MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Špagety dáme do osolené vroucí vody, po změknutí zamícháme a necháme vařit na mírném plameni bez pokličky zhruba 10-12 minut, dokud nebudou al-dente....
více o Špagety s olivami - dražší verze
1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě...
více o Spaghetti pomodoro
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20...
více o Maďarská zelná polévka
Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat.
Na kořenicí pastu...
více o Grilované kuře v kokosu
Ryby vně i uvnitř opláchněte a dobře osušte. Kůži ryb několikrát šikmo nařízněte a do zářezů vsuňte na tenko nakrájené plátky limetek. Pokrájenou...
více o Ryba v balíčku
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit.
Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na...
více o Kuřecí vývar II.
Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě-tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a...
více o Asijské medailonky
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Na pekáč dáme pečící papír a rozprostřeme krevety. Nakrajíme jeden citrón na kolečka a také rozprostřeme po pekáči.
Vezmeme si misku a dáme do ní...
více o Krevety s citronovou omáčkou
Uvaříme špagety dle návodu.
Na másle osmažíme šunku a zalijeme smetanou. Přidáme provensálské bylinky a povaříme. Poté přidáme prolisovaný stroužek...
více o Smetanová omáčka ke špagetám
Na oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme majoránku, kmín a sůl. Přidáme pokrájené brambory (nechávám ve slupce), houby...
více o Houbová bramboračka
Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme, přilijeme ocet....
více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1...
více o Špenátová omáčka
Nakrájíme pórek a červenou papriku na malé kousíčky, přidáme majolku, pomazánkové máslo, česnek, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem.
Výborná je...
více o Pomazánka s pórkem a paprikou
Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek na plátky. Na pánvi vše osmahneme. Přidáme mleté maso a osmahneme cca 10 minut.
Mezitím si uvaříme v hrnci vodu a...
více o Lasagne bez bešamelu
Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti.
Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby...
více o Sýrová mrkev
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky....
více o Česnekovo-houbový guláš
Příprava je velice jednoduchá.
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Přidáme pórek, mrkev a cca 2...
více o Pikantní kuřecí nudličky
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou.
Na oleji ...
více o Houbové kroupy se zelím
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé...
více o Bruschetta (Topinka)
Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou...
více o Pikantní kuře v rajčatech a cibuli
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit. Zhruba po patnácti...
více o Čočková polévka s párky
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme...
více o Vinná klobása se zeleninou
1. Brambory pečlivě omyjte.
2. Propíchejte je špejlí.
3. Každou bramboru zabalte do alobalu, vložte na plechu do předehřáté trouby na 200°C a pečte...
více o Naplněné brambory
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut.
Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,...
více o Topinková směs
Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z...
více o Lasagne s mletým masem
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra...
více o Králičí játra - minutka
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do...
více o Treska v kořeněném kabátku
Rýži osmahneme na másle nebo na oleji. Potom přidáme 2 hrnky vody, sůl, nové koření a kousek cibule, necháme 5 minut vařit a potom dojít pod pokličkou...
více o Rizoto s Nori
1) Plátky roštěné důkladně naklepejte, osolte, potřete utřeným česnekem, pokapejte olejem a nechte (nejlépe přes noc) proležet.
2) Pak maso (včetně...
více o Pastýřské řízky
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Na oleji osmažíme cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, česnek, přidáme maso a...
více o Kuřecí maso na houbách se smetanou
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí.
Nakrájíme si slaninku, klobásky,...
více o Fazolová polévka pana dirigenta
Nakrájíme cibuli najemno. Dále si nakrájíme česnek na plátky. Kuřecí prsa obalíme v kari koření.
Na pánvi odlejeme trochou vody, asi 1 dcl. Až se voda...
více o Kuře ála Benny
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek.
Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s...
více o Krůtí rolka
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky...
více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na...
více o Plněné vepřové plátky
Pod grilem v troubě opečte papriky, až jejich slupka zčerná a popraská. Přesuňte je do sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak slupku snadno stáhnete....
více o Papriková polévka s chilli krémem
* směs necháme odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny
* směs před tvarováním hodně vymačkáme (aby se později nerozpadala)
* sýr nakrájíme na proužky a...
více o Karbanátky plněné sýrem
Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu...
více o Caesar Salát s kuřecím masem
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Cuketu, sýr, salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou s práškěm do pečiva. Osolíme a dochutíme...
více o Cuketový nákyp I.
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
Mleté maso si přendáme do větší misky, aby se nám lépe zpracovávalo. Přidáme k němu najemno nakrájenou půlku menší cibule, 2-3 stroužky česneku,...
více o Karbenátky po našem