Předem namočenou čočku uvaříme doměkka a vodu slijeme. Pokud použijeme čočku červenou,namáčet nemusíme. Osmažíme cibulku a přidáme rajčata nebo kečup.... více o Čočka po Španělsku
500 g mletého hovězího masa okořeníme (pepř, vegeta), přidáme vejce, nakrájenou slaninu a najemno nasekaný česnek (dva stroužky). Ve studené vodě... více o Plněné papriky na Dalmátský způsob
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli,... více o Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vlasové nudle vsypeme do vroucím vody a vaříme 2-3 minuty, slijeme. V míse smícháme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, pepř a sůl.... více o Nudláky
Maso naklepeme a nasolíme. Z uvedených surovin umícháme marinádu a maso do ní alespoň na 24 hodin naložíme. Výborně chutná pečené na grilu nebo... více o Výborná marináda na maso
Vše vaříme asi půl hodiny, pak dáme do sklenic a 20 min zavařujeme. Používáme k masům, výborné na topinky.... více o Směs na topinky z cukety od Yvetty
Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do menšího hrnce a rozmixujeme do hladka. Přidáme zeleninový bujón, bazalku a utřený česnek.... více o Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem
Dostala jsem od švagrové patizon a samozřejmě přemýšlela, jak ho zpracovat. Smažit ho jako na řízky se mi nechtělo, a tak vznikl tento recept ;-)... více o Brampatáčky
Připravíme si vepřovou pečeni v celku. Rozložíme ji na alobal,potřeme rozdrceným česnekem,posypeme kořením a přiložíme na ni anglickou slaninu,aby... více o Vepřová pečeně na česneku s opékanými bramborami
Vezmeme vepřovou pečeni a obalíme ji v rozdrceném česneku.Okořeníme a přiložíme slaninu.Obalíme takto obě strany.Poté vložíme do trouby a pečeme v... více o Vepřový závitek s anglickou slaninou
Tavený sýr utřeme s Ramou nebo máslem. Dále přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli, žlutou a červenou papriku, vysočinu (stačí jen pár koleček). Dle... více o Topinková pomazánka co dům dal
Jako první si oloupeme cuketu na plátky cca 1,5 cm, rozložíme ji na pekáč, posolíme a necháme "vypotit". Stačí 20 minut. Mezi tím si omyjeme brambory... více o Zapékaná cuketa s bramborami a sýrem
Zeleninu a brambory omyjeme a pokrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní nakrájenou mrkev. Po 5... více o Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví
Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal dáme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly. Střed alobalu vymažeme olejem (nebo... více o Selský kapr v papilotě
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje. Pak scedíme. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme zpěnit nasekaný... více o Bezmasé těstoviny - výborné
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji (sádle) osmažíme. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova,... více o Masovo-rajčatový guláš
Očištěné brambory rozšťoucháme na kaši, dochutíme solí (Vegetou), jemně nasekanými bylinkami, rozetřeným česnekem a promícháme. Přidáme žloutky, mouku... více o Bramborové hromádky
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme masox a koření. Zvolna vaříme do té doby, než se... více o Zeleninová kaše
Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte... více o Focaccia s olivami a rozmarýnem
Hrách namočíme do studené vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, celý kmín, fenykl, a necháme namočené 8 hodin. Poté vodu vyměníme za... více o Hrachová kaše (moc dobrá)
Troubu předehřejte na 200 °C. Na plechu pokrytém pečicím papírem upečte papriky, až jejich slupka téměř zčerná. V misce přetáhněte kuchyňskou fólií,... více o Pan bagnat
Sójové kostky uvaříme dle návodu ve slané vodě. Vodu slijeme, kostky necháme okapat, a přebytečnou vodu z nich opatrně vymačkáme. Hlívu pokrájíme na... více o Sójové kostky s hlívou ústřičnou
Ve velké pánvi rozehřejte asi půl lžíce olivového oleje a osmažte na něm šunku, nakrájenou na drobné nudličky. Dejte stranou. Na pesto promíchejte... více o Zelené špagety
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na... více o Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE... více o Generál
Karotky oškrabejte, cibulky nakrájejte nadrobno. Artyčoky nechte odkapat z nálevu. Karotky krátce spařte ve vroucí osolené vodě. Česnek promíchejte s... více o Italské antipasti
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Nejprve si nakrájíme brambory na malé kostičky a poté je necháme vařit, trochu déle, než normální brambory. Poté slejeme vodu a brambory rozšťoucháme... více o Šťouchané brambory s překvapením
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky. Přidáme na kostičky... více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky. Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a... více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme... více o kuřecí srdíčka
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule... více o Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle... více o Králík na hořčici II
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,... více o Caesar salát
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky. Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme... více o Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Z ingrediencí na mletou směs vypracujeme hladkou hmotu, ze které uděláme vlhkou rukou šištičky, které poklademe do pekáčku s pokrájenou cibulí,... více o Mleté maso v rajském sosu
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs... více o Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku.... více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se... více o Pikantní kuřecí salát
Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je a necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje, přidáme... více o Fazolky s ančovičkami a piniovými oříšky
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou. Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit... více o Vejce à la flamenca
Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a... více o Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete... více o Rajčatový krém Salmorejo
Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo... více o Sytý salát Pipirrana
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu),... více o Brokolicová polévka IV
Naporcované kuře osolíme, obalíme ve skořici, poklademe na suchý plech. Zakryjeme kolečky brambor, osolíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a... více o Kuře se skořicí
Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku. K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme,... více o Houbová smaženice s vejci
Na oleji osmažit cibuli do zlatova. Přidat kostičky masa osolit opepřit očesnekovat a dusit ve vlastní šťávě. Pokud se připéká doléváme horkou vodu.... více o Špagety se špenátem II.
Základní verze: Okurku oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme do mísy, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme tvaroh, posekaný čerstvý kopr a... více o Okurkovo-tvarohový salát s koprem