Na oleji v hrnci osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a mletý koriandr. Vsypeme propláchlou čočku a zilijeme ji vývarem. Uvedeme...
více o Polévka z červené čočky s koriandrem
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a...
více o Ragú z divočáka na švestkách
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek...
více o Hovězí špízy s bramborovým salátem
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti...
více o Srnčí hřbet na liškách
Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji.
Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu....
více o Indická čočka dhal
Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a...
více o Jogurtová krkovička zapečená s bramborem
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle...
více o Valašský "bigmac" bramborák
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný...
více o Nakládaný hermelín extra pikantní
Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte...
více o Zapečená kuřecí prsa
1. Zapněte elektrickou troubu na 200°C. Rajčata omyjte, nařízněte na kříž a vložte na plech. Strožky česneku rozdrťte čepelí nože a vložte na plech k...
více o Čerstvá rajčatová omáčka
Suroviny jsou na 16l sud.
Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení....
více o Kysané zelí
Kuřecí čtvrtky nebo stehna omyjeme, poklademe do pekáče, posypeme kořením Kuře 7 bylin od Vitany, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme přikryté v...
více o Bylinkovo-česnekové kuře
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou...
více o Bramborové klobásy
Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev...
více o Čočka netradičně
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy...
více o Plněné baklažánové taštičky
Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte...
více o Hovězí na víně se zeleninou
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře...
více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Nejprve dejte vařit vodu a špagety, do vroucí přidejte sůl a špagety.
Na oleji ze sardinek opékejte cibuli až je měkká, ale nezmění barvu. Nyní...
více o Špagety se sardinkami
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat...
více o Mexická dršťková polévka
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc.
Ve woku...
více o Hovězí chilli čína
Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete,...
více o Asijský kuskus
Libový bůček upečeme v troubě dohněda a pak ho celý ponoříme do vařící vody,pak vyndáme a vychladlý nakrájíme na kousky. Do vody dáváme proto,abychom...
více o Bůček v karamelu
Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran...
více o Česneková plec
Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme...
více o Chlebová pečeně
Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme, ke konci...
více o Čočka na kyselo - salát
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici...
více o Zapečená brokolice do remosky
Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli...
více o Těstoviny s kozím sýrem
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek....
více o Sezamový sen
Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme...
více o Čekankový salát s ořechy
Vejce s jogurtem, česnekem a moukou smícháme, hladké těstíčko ochutíme solí a pepřem a pak do něj namáčíme plátky salámu, které jsme na stranách...
více o Gothaj v jogurtovém těstíčku
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do...
více o Vegetariánská "jaternicová" polévka
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme.
Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny...
více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)
Do studené osolené vody dáme propláchnuté krupky a dáme vařit. Přidáme
oloupané,nakrájené brambory na malé kostky a vaříme za občasného míchání cca 20...
více o Staročeská polévka
Žampiony nakrájíme na plátky a na rozpuštěném kousku másla je osmahneme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a necháme mírně srazit.
Česnek...
více o Zapečené žampionové chlebíčky
Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob....
více o Guláš v hnízdě zapečený
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany rozetřeným česnekem. Dáme do vymazaného pekáčku máslem, nenatřenou stranou nahoru....
více o Utajená česneková krkovička
Kuřecí čtvrtky omyjeme a na rozpáleném olivovém oleji rychle na pánvi osmahneme, aby zhnědla kůrka. Přidáme ocet, sojovou omáčku, worchester, cukr,...
více o Kuře Adobo
Nejprve vymažte malý pekáček či zapákací misku olivovým olejem.
Vložte plátky masa, osolte, nasypte hrst provensálského koření (nemusíte šetřit),...
více o Vepřová kýta na cottage sýru
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat.
Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,...
více o Lasagne s cuketou a slaninou
V malé misce smíchejte česnek a ocet a nechte stát 15 minut .
Ve velké míse smíchejte : mrkev , jablko , cibulku , petrželku a brusinky .
Olej a med...
více o Navinulý mrkvový salát
1.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------...
více o Zemiakový koláč
**Příprava masa**
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme...
více o Pštrosí maso s rozmarýnem
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a...
více o Těstoviny s ricottou a rajčaty
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek....
více o Špenátovka
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až...
více o Vepřové na zelenině
Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a...
více o Smetanová polévka (Rahmsuppe)
1) Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
2) Na brambory vyklepneme vejce a...
více o Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč