Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut).
Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),...
více o Zapečený lilek s tuňákem
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit...
více o Jehněčí Curry
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky.
Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek...
více o Korejská lidovka
BRAMBORÁKY:
Oloupané brambory nastrouháme syrové. Přidáme sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný česnek, 1 skleničku vody a popř. půlku rozpuštěného masoxu...
více o Bramborák s mexickým sosem
Na rozpuštěném másle s olejem a rozmáčknutým česnekem necháme osmažit dozlatova pokrájené knedlíky ze všech stan. Přidáme prohřát pokrájené uzené maso...
více o Knedlíky (nejen) s vejci
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem a dle požadované hustoty přidáme řecký jogurt (alespoň 10% tuku). Pokud budeme...
více o Česneková pomazánka s řeckým jogurtem
Maso osolíme a okmínujeme a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku s pokrájenou cibulí, česnekem, rajčaty a...
více o Zeleninovo-pivní pečeně
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte nakrájená loupaná rajčata a prolisovaný česnek a asi 5 minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem...
více o Rajčatový krém a slané muffiny
Filé osušte, nakrájejte na nudličky a lehce osolte i opepřete. V misce prošlehejte vejce se sójovou omáčkou, moukou, cukrem, nasekaným koriandrem a...
více o Rybí nugetky se salátem
Nejprve si uvařte nudle. Mezitím si rozehřejte olej, osmahněte na plátky nakrájený česnek (pozor, aby se nespálil!), přidejte na tenké proužky...
více o Křupavé kuřátko 5 vůní
Do mísy nasypeme mouku, kterou smícháme se solí a nastrouhaným sýrem. Dopřostřed rozdrobíme droždí, rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Přidáme...
více o Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)
- uvaříme špagety obvyklým způsobem
- na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, opečeme, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky...
více o Špagety se špenátem a sýrem
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám...
více o Dědovy škubánky na slano
Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), česnek, dle chuti sůl a...
více o Česneková pomazánka se sýrem
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme pastou vytvořenou z rozetřeného česneku a oleje nebo rozpuštěného másla....
více o (nejen) Česnekovo-sýroví šneci
Mascarpone smícháme v misce se smetanou a česnekem dohladka, osolíme dle chuti a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme a dáme do chladna...
více o Česneková pomazánka s mascarpone
V misce smícháme nastrouhaný zázvor, česnek, sojovou omáčku a olej. Plátky vepřového masa (krkovice, bok, plec) nebo naporcované kuře či králík,...
více o Česnekovo-zázvorová marináda
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolíme, opepříme a pečlivě prohněteme....
více o Dědovy karbanátky
Porcování:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Špenát překrájíme a kuřecí maso nakrájíme na menší kostky.
Příprava:
Na jedné pánvičce zpěníme cibulku...
více o Nočky se špenátem a slaninou
Plátky masa po stranách nakrojíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, zlehka posypeme majoránkou a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme...
více o Jednoduché staročeské plátky se žampiony
Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme na tenké plátky pokrájené nebo posekané olivy a česnek, osolíme a necháme v chladnu krátce proležet. Podáváme...
více o Česnekový dip s olivami
1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje.
V míse...
více o Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
Brambory uvaříme a necháme chladnout. Lusky také uvaříme a opláchneme studenou vodou. Nakrájíme rajčata na čtvrtky, vařená vejce na osminky, olivy dle...
více o Salát Nicoise
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme...
více o Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce...
více o Jednoduchá francouzská kaše
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme...
více o Omáčka "šufrung" na špagety
Rozehřejte na pánvi olej a přidejte nasekaný česnek, asi po 1 minutce přidejte plátky vepřového. Plátky masa by měly být lehce namražené, aby se vám...
více o Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Oloupeme česnek a nakrájíme mrkev. Oloupeme brambory a dáme vařit. Když se brambory ještě vaří, tak přidáme nakrájenou mrkev a česnek. Brambory...
více o Fracouzská kaše
Okurku oloupeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem (vše dle vlastní chuti chuti) a jemně osolíme. Okurku se...
více o Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší...
více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky...
více o Chicken Murphy
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku...
více o Fazolové ragú se zeleninou
Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření...
více o Marinovaná červená řepa - sladkokyselá
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné...
více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou...
více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na...
více o Guláš s václavkami
1. Uvaříme těstoviny.
2. Rajčata z konzervy podusíme na pánvi spolu s nadrobno nakrájeným česnekem a sušenými rajčaty.
3. Na pánev přisypeme uvařené...
více o Zapékané těstoviny s lososem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme dorůžova na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu a...
více o Čočková polévka s klobásou a zeleninou
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené václavky a uzeninu s nasekaným česnekem a smažíme do vypaření tekutiny, osolíme a...
více o Bramborové václavky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, kterou s cibulí ještě krátce orestujeme. Vmícháme nastrouhaný česnek, protlak a koření...
více o Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Na rozpuštěném másle s olejem necháme orestovat nastrouhanou velkou mrkev, celer, petržel a pokrájenou kapustu. Potom přidáme nasekaný česnek a na...
více o Václavková bramboračka
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,...
více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené