
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme...
více o Fazole s rajčaty
Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout.
Vejce osolíme, opepříme a našleháme....
více o Celer se sezamem
Nastrouhané (rozšťouchané) brambory smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenými vejci, slaninou (klobáskou), kořením, česnekem,...
více o Bramborovo-sýrová pomazánka
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka, nakrájíme na nudličky a dáme do pánve s trochou olivového oleje. Přidáme oloupaný česnek...
více o Bramborový salát z Lukanie
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu.
Mezitím si na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku (ne příliš dotmava, aby nezhořkla; kdo...
více o Výborné špagety
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme...
více o Hornický guláš
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, přidáme tymián a nakrájený česnek. Promícháme a necháme marinovat minimálně hodinu....
více o Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou...
více o Mraveniště II.
Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca...
více o Dršťková polévka z vepřových žaludků
Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme.
Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle...
více o Karbanátky šetrné sousedky
Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem)....
více o Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky...
více o Vepřové kotlety podle tchyně
Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme.
Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku...
více o Bramborové placičky se špenátem
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření ...
více o Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího...
více o Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky
Na oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zamícháme do vychladlé uvařené rýže a mletého masa. Přidáme vejce, sůl, česnek a koření. Pořádně...
více o Rýžovo-masové placičky
Na pánvi s olejem necháme osmažit pokrájenou cibuli se špekem. Pak přidáme česnek a houby, dochutíme solí a kořením, vmícháme těstoviny a necháme je...
více o Těstovinovo-houbová omeleta
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran.
K orestované rybě dáme krátce...
více o Ryba v rajské omáčce
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky....
více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi...
více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v...
více o Polynéské filé
Na pánvi si orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí. Pak přidáme rozetřený česnek, pokrájené, předvařené a scezené houby a knedlíky, které jsme si...
více o Houbovo-knedlíková omeleta
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku...
více o Jednoduchý lilek
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Po té vkládáme na máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť osolíme a opepříme, přidáme trochu...
více o Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a...
více o Plněné papriky alla Materana
Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky.
Z artyčoků otrháme...
více o Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-).
Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme...
více o Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Česnek smícháme s bylinkami a olejem, bobkové listy přepůlíme. Každou kotletu položíme zvlášť na alobalový čtverec, osolíme a opeříme, pokapeme...
více o Jehněčí kotlety - grilované
Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a...
více o Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí, citronovou...
více o Kuřecí gyros harmonika - grilovaná
Kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme, pokrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Celer, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme...
více o Kapří guláš s kořenovou zeleninou
Olej, česnek a hořčici rozmícháme v misce a pak důkladně vetřeme do masa. Maso necháme půl hodiny odležet. Na rozehřáté grilovací pánvi nebo grilu...
více o Steak na hořčici - grilovaný
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z...
více o Bažantí prsíčka v těstíčku
Maso očistíme, zbavíme tuku, nařízneme kraje. Všechny suroviny na marinádu promícháme a kotlety do směsi naložíme na 30 minut. Před grilováním kotlety...
více o Pomerančovo-medové kotlety - grilované
Na marinádu smícháme šťávu z celého citronu s barbecue omáčkou a všemi sypkými přísadami. Kotlety po stranách nařízneme, potřeme marinádou a necháme v...
více o Barbecue kotlety - grilované