Na pánvi s trochou oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájenou slaninu a nakonec játra pokrájená na malé...
více o Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo...
více o Játra (nejen) se žampiony
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec ještě na chvilku nastrouhaný česnek. Do směsi nasypeme...
více o Dušený listový špenát na slanině
Celé kuře (můžeme i naporcovat) nebo kuřecí stehna, paličky... nasolíme a dáme do pekáče na drobně pokrájenou cibuli a pokrájené česnekové výhonky....
více o Kuře s česnekovými výhonky
Česnekové výhonky (na osobu cca 120 g) očistíme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm dlouhé špalíčky, které na minimálním množství oleje společně s...
více o Česnekové výhonky s rýží
Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce...
více o Pepanovy buřty k pivu
Surimi tyčinky nastrouháme do misky, přidáme majolku, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a nastrouhaného nebo rozetřeného česneku přidáme podle...
více o Česneková surimi (krabí) pomazánka
Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám...
více o Bazalkový cous cous (kuskus)
1. Červenou čočku uvařte (10 minut) a sceďte.
2. Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte....
více o Pomazánka z červené čočky
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit.
2. Česnek buď...
více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Vychlazená zralá pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou vychlazenou oloupanou okurku, drobně pokrájenou bazalku,...
více o Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto...
více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek....
více o (nejen) Ředkvičková smaženice
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či...
více o Vepřové na pánvi
1. Dát si uvařit těstoviny. Mohou být jakékoli. Dále si déme vařit vodu a nakrojíme si rajčátka. Až bude voda vařit, tak odendáme z plamene a dáme do...
více o Těstoviny s rajčaty
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,...
více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším.
Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k...
více o Houskové knedlíky - pečené
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,...
více o Hovězí na kari s česnekem
Máslo, tvaroh, majonézu a olivový olej pořádně rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Pak už jen dochutíme.
Dobrou chuť!...
více o Tvarohovo-bylinková pomazánka
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na...
více o Srbský džuveč
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10...
více o Kmínovo-papriková polévka
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs...
více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a...
více o Špagety s tuňákem IV.
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané...
více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a...
více o Domácí bylinková lučina
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme....
více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané...
více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sušené houby, vodu a pohanku a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme česnek a sůl....
více o Houbová polévka s pohankou
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány.
Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce...
více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou.
Vše pak...
více o Pečené želvičky dle Ládi Hrušky
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme...
více o Bramborový guláš s hlívou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka....
více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme...
více o Celerové karbanátky (sekaná)
Kuřecí díly očistíme, osolíme, poprášíme kořením a mokrou nebo mastnou rukou koření rozetřeme do kuřecích dílů ze všech stran. Tandoori koření je více...
více o Tandoori kuře s cuketou
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Nařezané špekáčky musíme nejpve naložit, použijeme hlubokou misku, kam je naskládáme, na to nasypeme cibuli na kolečka. Vrstvíme špekáčky s cibulí,...
více o Pivouni na grilu dle Ládi Hrušky
Zde máme jednoduchý postup, který Láďa Hruška předvedl v televizi.
Začneme tím, že si do vhodné misky smícháme veškeré ingredience, které máme vypsané...
více o Cukeťák dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška začal tím, že dal nejprve péct do trouby mrkev, kterou si rozřezal na půlky, stejně tak jako cibuli i česnek. Vyskládáme to vše na plech,...
více o Polévka z pečené mrkve dle Ládi Hrušky
Troubu dáme předehřát na 180°C.
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule...
více o Sekaná s hořčičnou krustou
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za...
více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme...
více o Bramborový guláš s baby karotkou
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před...
více o Dušené maso se žampiony
Lučinu a pomazánkové máslo dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Pak přidáme drobně pokrájenou okurku, kterou jsme nejprve oloupali, podélně rozkrojili a...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka s okurkou
Maso a hlívu pokrájíme na nudličky. Maso osolíme a okořeníme dle chuti, promícháme a necháme na talíři nebo v misce krátce odležet.
Mezitím si můžeme...
více o Hlíva s přírodním masem - minutka