Cottage smícháme se solí, pepřem a paprikou, přidáme očištěnou na kousky pokrájenou papriku, okurku, rajčata, drobně pokrájenou cibuli a nastrouhaný...
více o Zeleninový salát s cottage sýrem
Oloupeme si cuketu a brambory, nakrájíme na tenší kolečka. Do misky si dáme olej, česnek a koření dle chuti a v této směsi cuketu naložíme. Brambory...
více o Cuketa pod peřinou
Cuketu pokrájíme na plátky nebo nudličky, které na oleji zprudka osmažíme za občasného promíchání. Ke konci smažení, kdy dostává cuketa nazlátlou...
více o Cuketa se šunkou
Zeleninu pokrájíme na kostičky/proužky a zalijeme pár lžičkami obou olejů (dle chuti) a vymačkáme česnek + osolíme a opepříme, také dle chuti. Necháme...
více o Zeleninový salát s konopným olejem
Na pánvi s troškou oleje necháme zesklovatět pokrájenou bílou část cibulek s pokrájenou slaninou a nasekaným česnekem. Směs pak necháme vychladnout ,...
více o Cuketa z trouby
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale...
více o Batátové bramboráky
Do vymazaného pekáčku naskládáme naklepané osolené a opepřené řízky, které posypeme pokrájenou česnekovou slaninou a plátky česneku. Vše zasypeme...
více o Česnekové řízky na smetaně
Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve dozlatova cuketu, potom zvlášť papriku, přidáme česnek, zvlášť zelí, smícháme dohromady, přidáme tymián, osolíme...
více o Dušená zelenina
Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře...
více o Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou...
více o Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku....
více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Je to jednoduché. :-)
Bůček nakrájet na malé kostičky, přidat všechny ostatní ingredience a důkladně promíchat. Směsí naplnit tlačenkové střevo a...
více o Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Náplň:
Cuketu omyjte a nakrájejte na kousky (asi 1 cm). Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky, totéž udělejte se žampiony. Na pánvi rozehřejte máslo...
více o Vegetariánské pirohy
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky...
více o Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
V hrnci na oleji orestujeme asi minutku na kolečka nakrájený pórek a česnek, přidáme na kousky nakrájené brambory, minutku mícháme, osolíme, přidáme...
více o Krémová polévka
Mušle očistíme od nečistot a řas, prasklé a otevřené vyhodíme. Dáme do většího hrnce, přidáme koření, stroužky česneku rozpůlíme, citron pokrájíme na...
více o Vařené mušle
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice.
Pak ze směsi...
více o Holandský řízek
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou...
více o Lilkový tatarák
Do jednoho vetšího hrnce dáme mražený špenát. Poté hrnec položíme na plotýnku a na malém plameni (nebo stupni) pomalu ohříváme. Do dalšího hrnce...
více o Jednoduché špenátové špagety
Špenát nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou, zcedíme a poté hodíme do pánve na rozpálený olej. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný nebo nakrájený...
více o Kuskus se špenátem či mangoldem
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme...
více o Bylinkové filety
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce.
Na pánvi si...
více o Špenátová omeleta
Uvedené ingredience smícháme a můžeme podávat například ke grilovanému masu. Můžete přidat trochu zakysané smetany nebo bílého jogurtu....
více o Dip z tvarohu a máty
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé...
více o Pikantní bramborový guláš
Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří taková kašovitá hmota. Do ní naložte kuřecí maso (steaky, medailonky nebo třeba i křidýlka). Marinujte...
více o Kuře v hořčičné kari marinádě
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte marinádou....
více o "Kouřové" marinované vepřové
Bazalkové listy nasekejte, česnek utřete s troškou soli a nastrouhejte kůru asi z poloviny limetky. Přimíchejte do majonézy. Podle chuti dochuťte...
více o Dip s bazalkou podle Z. Pohlreicha
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Dáme vařit litr vody, přidáme brambory a pórek, povaříme, posolíme. Vyndáme kusy pórku, zbytek rozmixujeme, zaprášíme sójovým sušeným mlékem a...
více o Pórková lehká polévka
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme žampiony, které také osmažíme, během smažení ochutíme nastrouhaným...
více o Fazolková smaženice se žampiony
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně:
Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku...
více o Hlíva s rýží
Nejprve důkladně omyjeme zeleninu. Nakrájíme ledový salát, do něj nastrouháme mrkev a promícháme. Dále nakrájíme zbytek zeleniny a znova promícháme i...
více o Zeleninový salát s domácí zálivkou
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme...
více o Houbové těstoviny s tymiánem
Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na hranatou placku. Bylinky nasekáme (já jsem použila hladkolistou petrželku, oregano a bazalku), smícháme s...
více o Bylinkové tyčky k vínu
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu.
Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na...
více o Boloňské fazole pro vegany
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou.
Poté přidáme předem namočené fazole ...
více o Fazolový guláš pro vegany
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,...
více o Hovězí nudličky se zeleninou
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným...
více o Česneková hlíva s těstovinami
Souvlaki:
Vepřovou panenku naporcujete na menší kostky, zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu, prosciutto...
více o Souvlaki s tzatziki
Na pánvičku dáme trochu oleje, rozpálíme a na to dáme na kostičky nakrájené kousky lososa. Asi 5 minut restujeme a občas promícháme, aby se maso...
více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem
Do hrnce vložíme máslo, olivový olej, česnek a muškátový oříšek. Až se máslo rozpustí, přidáme krůtí (nebo kuřecí) prsa nakrájené na kostičky. Lehce...
více o Těstoviny se špěnátem a krůtím masem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky s olejem, česnekem, kari a grilovacím kořením.
Dáme si vařit těstoviny. Cibuli nakrájíme najemno a...
více o Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou