Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme osmažit bramborové knedlíky pokrájené na kostičky a nakonec přidáme česnek....
více o Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Nové brambory řádně omyjeme kartáčkem a dáme do osolené vody vařit doměkka, pak scedíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme ze všech stran...
více o Nové brambory s česnekem
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi...
více o Česnekové fazolky se slaninou
Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou...
více o Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky.
V kastrolu s širokým dnem rozpálíme...
více o Gyros tousty z cukety - sterilované
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, cibule nakrájíme na drobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem, octem a...
více o Hrušková mňamka pikantní
Nejdéle trvá uvařit červenou čočku 10 minut, mezitím připravit (nakrájet) všechny ingredience, smíchat dohromady s uvařenou čočkou a nejlépe...
více o Čočková pomazánka II.
Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme....
více o Cuketová žemlovka (nádivka)
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme.
Na pánev přidáme protlak a prohřejeme.
Vsypeme nakrájená rajčata a podlijeme...
více o Silná rajská omáčka
Recept mám od babičky. Velice mě zaujalo těsto z rohlíků, a proto jsem ho zkusila. A je to opravdu moc dobré.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, smícháme...
více o Pizza z rohlíků
Do rozpáleného hrnce dáme osmahnout cibulku a na malé kostičky nakrájenou krkovici. Pak přidáme špenát a necháme ho změknout. Když je špenát...
více o Halušky se špenátem
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku, prolisovaný česnek a chvilku...
více o Maminčino kuře s brambory
Kroupy propláchněte, fazole (předem přes noc namočené) slijte a spařte horkou vodou. Vše dejte vařit do vroucí vody. Na rozpáleném sádle nebo oleji...
více o Kroupová polévka s fazolemi
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do...
více o Veganská houbová omáčka
Předehřejte troubu na 200 °C
V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo...
více o Terrine Campagnarde
Cuketu omyjeme a oloupeme. Potom ji na hrubo nastrouháme do mísy. K ní přidáme 1 vejce, sůl, majoránku, mouku, mléko, prolisovaný česnek. Vše dobře...
více o Cuketové placky II.
Na oleji asi 5–7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata omyjte, spařte vodou a oloupejte. Máte-li konzervovaná rajčata, tento krok...
více o Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Brambory na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme
Polévku zahustíme jíškou a...
více o Rajčatová polévka
Hermelín a cibuli nakrájíme na malé kousky. Do směsi nastrouháme cuketu, salám, česnek a vmícháme koření a olej.
Kuřecí čtvrtky omyjeme a dáme na...
více o Kuře se sýrovou směsí
Lilek omyjeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Plátky osolíme a necháme vypotit minimálne 30 minut. Po vypocení plátky osušíme.
\\
V misce...
více o Lilkové řízky pečené v troubě
Den předem namočené fazole dáme vařit. Já používám takové ty flekaté. Jakmile jsou měkké, na pánvi na oleji asi 5 minut osmažíme nahrubo nastrouhaný...
více o Fazolová polévka s noky
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit...
více o Kuře na estragonu
Uvaříme si těstoviny, ty smícháme se všemi ingrediencemi a dáme zapéct. Na vrch ke konci pečení nasypeme sýr. Celé se to peče cca 15-20 minut...
více o Zapečené těstoviny po italsku
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.
Dresink si připravíme...
více o Salát Caesar II.
Cuketu si oloupeme a nastrouháme na struhadle (menší velikost). Slijeme přebytečnou vodu a přidáme vajíčko, mouku a zbytek ingrediencí.
Smažíme ve...
více o Cuketové placičky mnoha variací
Hned na začátku si troubu rozehřejeme na 200 °C Brambory budeme dělat se slupkou. Takže si omyjeme brambory. Pečlivě, kartáčkem, nebo drátěnkou. Zase...
více o Pečené brambory I.
Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka...
více o Veganský indický sójový guláš
Namočíme fazolky a necháme přes noc ve vodě.
Rajčátka, papriky,cibulku,česnek a slaninu nakrájíme na drobno.
Můžeme v tlakovém /cca 35minut/ nebo v...
více o Fazolky od holky
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této...
více o Grilovaný candát na rajčatech
Vezmeme si mísu a smícháme v ní výše zmíněné ingredince (stehýnka vkládáme až nakonec). Takto připravenou mísu vložíme do ledničky a necháme ji...
více o Medová kuřecí stehýnka
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor...
více o Krémová kapustová polévka
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem.
Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti),...
více o Fazolový salát s mletým masem
V hrnci orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, a chvíli smažíme. Přisypeme kari, česnek, sójovou a worchestrovou omáčku a necháme podusit.
Až maso...
více o Sýrová kari omáčka
Cibulku osmahmene, přidáme houby a dusíme do změknutí, osolíme, opepříme, kmín.
Housku namočíme do mléka aby změkla, pak si přidáme krupičku, žloutky,...
více o Houbák
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
Historicky první recept, který obsahuje gnocchi, špenát a kozí sýr! :) Pokud máte chuť na něco zdravého, rychlého a chutného, čtěte dál.
Nejprve dáme...
více o Gnocchi se špenátem a kozím sýrem
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Houby nakrájíme hodně na drobno ( nebo nastrouhat na hrubším struhadle ). Brambory oloupat a nastrouhat na jemno.
Do mísy dáme houby i brambory ,...
více o Houbové bramboráčky III.
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso...
více o Vepřové na pomerančích
Tato omáčka je vhodná ke grilovanému masu a je velmi rychlá :-)
V misce smícháme veškeré přísady s prolisovaným česnekem.
Necháme chvilku odležet v...
více o Brazilská omáčka
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky...
více o Domácí gyros
Brambory si nastrouháme na hrubo,přidáme jen prolisovaný česnek a zamícháme.
Na pánev dáme olej a necháme pořádně rozpálit.Pak po celém dně pánve...
více o Bramboráky trochu jinak
Přísady dáme do skleněné mísy. Přiléváme pivo, dokud nezískáme červenou kašovitou masu. Přidáme maso, které chceme marinovat. Důkladně jej obalíme a...
více o Cillo marináda
Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech...
více o Vepřové maso na pivu s medem
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do...
více o Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste...
více o Domácí kachní paštika