Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a...
více o Asijský králík - jednoduše a chutně
Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů ...
více o Králičí polévka - vývar
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož...
více o Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut).
2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte...
více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme.
Z uvedených...
více o Jednoduché pivní staročeské řízky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme velmi drobně pokrájené maso, které také osmažíme. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit ještě protlak s...
více o Dýňové ragú (nejen) s masem
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a...
více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme drobně pokrájenou kvalitní, dobře ochucenou uzeninu s česnekem , kterou také osmažíme. Přidáme papriku,...
více o Dýňový guláš s uzeninou
Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),...
více o Pomazánka z "vepřovky"
Brambory nasypeme do jemně vymazaného pekáčku (máslo nebo olej), přidáme na větší kousky pokrájenou mrkev, pokrájený pórek a česnek a promícháme....
více o Kuře (nejen) na bramborách
Do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme pokrájenou očištěnou dýni, pokrájenou uzeninu a bylinky dle chuti. Vše promícháme a...
více o Bylinková dýně s balkánským sýrem
Zeleninu oloupeme (cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme), rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Vymastíme alobal olejem. Na něj položíme půlku křídla...
více o Krůtí křídlo v alobalu
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za...
více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě...
více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a...
více o Pštrosí vejce - pečená
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu...
více o Kuře (nejen) na zelí
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným...
více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také...
více o Mléčná žampionová omáčka
Papriky u stopky odkrojíme, vnitřky vyjmeme a zbydou nám "pokličky" se stopkou.
V misce smícháme zbylé ingredience nakrájené na kostičky s vejcem,...
více o Zapečené papriky s pokličkou
Ušleháme pomazánkové máslo, tavené sýry a tvaroh na hladký krém. Ochutíme česnekem, chilli omáčkou, mletým bílým pepřem, pokud je třeba, ještě...
více o Roláda z toustového chleba
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme....
více o Dušená mrkev v mletém mase
Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo...
více o Brambory s ochuceným tvarohem
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,...
více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té...
více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek...
více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Červené papriky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata a chilli papričky včetně semínek nakrájíme stejně. Dávám pálivé chilli papričky...
více o Adžika - chilli pasta
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a...
více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a...
více o Ádovy koule
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že...
více o (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,...
více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu...
více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na...
více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět...
více o Zázvorové karbanátky s dýní
Pohanku uvaříme dle návodu. Osolíme, můžeme přidat zeleninový bujón.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek, postupně přidáme šunku
a žampiony,...
více o Pohanka se smetanou
Na trošce rozpáleného oleje, v pánvi se širokým dnem, osmažíme zprudka cuketu dozlatova. Když je cuketa osmažená, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a...
více o Cuketové nudle
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby...
více o Nadívaná dýně
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici.
Mezitím si nakrájejte...
více o Brokolicové špagety s ořechy
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také...
více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky.
Cukety ...
více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme...
více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z...
více o Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme...
více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu...
více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle...
více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře...
více o Karbanátky nebo sekaná s patizonem