V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na...
více o Marinované kuře Jamaica
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a...
více o Salát pro dobrou kondici
Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu...
více o Lužický skřivan z Boskovic
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou...
více o Kapr na česneku - Balkán
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou...
více o Boloňské špagety
Do vroucího bujónu dáme kostičky brambor a mrkve, osolíme, přidáme kmín, krupičku a povaříme, nakonec zavaříme pokrájený pórek a hrášek s rozkvedlaným...
více o Polévka rychlovka
Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli...
více o Omáčka na špagety Italiano
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,...
více o Králík na pepři
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem. Přidáme...
více o Bramborový kuba
Maso: řezy ze svíčkové 3 až 4 cm silné okořeníme čerstvě mletým pepřem, nesolíme a na rozehřáté pánvi zprudka opečeme cca 2 min (krvavé) z každé...
více o Steak s fazolkami a sýrovou omáčkou
Najemno nastrouhanou a vymačkanou mrkev smícháme s mletým masem, strouhankou, najemno nakrájenou cibulí, vajíčkem, prolisovaným česnekem a kořením dle...
více o Mrkvové karbanátky
Jogurt rozmícháme s majoránkou, lisovaným česnekem, sekanou pažitkou a solí. Sýr nastrouháme na hrubší nudličky a vejce nakrájíme na větší kostky....
více o Velikonoční salát
Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky...
více o Velikonoční nádivka
Červené kysané zelí promícháme s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou nebo špekem a spěněnou cibulkou. Kuře omyjeme, nasolíme, naplníme touto směsí...
více o Kuře podle Oty
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka...
více o Anglický těstovinový salát
Oloupané brambory zalijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vymícháme na kaši....
více o Francouzská česnečka
Kolínka uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Špenát podusíme, ochutíme česnekem, mleté maso osmahneme na pánvičce. Osolíme a okořeníme dle chuti.
Do...
více o Kolínka s mletým masem a špenátem
Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme paprikou a částí cibule, kterou jsme drobně nakrájeli, stočíme v...
více o Závitky s paprikou - dietní
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vodou doplníme na objem půl litru, rozšleháme a vaříme 10 minut....
více o Špenátová polévka - dietní
Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený...
více o Kořeněná kýta - dietní
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého...
více o Liboví moravští vrabci - dietní
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a...
více o Chlebová omáčka
Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Cibuli a česnek dáme spěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme...
více o Babiččina zelňačka II.
Bůček uvaříme s přísadami. Játra nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Vše rozemeleme a přidáme 4 žloutky, sůl, pepř, česnek a kousek cibule....
více o Játrová paštika z vepřového masa
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme fazolové lusky (pokud jsou čerstvé, je třeba je napřed uvařit do měkka). Necháme jen...
více o Fazolky s česnekem II.
Syrové kuře osolíme a břišní dutinu vymažeme rozetřeným česnekem se solí (alespoň jednu paličku). Z plátků šunky a sýra uděláme roličky, kterými...
více o Brněnské kuře
Upečete americké brambory a vysypete do zapékací mísy.
Mezi tím, nakrájíme kuřecí maso na kostičky a prudce osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek a...
více o Americké brambory se sýrovou omáčkou
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme...
více o Kapustové karbanátky
Oloupané a nastrouhané syrové brambory vymačkáme, dáme do mísy, přidáme umleté uzené maso (např. z uzených žebírek), majoránku, pepř, utřený česnek se...
více o Chlupaté knedle s uzeným
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme...
více o Filipínské kuře
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka,...
více o Zapékaná růžičková kapusta
Droždí a sýr nastrouháme a spojíme s vejcem mlékem,osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.tvoříme menši karbanátky.
PŘILOHA:bramborová kaše...
více o KARBANÁTKY S NIVOU
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně...
více o Čevabčiči
Cibuli nakrajime na silnejsi nudle a podusime na oleji, pridame rozmackany cesnek a dusime dal. Pridame odkapane fazole, plechovku rajcat a podusime...
více o Indicky recept I.
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
Podává se s...
více o Židovské řízky
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí....
více o Bramborové placky plněné zelím
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka, promíchat se solí a s utřeným česnekem a dát do zapékací mísy. Kuře osolit, opepřit (kuřecí řízky naklepat) a...
více o Česnekové kuře II.
Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po...
více o Treska na zelenině II.
V jednom hrnci dáme do vařící osolené vody vařit špagety.
Do druhého hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a až se vyškvaří přidáme nakrájenou...
více o Špagety s nivou II.
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme.
Můžeme dochutit sojovou...
více o Bramborový tatarák II.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na drobno překrájené, vymačkané zelí, posekanou cibuli a žampiony, na tenké nudličky nakrájenou šunku (já...
více o Netradiční bramborový salát
Ingredience na marinádu promícháme a slabě naklepané řízky naložíme do marinády a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Pak postupovat jak u...
více o Marinované řízky
Mangold (doporučuji koupit raději mladší = menší a křehčí, u staršího je třeba přepůlit řapíky podél a není již tak lahodný) uvaříme v osolené vodě ...
více o Mangold - Balkán
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na...
více o Pečené papriky - Balkán
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní...
více o Bělehradský řízek
Jestli vám školní jídelna svojí bezbarvou, bezchutnou verzí dušené kapusty vzala chuť na tuto zeleninu, tento recept vám ji jistě vrátí. Kapusta...
více o Kapustový nákyp III.