Omyté dýně seřízneme na užším konci (odkrojek uschováme, později použijeme jako pokličku). Obsah dýní opatrně vydlabeme (nejlépe mi to jde dlouhou...
více o Plněné dýně - Balkán
Kuřecí paličky omyjeme a osolíme. Naskládáme na pekáč, zasypeme nasekaným česnekem, poklademe v rovnoměrné vrstvě nastrouhaný sýr a zalijeme šlehačkou...
více o Kuře po Albrechticku
Pekáč vymažeme olejem, poklademe cibulí na kolečka, na ni dáme mrkev, celer a petržel, položíme kuře, osolíme, přidáme celý petř, rozmačkaný česnek,...
více o Tondovo kuře
Jemně nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji nebo na másle, přidáme nakrájenou cuketu na kostičky a orestujeme, pak hned vyndáme a dáme stranou....
více o Cuketová polévka
Krém: sýry podle libosti nastavíme tukem, přidáme několik rozmačkaných stroužků česneku, trochu přisolíme a šleháme. Nakonec přidáváme po trošce velmi...
více o Okurkové špalíčky
Opečeme klasicky osolené a opepřené řízky, vyjmeme a do výpeku dáme osmahnout větší množství cibule na kolečka a nadrobno nakrájený česnek. Když...
více o Minutky se zeleninou
Celé papriky opečeme za všech stran nasucho do tmavohněda. Poté nožíkem oškrábeme slupku, můžeme je nejdříve ponořit do studené vody, jde to pak snáze...
více o Pikantní papriky
Hlávku zelí rozkrojíme a vykrojíme košťály. Pak ještě rozkrojíme na čtvrtky a ty nastrouháme na okurkovém (slzičkovém) struhadle. Rozpustíme tuk a na...
více o Těstoviny se smaženým zelím
Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Natrháme si kousky alobalu tak, abychom do nich pak kotletu mohli zabalit. Na každý kus alobalu...
více o Kotletky pečené v alobalu
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a smažíme, až maso zbělá. Přidáme na větší kousky nakrájené žampióny, chvilku...
více o Kuřecí ragú s těstovinami
Smícháme olej, koření, sůl, rozmačkaný česnek, šťávu a kůru z citrónu. Směsí potřeme rozporcované kuře a necháme uležet v chladu do druhého dne. Kuře...
více o Pašerácké kuře
Na másle osmahneme mouku, zalijeme troškou vody a smetanou, aby vznikl bešamel, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit. Pak přidáme na kostičky...
více o Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou
Maso a sýr nakrájíme na kostky, kompot přecedíme a necháme okapat, střídavě napichujeme na jehlu - nekořeníme.
<BR>Těstíčko: vejce rozšleháme s mlékem...
více o Krůtí špíz s ananasem
Brambory oškrábat, nakrájet na tenké plátky, trochu prosolit. Cibuli nakrájet na kostičky, osmahnout na oleji, ve smetaně rozmíchat škrob a vylít na...
více o Smetanové brambory
V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí stehna, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme koření, sůl a na kolečka nakrájenou...
více o Kuře na olivách
Kuřecí stehna posolíme, silně potřeme česnekem a necháme 2 hodiny odpočinout. Stehna obalíme ve směsi hladké mouky a sladké papriky. Opečeme na másle...
více o Pikantní pečená kuřecí stehna
Omyté a osušené kuře naporcujte, opepřete a posypejte drceným kmínem. Pekáček vymažte tukem, rozložte porce kuřete a proložte česnekem nakrájeným na...
více o Kuře s nivou
Rybu koupíme nejlépe vykuchanou a ztaženou z kůže (jinak provedeme sami). Vzhledem k tomu, že hlava má ostré zoubky a výčnělky, tzn. hůře se čistí,...
více o Mořský ďas - Balkán
Kuře naporcujeme na 4 části, osolíme je a posypeme kořením, dáme do pekáčku a poklademe česnekem nakrájeným na plátky. Podlejeme, můžeme přidat máslo...
více o Kuřátko Matýsci
Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit....
více o Rybí karbenátky
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou...
více o Špenátové placky
Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme...
více o Falešná dršťková polévka ze slepice
Gnocci: uvaříme dle postupu nebo v případě, že jsme nesehnali polotovar, připravíme z haluškového těsta malé nočky a dle návodu uvaříme.
<BR>Omáčka:...
více o Gnocchi se špenátovou omáčkou
Čtvrtky osolíme, opepříme, vložime do zapékací mísy, přidáme fazole, kečup (dle chuti), 4 lžíce worchestrové omáčky (může být i více, jak kdo má rád...
více o Kuře trochu jinak
Nejprve uvaříme maso doměkka (asi 45 minut). Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme zchladlým vývarem z uzeného tak, aby se rohlíky...
více o Velikonoční sekaná
Kuře rozdělíme na osminy a vyrovnáme těsně vedle sebe do pekáče s víkem. Pokud nemáme pekáč s víkem, pomůžeme si alobalem. Maso osolíme, opepříme,...
více o Sýrové kuře na česnekové smetaně
Zralé avokádo (měkké) oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. V misce rozmačkáme vidličkou na pastu. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a šťávu z...
více o Avokádová pasta
Červenou řepu oloupeme, uvaříme ve slané vodě do měkka. Nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s jogurtem, majolkou, utřeným česnekem. Přidáme pár...
více o Salát z červené řepy s ořechy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme a dáme péct 30 minut při 200 °C. Pak přidáme na kostičky...
více o Slepé myši
Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme...
více o Caesar salát s krutony
Kapra si nakrájíme na proužky a naložíme do směsi: česneku, papriky a soli a necháme odležet.
Potom obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali...
více o Kapří hranolky
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek...
více o Štika na citronu
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme jemně sekaný česnek (podle chuti, zhruba 2-3 stroužky), nakrájenou petrželovou nať (cca 2...
více o Polévka ze zelí a rýže - Balkán
V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech...
více o Vepřové řízečky v houbové omáčce
V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na...
více o Marinované kuře Jamaica
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s...
více o Sauerbraten
Zeleninu a brambory nakrájíme na malé hranolky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme hranolky brambor dáme do mísy a dál smažíme hranolky zeleniny a...
více o Salát pro dobrou kondici
Mleté maso řádně promícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakrájenou slaninou. Tvarujeme válečky, obalíme v hladké mouce, vkládáme do kastrolu...
více o Lužický skřivan z Boskovic
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou...
více o Kapr na česneku - Balkán
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou...
více o Boloňské špagety
Do vroucího bujónu dáme kostičky brambor a mrkve, osolíme, přidáme kmín, krupičku a povaříme, nakonec zavaříme pokrájený pórek a hrášek s rozkvedlaným...
více o Polévka rychlovka
Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno a přidejte na jemno nakrájené papriky. Přidejte protlak, trochu vody, kečup, chilli...
více o Omáčka na špagety Italiano
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,...
více o Králík na pepři
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem. Přidáme...
více o Bramborový kuba
Maso: řezy ze svíčkové 3 až 4 cm silné okořeníme čerstvě mletým pepřem, nesolíme a na rozehřáté pánvi zprudka opečeme cca 2 min (krvavé) z každé...
více o Steak s fazolkami a sýrovou omáčkou