1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem.
2) Chlebová: kostičky...
více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Osmažíme cibulku, přidáme špenát a uvaříme. Pak přidáme prolisovaný česnek, osolíme.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osmažíme, osolíme, opepříme a...
více o Těstoviny s kuřetem a špenátem
Maso omyjeme, osušíme, neklepeme, orestujeme na olivovém oleji, sundáme z pánve udržujeme v alobalu teplé. Na oleji zpěníme česnek, orestujeme rajčata...
více o Mexický vepřový steak
Předehřejeme troubu na 200 °C. Steaky dejte do mísy s polovinou olivového oleje, česnekem, pepřem a tymiánem.
Na pánvi rozpustíme máslo a smažíme...
více o Steak s čokoládovou omáčkou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kostky, pórek na kolečka. Chvíli podusíme,...
více o Špagety s boloňskou zeleninou
Syrové brambory nastrouháme na kaši, vybereme co nejvíc vody a toto množství nahradíme mlékem, přidáme vejce, koření, anglickou slaninu nakrájenou na...
více o Cmunda na pekáči
Rybí filé osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Porce pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, přidáme kousek másla. Podléváme bílým vínem s...
více o Filé na bílém víně
Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,...
více o Pantůček
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do...
více o Bramborový věnec
Z chleba odkrojíme vrch a potom ho vodorovně přeřízneme na polovinu.
Tvaroh dobře rozšleháme se sýrem, osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli,...
více o Pikantní dort pro muže
Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete...
více o Výborné marinované kuře na toustech
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na...
více o Česnekové špagety
Kuře osolíme, okořeníme a dáme péct. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme žampiony, orestujeme, přidáme zeleninu, orestujeme, nakonec osolíme...
více o Kuře na žampionech a zelenině
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso...
více o Kuřecí řízky v jogurtu
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5...
více o Vynikajíci jáhlová česnekačka
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme...
více o Tvarohové noky v rajčatové omáčce
Vepřové řízky si hodně naklepeme, aby byly co největší a daly se přehnout (kuřecí jen mírně naklepeme a rozřízneme jaky na kapsu). Maso osolíme,...
více o Karmelitánské řízky
Brambory vaříme v osolené vodě s několika stroužky česneku (můžeme je nakrojit podél). Hotové brambory slijeme, přidáme bylinky dle své chuti (třeba...
více o Bylinková kaše
Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit. Troubu předehřejte na 190...
více o Sýrový koláč
Česnek utřeme se solí, rozmícháme s vodou a přidáme citronovou šťávu podle chuti. Lze podávát s opečeným tmavým chlebem.
Je to ten neúčinnější lék na...
více o Nejúčinnější studená česnečka
Vypracujeme těsto a necháme ho 1 hodinu odpočívat. Maso a sýr nakrájíme na drobné kostky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nať, sůl, pepř. Dobře...
více o Sýrový dort s uzeným masem
Na lžíci oleje orestujeme cibuli, nakrájený celer, rozetřený česnek, papriku, kumin a sůl. Přidáme čočku, kuřecí vývar a vaříme na mírném ohni do...
více o Čočkový pilaf
Slepici (bývají dost levné) uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou v papiňáku doměkka, spolu se solí a celým pepřem. Maso obereme, polovinu...
více o Dršťková ze slepice
Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou...
více o Cikánské pečenky po slovensku
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přilejeme asi 2 dcl mléka, promícháme a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom přimícháme na kostičky...
více o Lahůdková sekaná II.
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a mícháme. Potom přidáme na velmi drobno nakrájenou...
více o Masová omáčka na těstoviny
Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou oleje a touto směsí potřeme listovou "placku"...
více o Tvarůžková pizza
Utřený česnek se solí promícháme se sýrem a pepřem. Kolečka salámu natřeme tence směsí a obtočíme kolem jednoho konce slané tyčinky. Rovnáme na misku....
více o Kyje
Rozetřeme česnek, vmícháme ho do majolky, přimícháme nastrouhaný sýr, napěchujeme do sklenice, zašroubujeme víčko. Za 3 hodiny mažeme na veku nebo na...
více o Pomazánka na jednohubky za 10 minut
Dobře rozkvedláme vejce a přimícháme ingredience. Obalíme krajíčky chleba po obou stranách a smažíme. Při smažení první strany můžeme na neosmaženou...
více o Šmajové chleby
Mandle spaříme a oloupeme, stroužky česneku oloupeme. Ořechy rozsekáme nebo rozemeleme. Čokoládu rozpustíme s máslem - asi tři díly čokolády a jeden...
více o Chuťovky s překvapením
Houby namočíme přes noc do vody. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme.
Kroupy...
více o Houbový kuba
Uvaříme těstoviny. V hrnci na troše oleje zesklovatíme nakrájenou cibulku, poté přidáme špenát. Až se špenát dostatečně rozpustí a prohřeje, osolíme,...
více o Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou
Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla.
Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady. Okořeníme prolisovaným...
více o Štědrovečerní kuba z Domažlic
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není...
více o Zapečený špenát s rajčaty
Krůtí řízky a papriku si nakrájíme na nudličky. Smícháme dohromady rozdrcený stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sojovou...
více o Marinované krůtí maso
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,...
více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden....
více o Šneci po italsku
Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut....
více o Španělské brambory
Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos...
více o Zapečená čočka bleskovka
Brambory uvaříme ve slupce, studené najemno nastrouháme, přidáme uzené nakrájené na kostičky, vajíčka a ostatní ingredience. Mléka jen tolik, aby...
více o Bramborová paštika
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou...
více o Banátské zelí
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a...
více o Pikantní guláš
Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalijeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a...
více o Kozárovica
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku...
více o Babiččina šafránová omáčka