Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do...
více o Brokolicová polévka bez smetany
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky...
více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Oloupaný česnek a šalotku nakrájejte na kostičky. Opláchnutá rajčata rozpulte, oloupané brambory nakrájejte na kostky. Rybu osolte, opepřete a...
více o Zeleninový vývar s rybou
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Na oleji dorůžova orestujeme hrubě nastrouhanou očištěnou zeleninu a na malé kostičky pokrájený salám. Vše zalijeme cca litrem vývaru(nebo vodou s...
více o Jednoduchá kroupová polévka se salámem
Maso:
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme.
Zelenina:
Zelí nastrouháme,zbytek...
více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným...
více o Hořčičné kotlety na tompě
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře...
více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s...
více o Prdelačka z jelítka - jíšková
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem.
Na trošce oleje osmažíme drobně...
více o Fazole s kroupami a slaninou
Rozpálit olivový olej na pánvi na mírném ohni, mírně opéct na drobno nakrájenou cibuli. Přidat kuřecí kousky, lehce osmažit. Vmíchat česnek, kari,...
více o Curry kuře
Na trošce oleje společně orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme brambory pokrájené na malé kostičky, poprášíme hladkou moukou,...
více o Chorvatská polévka (Zagorská)
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte...
více o Severoafrická cizrnová polévka
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a osmažte na něm papriku, cibuli, česnek a mrkev. Vlijte víno, nechte asi pět minut odvařit, pak vlijte vývar....
více o Ostrá papriková krémová polévka
Špenát nadrobno nakrájejte (zmražený nechte napřed povolit). Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, seřízněte košťál a nakrájejte na proužky. V hrnci...
více o Perský špenátový krém
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,...
více o Pajšl - plíčky na smetaně
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,...
více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Kroupy namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, pak uvaříme doměkka a scedíme. Pro urychlení můžeme vařit nenamočené a v tlakovém hrnci.
Drobně...
více o Chuďasovy kroupy s vejci
Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,...
více o Bramborové placičky s prejtem
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Po té přídáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou papriku....
více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Přes noc namočenou cizrnu dáme vařit do tlakového hrnce, vaříme cca 40 min. Na pánev dáme olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný...
více o Cizrnová pánev
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte...
více o Dýňovo-špenátové lasagne
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek...
více o Maso v marinádě
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka - nerozvařit! S čočkou uděláme to samé. Po uvaření scedíme.
Slaninu pokrájíme...
více o Pivní kroupy s čočkou
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek,...
více o Bramborové housky
V míse rozetřeme cukr s droždím na kašičku, přidáme mouku se špetkou soli, na jemno nastrouhaná brambory, sýr a česnek, vejce, kmín a lněná semínka a...
více o Bramborové tyčinky s nivou
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme. Spaříme a oloupeme rajčata a orestujeme nakrájený česnek.
2. Dáme...
více o Arašídová polévka - sopa de maní
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů...
více o Boloňské řízky - zapečené
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na skus, pak scedíme.
Cibuli osmažíme na oleji, pak přidáme orestovat i pokrájenou slaninu, vsypeme...
více o Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme.
Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme.
Cibuli osmažíme dozlatova, pak přidáme...
více o Houbařské těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme.
Rajčátka, papriku, česnek i olivy pokrájíme, smícháme s těstovinami, ochutíme...
více o Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, scedíme a na cedníku propláchneme vařenou horkou vodou. Na trošce oleje...
více o Kroupové klobásky
Na pánvi rozpálíme olej, a přidáme na kostky nakrájené a lehce posolené kuřecí prso. Když maso zbělá, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme....
více o Špagety s kuřecím a zeleninou
Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za...
více o Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Sýr v misce utřeme s česnekem, solí a pepřem a ke směsi přimícháme smetanu. Podáváme k masu, smaženým krabím tyčinkám nebo místo tatarky....
více o Dresing z kysané smetany
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací...
více o Kotlety pečené na kysaném zelí
**Bagetky**
\\
Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu...
více o Ovesné bagetky s bylinkovým máslem
1) Lilek a kapie rozpůlíme a rozkrojenou stranou dolů položíme na gril nebo suchou pánev a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Poté...
více o Lilková polévka
Smícháme všechny ingredience a naložíme do nich maso. Vystačí asi na 1 kg masa.
Používám tuto směs také na vytvoření těstíčka na masové placičky, vždy...
více o Marináda nejen na gril
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v...
více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vylepšený rodinný recept na fazolačku.
Moje oblíbená fazolová polévka, kterou vařím ve velkém hrnci a máme ji pak na cca 4 dny, takže množství, které...
více o Fazolová rodinná polévka
Nakrájíme cibuli na drobné kostičky, na pánvi na oleji ji osmažíme do sklovitá, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme dle chuti a restujeme, dokud...
více o Lasagne by Georgina
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme...
více o Krkovice na moravance
Zvlášť uvaříme ve slané vodě do měkka kroupy a zvlášť hrách. Pokrájíme cibuli a na troše oleje ji orestujeme společně s pokrájenou uzenou slaninou ...
více o Hrách a kroupy