Na pánvi s olejem a rozpuštěným máslem, necháme zesklovatět cibuli, kterou smažíme zároveň s uzeninou. Pak přisypeme na plátky pokrájené žampiony,...
více o Žampionová smaženice
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní...
více o Houbová smaženice se sýrem
Z uvedených ingrediencí umícháme v misce marinádu, kterou potřeme vepřová žebírka, nakrájená na potřebnou velikost. Žebírka necháme v chladu marinovat...
více o Pomerančová žebírka
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které...
více o Žampionové kuličky (krokety)
Na rozpáleném oleji orestujeme jemně nastrouhanou mrkev, přidáme obsah konzervy - bílé fazole v tomatové omáčce, povaříme, až je mrkev měkká....
více o Špagety s mrkvovo-fazolovou omáčkou
Marmeládu smíchejte s hořčicí, drceným česnekem a lžící vody.
Osolené maso grilujte nebo pečte, dokud nezměkne; trvá to asi čtvrt hodiny. Párkrát je...
více o Vepřové kotlety s glazurou
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem.
V misce jsem si smíchala všechny...
více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, pórek a krátce opečeme. Poté přidáme...
více o Těstoviny se šunkou a pórkem
Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v...
více o Sendvič s rybou v těstíčku
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran na kostky (2cm) pokrájenou dýni.
Pak plamen zeslabíme, přidáme nastrouhaný zázvor s...
více o Dýňové nudle
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a smícháme s kapustovou směsí.
Kapustová směs: jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme osmažit...
více o Kapusta s uzeným masem a těstovinami
Těstoviny uvařte na způsob al dente. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso,...
více o Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Rybí maso oddělíme od velkých kostí (zfiletujeme) a pomeleme i s cibulí, česnek najemno utřeme.
Pomleté maso osolíme a přidáme výše uvedené koření dle...
více o Sekaná z rybího masa
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky...
více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Těstoviny uvaříme a slijeme. Do misky si připravíme olej a protlačíme česnek, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Nandáme do talíře/misky, nahoru...
více o Chřipkové špagety
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme...
více o Bylinkový králík na žampionech
Celer očistíme a strouháme na malém struhadle, průběžně zakapáváme citronem, aby nezhnědl. Do nastrouhaného celeru přidáme sýr, majonézu a protlačený...
více o Celerová pomazánka s česnekem
Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme kostky očištěné dýně dozlatova, pak ztlumíme teplotu, přidáme kari koření, nastrouhaný česnek, zázvor a...
více o Čínská dýně
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Vložíme do pekáčku a posypeme celým kmínem také dle chuti. Poté si nakrájíme cibuli na kolečka,...
více o Kuřecí na způsob vepřového
Nastrouhat tofu, rozmačkat česnekové stroužky a smíchat se sojanézou a solí.
Místo tofu můžete použít i sójový sýr....
více o Veganská česneková pomazánka
Z ingrediencí na knedlíčky umícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme malé kuličky (1cm).
Na másle osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který poté...
více o Pórková polévka s knedlíčky
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a...
více o Houbová směs s Gothajem
Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,...
více o Babiččina zbojnická pečeně
Na másle s olejem orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, kterou pak zaprášíme moukou, přidáme česnek a pokrájené maso nebo uzeninu, pokrájené...
více o Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
V misce vyšleháme vejce s rozetřeným česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem, přidáme strouhanku a změklé máslo a ze všeho vypracujeme hladkou...
více o Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky
V kastrolu si na lžíci oleje rozpustíme máslo, které zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme jíšku dorůžova, kterou zalijeme vývarem a dobře...
více o Jíšková pórková polévka
Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme salám, česnek, papriku, rajčata, podlijeme troškou vody, rozdusíme, dle chuti osolíme, přidala jsem špetku...
více o Rychlá směs na špagety
Nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na oleji/másle. Přidáme na plátky nakrájený česnek a šunku, minutku smažíme a pak přidáme mouku.
Půl minutky...
více o Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z...
více o Ondrův Katův šleh
Vše důkladně zpracuji do těsta. Já vše připravuji v mixéru, takže mi vznikne hotová směs, z které krásně uválím knedlíčky a přidám do jakéhokoliv...
více o Knedlíčky ze strouhanky
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,...
více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný...
více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,...
více o Řízky v zeleninové omáčce
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8...
více o Masové koule na zelenině
Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání...
více o Cuketová hořčice
Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň...
více o Vepřové plátky švej-ču-žou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme...
více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Pokrájenou cibuli a slaninu dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájenou mladou neloupanou cuketu (plátky...
více o Cuketová mléčná omáčka se slaninou a Nivou
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme.
Osmahneme mleté maso, poté to celé...
více o Chilli Con Carne - mexická specialita