Brambory pokrájíme a dáme do větší mísy, přidáme uvařené, scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme bylinky nebo koření dle chuti, papriku, česnek...
více o Bramborové těstoviny - zapečené
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Hledal jsem ve sklepě hmoždinky a nějaký ten šroubek. Místo toho jsem ale našel česnek a hned mě vzaly chutě. Na hmoždinky jsem zapomněl eins-zwei a...
více o Kabirův pečený česnek Čeněk
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme...
více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky.
Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými...
více o Vepřové medailonky na víně
Na oleji osmažíme pokrájenou klobásu, pak přidáme osmažit dozlatova brambory. Nakonec přidáme očištěné, pokrájené listy špenátu a nastrouhaný česnek,...
více o Brambory s klobásou a špenátem
Cibuli nakrájíme společně s česnekem, dáme do misky s olejem, vložíme maso a necháme 2-3 hod. v klidu.
Pak vše narovnáme do pekáče opepříme a...
více o Jarní maso
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky....
více o Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme, k masu přidáme nastrouhaný česnek a drobně pokrájené...
více o Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Oloupat krevetky, zahodit hlavy, ale nechat jim ocasy. Rozehřát olej na pánvi na mírném ohni, osmažit na lupínky nakrájený česnek do zlatohněda....
více o Krevety Pil Pil
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabá kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle dozlatova. Mezitím si nakrájíme...
více o Česnečka pro labužníky
Nejprve si na oleji lehce dozlatova osmažíme cibulku, přidáme česnek (podle chuti, spíš více) a na kostičky nakrájené uzené maso a trochu ještě...
více o Špenát s uzeným masem
Brambory neloupeme, ale důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem. Dále brambory v menších rozestupech nakrojíme tak, aby brambora zůstala vcelku. Nakrájíme...
více o Brambory alá housenka
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně stejnoměrně... ...
více o Vepřová játra obalovaná
Plátky masa omyjeme, vysušíme, prsty "naklepeme" a okořeníme... Na pánvičce chvíli opečeme z každé strany a podlejeme pivem.
Maso dáme do pekáče,...
více o Pečená krkovice na pivu
Maso nakrájíme na nudličky, poté ho okořeníme solí a kari kořením. Přidáme sójovou a ústřicovou omáčku s kapkou oleje. Necháme odležet. Během smažení...
více o Čína s kuřecím
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich...
více o Vepřový jazyk na divoko
Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme na kostky nadrobno nakrájenou klobásu, vejce, přimícháme mouku, sůl, pepř a majoránku.
Vše dobře...
více o Bramborák s uzeninou
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku.
Poté přidáme vodu...
více o Polévka z medvědího česneku
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací...
více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
Připravíme si potřebné ingredience.
Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této...
více o Cibulovo-česneková polévka
ŠPAGETY
- vložíme do vroucí osolené vody + lžíce oleje a vaříme 7-8 minut (nebo podle druhu špaget)
- po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ...
více o Špagety tomatoes
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po...
více o Dušený lilek s vajíčkem
1. Dáme vařit dostatek hodně osolené vody.
2. Mezitím si rozdrobíme nivu a prolisujeme česnek.
3. Dáme vařit těstoviny (nezapomeneme po opětovném...
více o Nejchutnější jednoduchost
Jedná se o obdobu receptu na klasickou italskou omáčku "carbonara". Celou přípravu je třeba dobře načasovat. Je to jednoduché, hotové za chvilku, ale...
více o Špagety se slaninou a smetanovou omáčkou
Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule...
více o Kuřecí špíz se švestkami II.
Sušenou cizrnu necháme nabobtnat (cca 12 hodin), promyjeme, osušíme a na oleji v rozpálené pánvi několik minut orestujeme.
Přidáme rozetřený česnek,...
více o Cizrnová chuťovka
Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na...
více o Kančí gulášek od Veru
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte.
Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte noky, vmíchejte špenát a sušená rajčata....
více o Noky se špenátem a ricottou
Pstruhy omyjeme, osolíme a pokapeme ze všech stran limetkou. Dovnitř přidáme prolisovaný česnek, máslo, bazalku a oregáno/tymián.
Připravíme si pečící...
více o Pstruh v papilotě
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste....
více o Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Na oleji orestujeme cibulku, česnek a kuřecí maso nakrájené na nudličky (restujeme, dokud maso není hotové). Přidáme grilovací koření, kari, sůl,...
více o Rychlé kuřecí na kari s pórkem
Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5...
více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády vytvořené z ostatních surovin. Necháme uležet 1-2 dny v ledničce.
Smažíme na oleji a podáváme s...
více o Rošťáci II.
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a opečeme.
Po osmažení přidáme sladkou a pálivou papriku a na...
více o Buřtguláš II.
Do misky dáme tavený sýr, grilovací koření, prolisované stroužky česneku, na kousky nakrájený eidam a promícháme vidličkou.
Mezitím si na másle na...
více o Topinky se sýrovou mňamkou
Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Přidáme mleté maso, sůl pepř a orestujeme. Když je maso hotové, přidáme...
více o Špenátové řízky s mletým masem
Nejdříve si nakrájíme prsíčka na menší kousky, nejlépe na tenčí a podlouhlé (já prso přepůlím podélně a pak krájím na kousky), poté posolíme.
Do...
více o Kuřecí řízečky v brambůrkách
Na pánev dáme smažit kuřecí kostičky a cibuli. Maso osolíme (příp. opepříme). Smažíme dozlatova. Přidáme lžíci balz. octa, promícháme. Přidáme med a...
více o Kuřecí kousky se zakysanou smetanou
Nakrájíme si půlku cibule najemno. Totéž uděláme s jarní cibulkou. Cibulku pokrájíme CELOU! Promícháme s tvarohem, přidáme sůl dle chuti, trošinku...
více o Jednoduchá jarní pomazánka z tvarohu
Kroupy uvaříme dle návodu. Mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme do vroucí vody a necháme změknout.
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Krupkové rizoto
Špaldová zrna dobře propereme pod tekoucí vodou a pak je uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
Brokolici očistíme, rozebereme...
více o Zapečená špalda s brokolicí
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a...
více o Losos s čočkovým salátem