Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,...
více o Opilá "Jamajka" marináda
Hermelín nakrájíme na drobné kousky a dáme do mascarpone, které jsme rozmíchali se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, jemně...
více o Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a...
více o Králík po milánsku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené...
více o Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)
Kuře omyjte a osušte.
Česnek, protlak (pyré), zázvor a sladkou chilli omáčku smíchejte (nejlepší by bylo to pořádně prohnat v nějakém šikovném robotku...
více o Kuře Sambal
Kuře klasicky okořeníme (jako sůl atd.), tak jako by to byla letní venkovní grilovačka. Pak ho celé potřeme a potopíme do marinády dle receptu....
více o Opilé kuře na plechovce dle Ládi Hrušky
Připravíme si misku s vlažnou vodou ve které následně rozmočíme ztvrdlý chleba. Dále je příprava podobná jako u většiny bramboráčků, čili přidáme do...
více o Bramboráčky - chlebáčky dle Ládi Hrušky
Postup: Řepy upečte při 180 stupních (trvá to asi 30 minut) a nechte je zchladnout. Poté je oloupejte a dejte do mixéru spolu se zakysanou smetanou,...
více o Krémová pomazánka z červené řepy
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme...
více o Bylinkový guláš se slaninou
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou...
více o Líčka na zelenině
Dáme si vařit vodu na špagety. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do sklovata. Přidáme kečup, přimícháme omáčky a oregano. Pokud je...
více o Rychlá omáčka na špagety
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky,...
více o Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou
Špenát proplàchneme. A dáme do mísy.
Cherry rozpulime. Osolíme, opepříme a dáme na ně rozmačkany česnek. Dame na plech,zakapneme olejem a pečeme na...
více o Špenátový salát se sýrem
Cottage dáme do utěrky nebo do sítka aby odkapala syrovátka. Odkapanou část pak smícháme s lučinou, šunkou nakrájenou na kostičky a nadrobno...
více o Jemná česneková pomazánka
Brambory a zeleninu nakrájíme na drobno. Sušené houby namočíme do teplé vody.
Z nakrájené cibule, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, postupně...
více o Česká bramboračka
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso s nasekaným česnekem dozlatova. Po...
více o Guláš s kapustičkami
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a...
více o Česnekovo-zázvorová játra
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme.
1/...
více o Česnekovo-zázvorové medailonky
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou...
více o Domácí lučina - smetanová
Kuřecí maso očistíme a potřeme marinádou umíchanou z česneku, zázvoru, oleje a sojové omáčky. Maso uložíme v misce na cca dvě hodiny (můžeme v chladnu...
více o Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky
Kapustičky očistěte od špatných lístků a seřízněte spodek. Povařte v horké vodě 2-3 minuty. Rychle zchlaďte ve studené vodě a přepulte podélně....
více o Hořčičné kapustičky
Mrkev oloupejte a nakrájejte - pokud je užší tak na špalíčky se šikmým řezem, pokud je tlustší tak na širší plátky. 3 minuty předvařte v osolené vodě....
více o Hořčičná pečená mrkev
Listové těsto si rozkrájíte na čtverečky. Vezmete vždy dva čtverce a dáte je přes sebe tak, aby vznikla hvězda.
Na pánvi si uděláte listový mražený...
více o špenátové hvězdy z listového těsta
Cuketu a mrkev si pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nebo klasické škrabky a rozřezání na proužky připravíme do tvaru špaget.
Ingredience na...
více o Cuketo-mrkvové špagety s rajčatovým dipem
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem...
více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni...
více o Lilky s jogurtem
Z růžičkové kapusty odstraníme svrchní nevzhledné listy a ve vroucí osolené povaříme dle velikosti kapustiček 2-3 minuty. Pak scedíme a ve studené...
více o Kapustičky s parmskou šunkou
Očistěte kapustičky a rozkrojte je podélně napůl. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte, aby se krásně "obalily". Přidejte nakrájený česnek a na...
více o Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Dno svého pekáčku/plechu vyložte alobalem. Očistěte zeleninu a přepulte ji napůl - cibulky můžete rozčtvrtit (záleží a velikosti). Česnek nakrájejte...
více o Pečená růžišková kapusta
Brambory uvaříme, scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme nastrouhanou Nivu, česnek, vejce, dle chuti osolíme a opepříme a...
více o Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,...
více o Cibulovo-česnekové plátky
Kapustičky očistěte - odřízněte kousek košťálku a každou zbavte jakýchkoli špatných lístků. Vařte v osoloné vodě 3 minuty, pak prudce ochlaďte...
více o Křupavé pikantní kapustičky
Na másle si zpěníme cibulku. Přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Odstavíme.
Povolený špenát podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Přidáme...
více o Špenátový protlak
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit. Přilijeme vývar,...
více o Bramborovo-pórková polévka
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí...
více o Bramborová pomazánka s Romadurem
Cuketu důkladně omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu nebo na čtvrtiny (podle toho jak je velká) a pak obyčejnou škrabkou na brambory z cukety...
více o Cuketové nudle se sýrovou omáčkou
Hladkou mouku, Solamyl a vodu vyšleháme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekané arašídy a ostatní ingredience ( bez oleje). Vše dobře promícháme a na...
více o Arašídové placičky k vínu
Špagety uvaříme v osolené vodě.
Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričky (spíše se používají sušené) zbavíme semínek a také...
více o Spaghetti aglio olio e peperoncino
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek...
více o Bramborové placky (nejen) se zelím
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit...
více o "Tataráček" z Romadůru