Po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu najemno nasekejte a nadrťte. Rozdělte do sklenic. Do každé přidejte bylinky, česnek a koření a zalijte olejem.... více o Bylinkový olej
Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho... více o Uszka s houbami
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z... více o Lilek s hovězím po japonsku
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky... více o Cuketové kari kuře (nejen z remosky)
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájené uzené maso, vejce, majoránku,... více o Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Škvarky rozmixujeme (jestli nepůjde rozmixovat (dle mixéru), tak přidáme trochu rozpuštěného sádla a pak to jde lépe). Dáme do mísy a přidáme všechny... více o Škvarkovka
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 10... více o Kuřecí prsa s cuketou
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky. Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek... více o Králík v rajčatové omáčce
Kukuřice napíchněte na špejle. Smíchejte máslo, parmazán, bazalku a drcený česnek, podle chuti osolte. Každou kukuřici obalte ve směsi, zabalte do... více o Kukuřice v alobalu
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a... více o Gulášová polévka
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na... více o Špagety s cuketou a olivami
Cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní vodu. Petržel nasekejte nahrubo, česnek utřete, chilli papričku nasekejte na jemno a semínka opražte... více o Cuketová pomazánka
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc... více o Krůtí stehno s okurkami
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou... více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Šalvěj a kopr velmi jemně nasekejte. Vychlazenou okurku nastrouhejte, trochu vymačkejte (ale ne moc). Promíchejte s jogurtem a podle chuti s... více o Bylinkové tzatziki
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízněte jemnou nať. Bulvy zbavte dvou listů, nakrájejte je na... více o Fenyklová polévka
Rajčata spařte a oloupejte, okurku oloupejte a nakrájejte, kapii zbavte semen. Chléb namočte do vody. Vše vložte do mixéru s česnekem, 1 lžičky soli a... více o Zlaté gazpacho
Rajčata spařte a oloupejte, okurku také oloupejte, avokádo zbavte pecky a slupky, chléb namočte do vody. Rozmixujte s nakrájenou šalotkou, koriandrem,... více o Gazpacho s avokádem
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva... více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Kambalu opláchněte a osušte. Máslo rozpusťte a vmíchejte do něj strouhanou citronovu kůru, drcený česnek, sůl, špetku pepře a hrst nasekaného tymiánu.... více o Pečená kambala s tymiánem
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte. Mezitím na pánvi... více o Platýs s čekankovým rizotem
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivě
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme. V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného... více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Špagety (necelou polovinu půl kilového balení) nebo jiné těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme. Během vaření špaget si ve vyšší pánvi s... více o Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z... více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme... více o Krkovička na hrášku
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a... více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř. Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –... více o Sardinkové escabeche
Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a... více o Rossejat
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a... více o Gratinované kedlubny s kapustou
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem. Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky... více o Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do... více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě... více o Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a... více o Salát Nicoise s rýží
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi... více o Salát Caesar
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně... více o Španělská paella krok za krokem
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka