Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,... více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme... více o Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Kuře očistěte. Nastrouhaný zázvor smíchejte s utřeným česnekem a 1 lžící sójové omáčky. Směsí potřete kuřecí řízky a na rozpáleném oleji je z obou... více o Kuřecí prsa po asijsku
Troubu zapněte na 200 °C. Paličky osolte, opepřete a dejte na chvilku péct, aby se maso zatáhlo. Česnek prolisujte a smíchejte se všemi zbylými... více o Paličky s tex mex omáčkou
Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček... více o Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a... více o Blesková česnečka s uzeným masem
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
Jako první, si rozkrájíme kapii na opravdu malé kousky. Přidáme k ní sedm stroužků česneku a deset ostrých chilipapriček. Kápneme k tomu pár kapek... více o Nakládaný hermelín dle Ládi Hrušky
Sůl, mouku a droždí si hezky promícháme v misce. Přilijeme vodu a znovu promícháme. Dle chuti přidáme česnek a cibulku. Nyní je na čase nechat těsto 8... více o Megabochník dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si kuřecí kůže uvaříme v mírně osolené vodě. Nevařte déle jak půl hodiny, pak už budou příliš měkké. Kůžičky si necháme vychladnout.... více o Salát z kuřecích kůžiček dle Ládi Hrušky
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky... více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Vařené brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme pokrájené uzené, předvařené scezené kapustičky, nastrouhaný sýr a česnek, osolíme a... více o Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Je mnoho způsobů jak připravit domácí "Rillettes" (dále jen vepřovku) a snad si každý najde takový, jaký mu vyhovuje. Základem je ale vždy dlouhá a... více o Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,... více o Opilá "Jamajka" marináda
Vykoštěná kuřecí stehna nebo kotlety necháme přes noc naložené v marinádě umíchané z uvedených ingrediencí: šťáva z citrusů, pivo, chilli, olej, vinný... více o Citrusová marináda na kuře či kotlety - grilování
Hermelín nakrájíme na drobné kousky a dáme do mascarpone, které jsme rozmíchali se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, jemně... více o Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Očištěné kapustičky dáme zhruba na 3-4 minuty (dle jejich velikosti) povařit do vroucí osolené vody. Pak je scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě,... více o Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily, osolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem a česnekem. Takto je... více o Česneková krkovička na tymiánových bramborách
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a... více o Králík po milánsku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené... více o Barevná masovo-sýrová sekaná (karbanátky)
Kuře omyjte a osušte. Česnek, protlak (pyré), zázvor a sladkou chilli omáčku smíchejte (nejlepší by bylo to pořádně prohnat v nějakém šikovném robotku... více o Kuře Sambal
Kuře klasicky okořeníme (jako sůl atd.), tak jako by to byla letní venkovní grilovačka. Pak ho celé potřeme a potopíme do marinády dle receptu.... více o Opilé kuře na plechovce dle Ládi Hrušky
Připravíme si misku s vlažnou vodou ve které následně rozmočíme ztvrdlý chleba. Dále je příprava podobná jako u většiny bramboráčků, čili přidáme do... více o Bramboráčky - chlebáčky dle Ládi Hrušky
Postup: Řepy upečte při 180 stupních (trvá to asi 30 minut) a nechte je zchladnout. Poté je oloupejte a dejte do mixéru spolu se zakysanou smetanou,... více o Krémová pomazánka z červené řepy
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme... více o Bylinkový guláš se slaninou
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou... více o Líčka na zelenině
Dáme si vařit vodu na špagety. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do sklovata. Přidáme kečup, přimícháme omáčky a oregano. Pokud je... více o Rychlá omáčka na špagety
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky,... více o Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou
Špenát proplàchneme. A dáme do mísy. Cherry rozpulime. Osolíme, opepříme a dáme na ně rozmačkany česnek. Dame na plech,zakapneme olejem a pečeme na... více o Špenátový salát se sýrem
Cottage dáme do utěrky nebo do sítka aby odkapala syrovátka. Odkapanou část pak smícháme s lučinou, šunkou nakrájenou na kostičky a nadrobno... více o Jemná česneková pomazánka
Brambory a zeleninu nakrájíme na drobno. Sušené houby namočíme do teplé vody. Z nakrájené cibule, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, postupně... více o Česká bramboračka
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso s nasekaným česnekem dozlatova. Po... více o Guláš s kapustičkami
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části. V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a... více o Česnekovo-zázvorová játra
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a dle velikosti kapustiček povaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme, prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.... více o Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. 1/... více o Česnekovo-zázvorové medailonky
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou... více o Domácí lučina - smetanová
Kuřecí maso očistíme a potřeme marinádou umíchanou z česneku, zázvoru, oleje a sojové omáčky. Maso uložíme v misce na cca dvě hodiny (můžeme v chladnu... více o Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky
Kapustičky očistěte od špatných lístků a seřízněte spodek. Povařte v horké vodě 2-3 minuty. Rychle zchlaďte ve studené vodě a přepulte podélně.... více o Hořčičné kapustičky
Mrkev oloupejte a nakrájejte - pokud je užší tak na špalíčky se šikmým řezem, pokud je tlustší tak na širší plátky. 3 minuty předvařte v osolené vodě.... více o Hořčičná pečená mrkev
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny... více o Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Do mísy dáme na kostičky pokrájené brambory, přepůlené očištěné kapustičky, nastrouhaný česnek (lze použít i muškátový květ), tymián, nastrouhaný sýr,... více o Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Okapané růžičky kapusty pokrájíme dle velikosti na čtvrtky nebo poloviny. Na másle (oleji) si osmažíme dosklovata cibuli s česnekem a drobně... více o Míchaná vajíčka se sýrem a růžičkovou kapustou
Listové těsto si rozkrájíte na čtverečky. Vezmete vždy dva čtverce a dáte je přes sebe tak, aby vznikla hvězda. Na pánvi si uděláte listový mražený... více o špenátové hvězdy z listového těsta
Cuketu a mrkev si pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nebo klasické škrabky a rozřezání na proužky připravíme do tvaru špaget. Ingredience na... více o Cuketo-mrkvové špagety s rajčatovým dipem
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem... více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni... více o Lilky s jogurtem
Z růžičkové kapusty odstraníme svrchní nevzhledné listy a ve vroucí osolené povaříme dle velikosti kapustiček 2-3 minuty. Pak scedíme a ve studené... více o Kapustičky s parmskou šunkou
Očistěte kapustičky a rozkrojte je podélně napůl. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte, aby se krásně "obalily". Přidejte nakrájený česnek a na... více o Pečené kapustičky s červenou cibulkou