Syrové brambory nakrájíme na hranolky, cibuli na půlkolečka, přidáme česnek, sůl a koření. Maso nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka, osmahneme...
více o Fuschi
Měkký salám urovnáme na těsto a necháme několik minut zapéci. Když těsto lehce zezlátne, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, trochu oleje, majoránku...
více o Náplň na pizzu - Salámová
Celer oloupeme, dáme do vařící vody osolené a okyselené octem a vaříme do poloměkka. Necháme vychladnout. Z taveného sýra, nivy a česneku uděláme...
více o Smažený plněný celer
Zaděláme těsto jako na buchty, vyválíme na vymazaný plech, přidáme směs, kterou jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem, dle chuti můžeme...
více o Houbový koláč
Houby rozkrájíme na kousky a podusíme na pánvi asi 30 minut. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, dáme na rozpálený olej, přidáme koření na Steak a...
více o Kuřecí směs na houbách
Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme....
více o Česnekové kuře
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, častečně rozmrazený špenát a podusíme asi 5 minut. Necháme trochu vychladnout a přimícháme...
více o Těstoviny se špenátem
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Do mísy dáme mouku se solí a vyhloubíme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice a zalejeme teplým mlékem. Až vzejdou, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Masové pirohy
Cuketu postrouháme, cibuli posekáme, česnek prolisujeme. Všechny suroviny mimo Deka dusíme 30 minut. Přidáme deko a dusíme ještě 5 minut.
Plníme do...
více o Pomazánka z cukety
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Naklepané řízky osolíme a naložíme do směsi, kterou připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí. Maso necháme odležet do druhého dne. Usmažíme v...
více o Pikantní přírodní řízek
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše...
více o Fežoáda
Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě....
více o Kvašené okurky
Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby.
Ke směsi dáme máslo dle...
více o Houbová škvarková pomazánka
Naporcované kuře osolíme, potřeme česnekem a obalíme v mouce. Do mouky můžeme přidat koření podle chuti (drcený kmín s paprikou je vyzkoušený).
Takto...
více o Opravdu vynikající kuře
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na cibuli. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, strouhankou namočenou v mléce, osolíme, opepříme a...
více o Houbové karbanátky III.
Čisté houby nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby v něm dusíme, doukud se všechna voda neodpaří a houby nezměknou. Mezitím rozkrájíme...
více o Houbové bramboráčky II.
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině...
více o Grilované krevety
Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky, osmahneme ji na oleji (můžeme použít olej z tuňáka), přidáme tuňáka, osolíme a posypeme bazalkou ...
více o Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch....
více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10...
více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,...
více o Tatarka z cukety
Na listy rozebraný, opláchnutý, okapaný a na nudličky nakrájený salát vložíme do mísy, zalijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, soli, hořčice a...
více o Pikantní hlávkový salát
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi...
více o Maďarský salát
Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky,...
více o Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady (můžeme přidat i 1 lžíci pálivých zrníček z papriky). Nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc...
více o Hanas grilovací tajemství
Osmahnete lehce cibulku, aby zesklovatěla. Pak ji zalijete vodou, až se začne vařit, přidáte 1 maggi. V hrnku rozšleháte 1 vejce a "rozkvedláte" v...
více o Česnečka
Hermelíny naplocho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu utřeme s máslem, pepřem, utřeným česnekem, ořechy a sekanou petrželkou. Směsí naplníme...
více o Hermelín s pepřem
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Mrkev oloupeme a omyjeme. Cuketu omyjeme. Škrabkou na brambory obojí nastrouháme na dlouhé tenké proužky. Rajčata nakrájíme pokud možno na nudličky....
více o Špagety se zeleninou
Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky. Do tenkých plátků anglické slaniny zabalíme sýr. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Kapustu...
více o Smažený sýrový řízek v kapustě
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody silný vývar. Přecedíme a uvaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky...
více o Pikantní čínská polévka
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a společně vložíme do rozehřátého hrnce. Slaninu necháme zesklovatět a cibulku lehce do růžova. Přidáme houby a...
více o Smetanová omáčka paní Jany
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky. V pánvi (nejlépe Vok) rozpálíme olej a maso orestujeme až se nám zatáhne a trochu změkne. Přidáme víno, chilli...
více o Kuře v zahradě
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po...
více o Kvikot z Raffaelova kotle
Těstoviny vaříme do poloměkka. Mezitím nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přídáme šunku (popř. masíčko), ovegetujeme, osolíme a opepříme....
více o Špenátovo-těstovinová mňamka
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme...
více o Samsa
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme...
více o Bůčková kniha
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme podle návodu. Omáčku připravíme...
více o Sýrové tortellini
Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod...
více o Králičí stehýnko Gambrinus
Brokolici mírně povaříme. Do zapékací mísy dáme olivový olej, rozdělenou brokolici, rajčata (i zavařená), šunku na nudličky, koření, mírně podusíme....
více o Těstoviny s brokolicí II.
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak...
více o Formanský špíz
Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme...
více o Perské kuře II.