Míchat společně máslo, olej, a česnek v míse až do hladka, pak přimíchat petržel.
Nařezat chléb úhlopříčně vroubkovým nožem, pak rozprostřít...
více o Česneková chlebíčky
Do směsi sýra a másla umeleme nebo nastrouháme šunkový salám, přidáme na jemno nakrájené kapie, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibulku.
Vše dobře...
více o Kapiová pomazánka
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na...
více o Báječné zapečené těstoviny
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná...
více o Vaječná pomazánka s česnekem
Omyté a vysušené kuře naporcujeme, osolíme a potřeme hořčicí (hořčicí nešetříme). Uložíme do ohnivzdorné mísy a posypeme plátky česneku, přidáme...
více o Kuře na pivu
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl.
Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme...
více o Segedínský guláš II.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme...
více o Vepřový guláš na pivě
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Buřty (nejlépe učňovské spojované provázkem a ne sponkou) oloupeme a podélně nařízneme. Do vzniklé kapsy vložíme kolečko cibule, silnější plátek...
více o Pikantní buřty na pivu
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na řízky. Nenaklepáváme je, ale vložíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójové omáčky, pepře,...
více o Kuřecí prsíčka s brokolicí
Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením, obalíme v...
více o Kotlety v mléce
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, vložíme do větší mísy, posolíme, propasírujeme dva stroužky česneku, posypeme kmínem a pokropíme olivovým...
více o Rychlé brambory v mikrovlnce
Uvařené těstoviny necháme odkapat (v horkém létě i vychladit) během vaření těstovin si připravíme jemný krém: na jemno nakrájenou cibulku a tři utřené...
více o Letní těstoviny s créme fraiche
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky...
více o Kuře ala Bárt
Český salám, sýr, lečo (ze sklenice dáme na síto odkapat) vše umeleme na masovém strojku. Přidáme kečup, utřený česnek a pepř. Utvoříme hmotu a...
více o Salamandr
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme...
více o Orientální růžičková kapusta
Listové těsto vyválíme na slabší placku. Žloutek, sůl a utřený česnek rozkvedláme a placku asi polovinou směsi potřeme. Poté ji poklademe 1 vrstvou...
více o Mňamózní šnečci
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
<BR>Bešamel: z...
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory stejné velikosti umyjeme kartáčkem a dáme vařit do měka. Když se uvaří, omyjeme je studenou vodou a rozpůlíme. Vydlabeme vnitřek skoro na...
více o Plněné brambory
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme dle návodu. Omáčku připravíme ze...
více o Sýrové těstoviny
Rozmačkáme brambory, vmícháme do nich vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme oloupané a...
více o Houbový dort
Nejprve si přichystáme marinádu. Promícháme kečup s cukrem, worchestrem a nadrobno nakrájenou cibulí. Oloupaný česnek utřeme nebo nasekáme a vmícháme...
více o Pikantní kuře II.
Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým...
více o Játra na česneku
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme...
více o Špagety strýce Jiřího
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do skleničky odlijeme trochu olivového oleje, do kterého přidáme prolisovaný česnek (můžeme dát i víc...
více o Brambory s česnekem a tymiánem
Na pekáči zpěníme hodně cibule na sádle, zprudka opečeme kuřecí porce.
Do pekáče přidáme sklenici nakládané zeleniny „Moravanka“ i s nálevem. Pak...
více o Kuře na „Moravance“ III.
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme...
více o Špenátový štrůdl
Na 2 krajíce chleba: do misky dáme dvě vrchovaté lžičky margarínu(nejlépe flora), rozlisujeme 2 stroužky česneku a pořádně promícháme.Dále přidáme asi...
více o Zapečený česnekový chléb se sýrem a rajčaty
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený...
více o Labužnické kotlety
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě.
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Drážďanský guláš II.
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku...
více o Karbanátky z nivy
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme stroužek česneku přeříznutý na půl, chvíli restujeme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme,...
více o Kuřecí kousky s těstovinami a špenátem
Porce kuřete omyjeme a osolíme. Oloupaný česnek nasekáme na malinké kousky. Do zapékací mísy nalijeme smetanu, do ní nasypeme kari koření, lehce...
více o Kuře v kari omáčce - rychlé
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném osoleném...
více o Mňam topinky
Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným...
více o Bazalkové pesto
Rajčata a česnek rozmixujeme, vmícháme sůl. Vlijeme do sklenic, nezavařujeme, pouze pevně zavřeme a uložíme do chladna. Vhodné do veškerých omáček,...
více o Rajčatová omáčka
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme nadrobno krájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Orestujeme a...
více o Kebab II.
Kuře naporcujeme a osolíme, dáme do hrnce a uděláme si zálivku. Do většího hrnku dáme 3/4 vody a zbytek oleje, přídáme hořčici, kečup, pepř,...
více o Sakra kuře
Kuře nebo kuřecí stehna osolíme, přidáme zlehka grilovací koření, nakrájíme česnek, cibuli a dáme do kastrolu do trouby bez oleje. Když se začnou...
více o Kuře a la černé pivo