Naporcovanou kachnu opepříme, osolíme a posypeme paprikou (sladkou, pálivou - dle chuti) a poklademe do pekáče na nadrobno nakrájenou cibuli (1 velká...
více o Kachna po ukrajinsku
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, zahustíme moukou (světlá jíška) a přidáme sladkou a pálivou papriku (dle chuti) - promícháme. Vše zalijeme vodou a...
více o Bramborový guláš IV.
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do...
více o Dršťková polévka grand
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, dáme do mísy. Přidáme olej, koření (můžeme přidat petržel, pepř, chilli), rozdrcený česnek a na...
více o Mňamky brambory
Kurře omyjeme, nasolíme, okořeníme, naplníme nádivkou (může být i bez nádivky), položíme na plech, pod kuře dáme plátek celeru a mrkev rozkrojenou na...
více o Maminčino kuře na zeleninové posteli
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme...
více o Kuře na pivu III.
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme...
více o Řeznický guláš
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na oleji a zakapeme kečupem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, podlijeme a necháme 10...
více o Pivovarská bašta
Ve větším kastrolu osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na...
více o Enchiladas
Kotlety nebo řízky naklepeme, kraje trochu nařízneme, potřeme hořčicí, utřeným česnekem, posypem grilovacím kořením a osolíme. Poklademe plátkem...
více o Kotlety (řízky) v alobalu
V mírně osolené vodě s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na...
více o Těstoviny Vita
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně...
více o Cizrnová pomazánka
Párky nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou a spařené zelí. Zalijeme marinádou z octa,...
více o Švýcarský sýrový salát
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rozdrcený stroužek česneku a po chvilce na čtverečky nakrájené plátky šunky a...
více o Dobroučké špagety
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na drobné kostičky. Po zesklovatění cibulky přihodíme pokrájený salám taktéž na kostičky. Krátce orestujeme, dále...
více o Těstovinový salát s jogurtem
Omytou cuketu, omyté, oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do vařícího zeleninového vývaru. Vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a ochutíme...
více o Cuketová "hrachovka"
Cuketu rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli a rajčata na kolečka. Vše smícháme v míse, osolíme...
více o Cuketové lečo v alobalu
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř,...
více o Babiččiny "Francky"
Těstoviny uvaříme a scedíme. Přidáme hrášek, na nudličky nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hořčici rozšleháme s octem, olejem...
více o Těstovinový salát se salámem
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka....
více o Bramborový salát po indicku
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme...
více o Cizrnový salát
Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, na proužy nakrájenou paprikou, nakrájenou cibulí a česnekem. Hořčici rozšleháme s octem a olejem, osolíme,...
více o Tětovinový salát se salámem
Anglickou slaninu nakrájíme a rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájený měkký salám, lehce osmahneme a zasypeme lžíci mouky, lžičkou...
více o Mexická fazolová polévka
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
Podáváme s...
více o Pomazánka z cizrny
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do...
více o Zapečené fenykly
Kapra naporcujeme (kdo nemá rád kůži, tak ji stáhneme), osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a...
více o Pečený vánoční kapr
Porce kapra potřeme směsí česneku utřeného se solí a špetkou zázvoru. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet a potom obalujeme v trojobalu. Smažíme ve...
více o Lahůdkový vánoční kapr
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a...
více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata...
více o Turecká pomazánka z lilku
Na pánev s rozehřátým sádlem nebo olejem lžící dáme připravené těsto na bramborák, do tohoto těsta zatlačíme bramborový knedlík (který jsme si...
více o Bramborové knedlíky opečené v bramboráku
Příprava: přední část králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a ze všech stran opražíme na lžíci oleje. V pekáčku zpěníme na 3 lžících olivového oleje...
více o Pyrenejský králík
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek....
více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Maso osolit, pokapat citrónovou šťávou a nechat chvilku odpočinout. Pak maso obalíme tenkými plátky anglické slaniny.
V pekáčku na lžíci másla a lžíci...
více o Králik pečený s paprikou
Maso nakrájíme na kousky, řádně omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj šalvějové lístky, stroužky česneku a kousky masa. Při velké...
více o Králík po myslivecku II.
Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek...
více o Králik se šunkou a slaninou
Králíka nakrájíme na porce. Bůček nakrájíme podél kosti na plátky. Oloupaný česnek utřeme se solí. Naporcovaného králíka i plátky bůčku potřeme...
více o Králík po staročesku
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví
Králíka nakrájíme na porce a všechny části prošpikujeme kousky anglické slaniny a osolíme. Porce masa potom vložíme do pekáčku, položíme na ně plátky...
více o Voňavý králík na rozmarýnu
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a...
více o Zajíc po vinařsku:
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a...
více o Roláda z pečeného kolena
Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření...
více o Originální protlak
Zelí nakrájíme na jemné pásky a spaříme. Přidáme Nivu, prolisovaný česnek nebo ořechy.
Jogurt smícháme s octem, cukrem, pepřem a vmícháme do salátu....
více o Newyorský salát
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20...
více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi...
více o Křupavý bůček
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli,...
více o Dýně po čínsku
Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi...
více o Zeleninová směs s houbami